autovit.ro
B SECTIUNI

Totul despre Porsche Taycan: modele, autonomie, putere

Porsche Taycan este prima mașină 100% electrică, fiind produsă de constructorul din Stuttgart. Este sportivă, mai mare decât un 911, mai mică decât un Panamera și mai scumpă decât o Tesla.

Porsche Taycan rămâne un adevărat succes, cu peste 40.000 de exemplare vândute în întreaga lume, în primii doi ani și jumătate de la lansare. Chiar dacă e electrică, Porsche Taycan rămâne un Porsche. Oferă viteză, senzații tari, confort și se încarcă rapid. Descoperă totul despre această mașină, în rândurile următoare. 

Porsche Taycan: variante

Îți place sau nu, mașinile electrice sunt viitorul, iar performanțele și autonomia se vor îmbunătăți în următoarea perioadă. Porsche s-a pus serios pe treabă, pentru a acoperi segmentul. Și-a extins gama cu Porsche Taycan Cross Turismo și Porsche Taycan Sport Turismo, pentru a oferi și variante cu mai mult spațiu. 

Urmează, în 2023, lansarea unui Macan full electric, iar în viitorul nu foarte îndepărtat, vom avea variante electrice pentru Boxster, Cayman, Cayenne și Panamera. De clasicul 911 nu se știe încă nimic, dar, foarte probabil, va avea și el o variantă electrică. Până atunci, iată modelele de Porsche Taycan disponibile în acest moment pe piață: 

👉 Vezi aici toate ofertele noastre de Porsche Taycan electric

Porsche Taycan și Porsche Taycan Performance Battery Plus

Modelul simplu de Porsche Taycan are 408 cai putere și o baterie de 71 kWh. Ajunge de la 0-100 km/h în 5,4 secunde, are o viteză maximă de 230 km/h și o autonomie combinată cuprinsă între 371 și 444 km, potrivit specificațiilor producătorului. Prețul? Puțin peste 90.000 de euro.  

În varianta Performance Battery Plus, Porsche Taycan vine cu 476 de cai putere și o baterie mai mare, de 84kWh. Atinge suta tot în 5,4 secunde, viteza maximă este de 230 km/h, iar autonomia combinată este cuprinsă între 431 și 505 kilometri. Prețurile pentru acest model încep de la 99.000 de euro. 

Vezi 👉 AICI oferta noastra de AUTOTURISME

variante porsche taycan

Porsche Taycan 4S și Porsche Taycan 4S Performance Battery Plus

Porsche Taycan 4S este disponibil, de asemenea, în varianta simplă și Performance Battery Plus. Are 530 sau 571 de cai putere, baterii de 71 sau 84 kWh, ajunge de la 0 la 100 km/h în 4,0 secunde, iar viteza maximă este de 250 km/h. Potrivit specificațiilor producătorului, autonomia combinată a acestor modele este de 370-454 kilometri, respectiv 430-512 kilometri. Prețurile încep de la 114.000 de euro și 119.000 de euro, pentru varianta Performance Battery Plus. 

Porsche Taycan Turbo și Porsche Taycan Turbo S

Porsche Taycan Turbo și Porsche Taycan Turbo S sunt, de departe, cele mai puternice mașini din această gamă. De ce a fost păstrată denumirea turbo la o electrică? Pentru că, încă de la lansarea modelului 911, din 1974, sintagma „Turbo” a devenit o emblemă a brandului, pentru a desemna cele mai rapide mașini din serie. 

Porsche Taycan Turbo și Taycan Turbo S nu fac excepție de la regulă. Au 680, respectiv 762 cai putere, ajung de la 0 la 100 km/h în doar 3,2 secunde, iar viteza maximă, în ambele cazuri, este de 260 km/h. Bateriile lor de 84 kWh le asigură o autonomie combinată, cuprinsă între 435-507 kilometri, conform producătorului. Prețurile pentru un astfel de model încep de la 162.000 de euro. 

Alte modele ale seriei: Porsche Taycan Cross Turismo, Sport Turismo, Taycan GTS

După cum spuneam, succesul primei electrice i-a făcut pe cei de la Porsche să extindă gama de electrice Taycan. Taycan 4 Cross Turismo, Taycan Sport Turismo, 4S Sport și Cross Turismo, Taycan GTS și GTS Sport Turismo sau Taycan Turbo Turismo sunt celelalte variante ale seriei. Toate aduc dotări și performanțe de top. 

👉 Vrei un Porsche Taycan 2021? Găsește-l pe Autovit.ro

interior porsche taycan

Porsche Taycan interior și experiențe de condus

Porsche Taycan a primit numai recenzii pozitive din partea experților auto din întreaga lume. Poziția la volan este foarte asemănătoare cu cea dintr-un 911. Interiorul este de cinci stele, dar nici nu putea fi altfel, pentru o mașină de peste 100.000 de euro. Singurele butoane fizice sunt amplasate pe volan. Ecranele sunt prezente peste tot: unul în dreptul șoferului, consola centrală de 10.9 inci, și una pentru pasager. 

Modurile de condus sunt și ele adaptabile (Range, Normal, Sport și Sport+) și se setează de pe volan. Cu toate că interfața grafică este unică, oricine se va obișnui cu ea destul de repede. Calitatea este la cele mai înalte standarde. Locurile din spate nu sunt foarte confortabile, dar Porsche a lăsat un spațiu pentru picioare în podea, pe care l-a denumit „garaj pentru picioare”. Plafonul panoramic oferă suficient loc. Portbagajul are o capacitate redusă, de doar 84 de litri, dar nu asta cauți, atunci când îți iei o mașină sport. 

Vezi categoria noastra de ▶️ PIESE

Porsche Taycan autonomie

Porsche Taycan este una dintre cele mai redutabile mașini electrice din acest moment. Vine, totuși, cu unele limitări legate de tehnologia care, pentru unii, poate că nu a evoluat suficient. Autonomia din oraș sare de 400 de kilometri, iar la drum lung, ajunge la peste 300 de kilometri. Timpii de încărcare sunt excelenți, în cazul în care ai acces la stații rapide. Bateria ajunge de la 5 la 80% în aproximativ 20 de minute. 

Așadar, Porsche Taycan reprezintă o alegere excelentă și un concurent puternic pentru Tesla, dacă ești în căutarea unei mașini electrice premium. 

Sursa foto: Shutterstock

Adauga un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Ne gasesti pe:
Ai intrebari?

Acceseaza sectiunea Ajutor

(031) 860 90 90 (de Luni pana Vineri intre
09:00 - 18:00)