autovit.ro
B SECTIUNI

Traseul final al autostrăzii Pitești-Sibiu a fost avizat de către CNADNR

Mult așteptata autostradă dintre Pitești și Sibiu pare să prindă contur în cele din urmă. CNADNR a anunțat că a avizat traseul final al autostrăzii ce va lega în sfârșit cele două orașe, dar și Capitala de granița de vest a României.

Traseul avizat și publicat conține 10 noduri rutiere și șase tuneluri. Autostrada dintre Sibiu și Pitești va avea aproximativ 123 km și va avea următorul traseu: Sibiu – Boița-Racoviță – Văleni – Curtea de Argeș – Pitești.

autostrada2

Cele mai lungi tuneluri vor fi cele de la Poiana (1.7 kilometri), Curtea de Argeș (1.3 kilometri), Lazaret (1.5 kilometri) și Robești (900 metri). Autoritățile au avut nevoie de un an de zile pentru stabilirea acestui traseu, după ce CNADNR propunea cinci variante de traseu. Acum, termenul de finalizare anunțat este 2021. Dacă acesta va fi respectat, rămâne de văzut.

“În cadrul CTE CNAIR a fost avizat traseul pentru ultimele două secţiuni ale autostrăzii Sibiu-Piteşti, după cum urmează: Secţiunea 2, adică Boiţa – Racoviţa, de la km 15 la km 43, şi Secţiunea 3 Racoviţa-Văleni, de la km 43 la km72. Deci în acest moment tot traseul este avizat”, a declarat ministrul Transporturilor, Sorin Buşe. Oficialii au mai spus că autostrada Pitești – Sibiu este cel mai important proiect de infrastructură aflat în derulare.

Atunci când va fi inaugurată, autostrada Sibiu-Pitești va crea o legătură directă între București și granița de vest a țării în cadrul coridorului european Nădlac-Constanța. Costul estimat pentru construcția autostrăzii este de 1.6 miliarde de euro.

Un comentariu

Adauga un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Ne gasesti pe:
Ai intrebari?

Acceseaza sectiunea Ajutor

(031) 860 90 90 (de Luni pana Vineri intre
09:00 - 18:00)