autovit.ro
B SECTIUNI

Trafic îngreunat la vama Giurgiu-Ruse din cauza reabilitării podului peste Dunăre

Pentru că luna august este perioada preferată pentru vacanțe, traficul în vama Giurgiu-Ruse se desfășoară dificil. De vină este reabilitarea podulului peste Dunăre, circulația făcându-se pe un singur fir. Poliția recomandă rute alternative pentru ieșirea din țară către Bulgaria.

Cei care au ales să își petreacă concediul în Bulgaria, Grecia sau Turcia și vor face deplasarea cu mașina trebuie să se înarmeze cu răbdare la ieșirea din țară. Vama Giurgiu-Ruse este sufocată de cei care vor să iasă din țară, coziile ajungând și la 12 kilometri lungime. De vină pentru această situație sunt oficialii Ministerului Transportului care au ales să efectueze lucrări de reabilitare a podului peste Dunăre în plin sezon turistic. Podul avea nevoie urgentă de lucrări, iar traficul se desfășoară în acest moment alternativ pe un singur fir de circulație.

pod-giurgiu-ruse-4

Podul Prieteniei de peste Dunăre a fost construit în 1954 și trece prin lucrări majore de reabilitare a structurii de rezistență. Sunt primele lucrări la structura podului de la construcția acestuia, singurele lucrări efectuate în anii trecuți fiind doar refacerea suprafeței de rulare. De asemenea, pe perioada caniculară, în zona vămii se aplică o restricție de tonaj pentru vehiculele ce transportă marfă. Astfel, mașinile cu o greutate mai mare de 7.5 tone nu pot circula pe timpul zilei.

Poliția Română recomandă celor care trebuie să traverseze vama către Bulgaria să folosească și celelalte puncte de trecere a frontierei: Calafat (rutier), Negru-Vodă (rutier), Vama Veche (rutier), Bechet (trecere cu bacul), Zimnicea (trecere cu bacul) și Călărași (trecere cu bacul).

Lucrările la podul de la Giurgiu sunt de durată, acestea urmând a fi finalizate în primul trimestru al anului viitor. Ministerul Transportului spune că până pe 20 noiembrie 2015 va fi turnat un prim strat de asfalt pe toată lungimea podului ce va permite deschiderea circulației pe ambele sensuri. Contractul de reabilitare a podului se ridică la 13 milioane euro și este realizat de asocierea Collini Lavori – Tecnic Consulting Engineering.

 

Adauga un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Ne gasesti pe:
Ai intrebari?

Acceseaza sectiunea Ajutor

(031) 860 90 90 (de Luni pana Vineri intre
09:00 - 18:00)