autovit.ro
B SECTIUNI

Toyota România recheamă în service 25.000 de automobile pentru remedierea problemelor cauzate de airbagurile Takata

Toyota România va rechema în service 25.000 de mașini din gama modelelor Yaris, Corolla, Avensis, Avensis Verso, Auris și Lexus IS pentru remedierea potențialelor probleme cauzate de airbagurile Takata.

Producătorul japonez de airbaguri Takata se află în mijlocul unui imens scandal provocat de produsele defectuoase pe care fabricantul japonez le-a livreat către numeroși producători auto din toată lumea. Toyota este poate cel mai afectat producător în urma acestui scandal. Toyota are o lungă colaborare cu Takata și aproape toate modelele produse de marca japoneză au fost dotate cu airbaguri Takata.

takata

Deoarece aceste airbaguri pot funcționa defectuos, Toyota a lansat o campanie globală pentru remedierea problemelor la automobilele vândute. Această campanie a ajuns și în România, importatorul mărcii japoneze urmând să își informeze clienții ce au achiziționat modele echipate cu airbaguri Takata. Peste 25.000 de unități vor fi chemate din nou la service pentru remedierea problemelor.

În informarea trimisă către ANPC, Toyota România precizează: “Mașinile vizate de această campanie sunt echipate cu airbag frontal pasager ce conține un material pirotehnic, care poate absorbi umiditatea. Conform unui raport emis de producătorul Takata, materialul pirotehnic s-ar putea degrada, în condițiile expunerii prelungite la temperaturi și umiditate ridicate. În cazul unui accident în care se declanșează airbag-ul frontal pasager, materialul pirotehnic neconform poate produce spargerea capsei pirotehnice si declanșarea anormala a airbagului. Spargerea capsei pirotehnice poate duce la împrăștierea fragmentelor metalice în interiorul habitaclului, crescând astfel riscul rănirii pasagerilor”.

avensis--02

Clienții vor primii scrisori recomandate pentru a fi invitați către cel mai apropiat reparator autorizat Toyota. Procesul de reparare constă în înlocuirea capsei pirotehnice sau a airbagului. Reparația se va face pe cheltuiala producătorului, iar timpul de înlocuire variază între 30 de minute și trei ore. Pe lângă modelele Toyota vor fi rechemate și automobile Lexus IS și Lexus SC430. Lista completă a modelelor, precum și informarea Toyota către ANPC poate fi consultată AICI.

Adauga un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Ne gasesti pe:
Ai intrebari?

Acceseaza sectiunea Ajutor

(031) 860 90 90 (de Luni pana Vineri intre
09:00 - 18:00)