autovit.ro
B SECTIUNI

Toyota renunță la numele Auris și revine la denumirea Corolla pentru modelul de clasă compactă

Deși a debutat la Salonul Auto de la Geneva în martie cu numele de Auris, a treia generație a modelului compact produs ce Toyota va reveni la numele de Corolla. Compania japoneză a prezentat deja primele imagini și cu versiunea Touring Sports.

Numele Corolla face parte din istoria mărcii Toyota, fiind unul dintre cele mai de succes modele produse. Pentru piața europeană, numele Corolla a fost dat la o parte, odată cu prezentarea primei generații a modelului hatchback Auris, în 2007. Numele Corolla a fost păstrat pentru versiunea sedan a modelului compact, însă.

De ceva vreme, zvonuri tot mai puternice dădeau drept sigură revenirea la denumirea Corolla pentru modelul de clasă medie. Încă din 2011 s-a vehiculat revenirea la numele celebru, dar a doua generație Auris a fost prezentată cu același nume. Mai mult, în primăvara acestui an, la Salonul Auto de la Geneva, Toyota prezenta a treia generație Auris.

Însă, japonezii s-au răzgândit și au anunțat oficial că noul model compact din gamă se numește oficial Toyota Corolla. Iar în așteptarea Salonului Auto de la Paris, Toyota a prezentat deja primele imagini cu versiunea break a modelului, numită acum Corolla Touring Sports.

Oficialii mărcii spun că folosirea noii platforme TNGA (Toyota New Global Architecture) pentru toate modelele din gama compactă a fost elementul care a dus la schimbarea denumirii.

“Lansarea noii generații este momentul cel mai bun pentru a reintroduce numele Corolla pentru hatchback-ul și break-ul din gama de compacte”, a declarat Johan van Zyl, CEO-ul Toyota Motor Europe.

Noua generație Toyota Corolla Touring Sport preia motorizările de la versinea hatchback prezentată în primăvară. Va exista o singură motorizare pe benzină de 1.2 litri și 116 CP, precum și două versiuni hibride de 1.8 litri și 122 CP și 2.0 180 CP.

Adauga un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.

CITESTE MAI MULTE DESPRE:
Ne gasesti pe:
Ai intrebari?

Acceseaza sectiunea Ajutor

(031) 860 90 90 (de Luni pana Vineri intre
09:00 - 18:00)