autovit.ro
B SECTIUNI

Totul despre Mercedes GLE: dimensiuni, dotări, consum, putere

Căutările unui SUV în segmentul premium se pot opri odată cu găsirea unui Mercedes GLE potrivit ca motorizare și echipare. Asta pentru că, dincolo de competiție, constructorul german Mercedes-Benz știe să integreze premium și luxury într-un mod remarcabil.

Între 1997 și 2015 a făcut istorie Mercedes-Benz M-Class (mai popular spus „ML”), iar din 2015 și până în prezent vorbim de Mercedes-Benz GLE-Class. 

Redenumirea din M-Class în GLE-Class a fost o strategie Mercedes-Benz pentru a elimina confuziile cu rivalii lor de la BMW, ce erau deja cunoscuți cu ale lor modele „M”. Mai mult, cum BMW patentase această literă, putea fi subiectul unui proces în domeniul auto. 

Așadar, până să facă schimbarea totală a denumirii în 2015, Mercedes-Benz a inclus și un „L”, pe care, oficial sau nu, mulți îl asociază cu „Luxury”, ceea ce nu ar fi deloc greșit.

De la ce vine GLE? „G” înseamnă în germană vehicul off-road (Geländewagen), „L” se poate distinge în continuare ca „Luxury”, deși mai este considerată și o literă de legătură ce nu se traduce în vreun fel, iar „E” face referire la clasa de mașini „Executive” (E-Class).

Un SUV Mercedes GLE, ajuns la a patra generație sau a doua dacă ne referim strict la denumirea GLE, este considerat unul dintre cele mai populare SUV-uri premium pe care le poți conduce, la un nivel superior de satisfacție în ceea ce privește performanța și confortul. Altfel spus, ai o experiență unică la volan și o grămadă de tehnologii interesante care îl fac să fie pe lista (foarte) scurtă a căutătorilor de SUV-uri premium.

mercedes gle off road

mercedes gle

mercedes gle exterior

mercedes gle 4x4

Motorizări disponibile pe Mercedes GLE

Ultima generație de GLE a fost prezentată în 2018, la Salonul Auto de la Paris, în ambele caroserii disponibile: Mercedes GLE și Mercedes GLE Coupe. 

La sfârșitul lui 2022, producătorul anunța și noile modele facelift GLE 2023 ce pot fi comandate. Cum acestea vor fi pe șosele undeva din a doua jumătate a anului, ne vom concentra atenția pe motorizările deja existente. Totuși, menționăm un singur aspect despre Mercedes GLE 2023: urmează, după cum ne așteptam, calea electrificării.

Motorizări Mercedes GLE benzină

 • GLE 350 4MATIC: 2 litri benzină, 255 CP, 370 Nm;
 • GLE 350e 4MATIC: sistem plug-in hybrid cu motor de 2 litri benzină 29 CP, 700 Nm;
 • GLE 450 4MATIC: 3 litri benzină 362 CP, 500 Nm;
 • GLE 580 4MATIC: 4 litri benzină 483 CP, 700 Nm.

Pentru împătimiții AMG:

 • AMG GLE 53 4MATIC+: 3 litri benzină 429 CP, 520 Nm;
 • AMG GLE 63 4MATIC+: 4 litri benzină 563 CP, 750 Nm.

motorizari mercedes gle

mercedes gle benzina

mercedes gle diesel

Motorizări Mercedes GLE diesel

 • GLE 300d 4MATIC – 2 litri diesel, 241 CP, 500 Nm;
 • GLE 350de 4MATIC – sistem plug-in hybrid cu motor de 2 litri diesel, 315 CP, 700 Nm;
 • GLE 350d 4MATIC – 3 litri diesel, 268 CP, 600 Nm;
 • GLE 400d 4MATIC – 3 litri diesel, 326 CP, 700 Nm.

Consum Mercedes GLE

Consumul unui Mercedes GLE, ca și la alte automobile, depinde de mai mulți factori: trafic, stil de condus, tipul de drum sau clasa energetică a anvelopelor. Iată și niște valori orientative pentru două dintre modelele populare:

 • GLE 300d 4MATIC – consum mixt de 6.1 – 6.4 l/100 km;
 • GLE 450 4MATIC – consum mixt de 8.3 – 9.4 l/100 km.

Descoperă toate modelele 👉  MERCEDES-BENZ GLE din oferta Autovit.ro!

Dimensiunile unui GLE din generația a IV-a

Dimensiunile unui Mercedes-Benz GLE V167 sunt următoarele: 4.924 mm lungime, 1.947 mm lățime și 1.797 mm înălțime. Greutatea este de 2.130 kg, iar ampatamentul este mărit cu circa 8 cm față de modelul anterior.

Pe lângă caroseria cu 5 locuri, ai și noutatea unui GLE cu 7 locuri ce beneficiază de tehnologia de acces „Easy Entry” pentru cel de-al treilea rând de scaune. Indiferent de numărul de locuri, pasagerii au un spațiu mai generos pentru picioare și cap față de modelele precedente.

Legat de portbagajul unui GLE, considerăm că este suficient de generos cu ai săi 825 litri. La „cerere”, adică cu rabatarea banchetei, poți ajunge la aproape 2000 litri volum portbagaj. În plus, până și lățimea gurii de încărcare este mărită. Că tot am pomenit de banchetă, ea vine cu opțiunea unui sistem individual de reglare electrică a fiecărui scaun.

dimensiuni mercedes gle

consum mercedes gle

design mercedes gle

portbagaj mercedes gle

interior mercedes gle

Ți-ai cumpărat o mașină și îți dorești să ai un număr preferențial? Află ⏩ cum sa verifici disponibilitatea unui numar de inmatriculare!

Mercedes GLE 2019-2022: prezentare caroserie – design 

Caroseria unui GLE are printre cele mai bune coeficiente (0.29) de aerodinamică din segmentul său. Cum se traduce asta? Consum bun și zgomot redus la rulare. Iubitorii de caroserii sportive vor fi atrași, cel mai probabil, de un Mercedes-Benz GLE Coupe.

mercedes gle tractiune

pret mercedes gle

mercedes gle coupe

dotari mercedes gle

faruri mercedes gle

design mercedes gle coupe

jante mercedes gle

În măsura în care te atrage o caroserie sportivă și aerodinamică, alege un 👉 MERCEDES-BENZ GLE COUPE.

Designul general este revitalizat aproape complet față de generațiile din trecut. Modelele disponibile începând cu anul 2019 vin cu un spoiler frontal și o grilă redesenată cu elemente cromate. Capota a primit niște nervuri, pentru un plus de sportivitate. 

De eleganță nu prea avem nimic de zis, pentru că ea este bine definită oricum ai privi un Mercedes-Benz GLE. De asemenea, farurile și stopurile sunt restilizate față de generația lansată în 2015.

mercedes gle deisgn fata

grila mercedes gle

mercedesg gle design spate

stopuri mercedes gle

Interior și dotări principale Mercedes-Benz GLE

Sunt atâtea tehnologii și aspecte interesante încât le vom preciza doar pe cele cu adevărat interesante:

 • Suspensie „E-Active Body Control”, care este capabilă să regleze individual amortizorul pe fiecare roată în parte! Altfel spus, o inovație în construirea de suspensii auto, iar dacă pui în corelație și tehnologia de tracțiune integrală 4MATIC, cu un echilibru de cuplu 50:50 între punți, care se poate ajusta în funcție de nevoile mașinii, vei avea un SUV premium stabil, fără ruliu, tangaj sau alt comportament ciudat pe șosea.
 • Transmisia standard este cutia automată 9G-Tronic, cu 9 trepte de viteze și convertizor de cuplu. Adică, tot ce-i mai bun în materie de transmisie automată de la Mercedes-Benz.
 • În privința sistemelor de siguranță, Mercedes-Benz GLE stă excelent. Practic, există o grămadă de tehnologii integrate în mașină: Active Distance Assist Distronic, Active Brake Assist, Active Stop-and-Go Assist, Active Lane Keeping Assist, Active Emergency Stop, Active Blind Spot Assist, Trailer Manoeuvring Assist și Evasive Steering Assist.
 • Interiorul este unul premium, indiferent de alegeri și opțiuni, ce îți va aduce aminte că ești în habitaclul unui SUV din segmentul de lux. Evident, nu lipsește sistemul multimedia MBUX (Mercedes-Benz User Experience), cu al său asistent virtual care este corelat cu toate funcțiile mașinii și este de ajuns să spui Hey Mercedes! pentru a te băga în seamă. Interfața rapidă și ușurința în gesturi îți oferă plăcutul sentiment că ești pe un smartphone performant. De asemenea, volanul are funcții inteligente pentru control. Ca o mică paranteză, facelifturile vor avea generația a doua de MBUX!
 • Energizing Coach modifică setările scaunelor din față în așa fel încât să prevină oboseala și să asigure astfel tot confortul necesar. Mai mult, poate modifica lumina ambientală, muzica sau te poate avertiza cu recomandări precum pauze de condus însoțite de exerciții de revitalizare. Energizing Coach, antrenorul tău personal de la Mercedes-Benz, lucrează conectat cu dispozitive inteligente precum un smartwatch Garmin.

Cauți o alternativă mai accesibilă? Vezi dacă un 👉  MERCEDES-BENZ GLC se potrivește bugetului și cerințelor tale!

interior mercedes benz gle

detalii interior mercedes gle

grile ventilatie mercedes gle

Concluzia este simplă: Mercedes GLE este un SUV premium în adevăratul sens al definiției, ideal și pentru familii, pe care îl poți avea în vedere pentru toate facilitățile și tehnologiile cu care este echipat.

Sursa foto: Mercedes-Benz

Adauga un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Ne gasesti pe:
Ai intrebari?

Acceseaza sectiunea Ajutor

(031) 860 90 90 (de Luni pana Vineri intre
09:00 - 18:00)