autovit.ro
B SECTIUNI

Trei stele la testele EuroNCAP pentru noua generație Dacia Duster

EuroNCAP a publicat cel mai nou set de rezultate la testele de impact. Printre mașinile testate în această sesiune s-a numărat și a doua generație a modelului Dacia Duster. Scorul obținut în urma testelor: trei stele.

Lansată în toamna anului acesta la Salonul Auto de la Frankfurt, noua generație Dacia Duster abia sosește în showroom-urile de la noi din țară în aceste zile. Însă a fost deja pusă la încercare de organizația EuroNCAP, institutul european ce studiază siguranța la bordul automobilelor.

În cadrul cele mai recente sesiune de teste, noua Dacia Duster a fost testată, iar în urma evaluărilor specialiștilor EuroNCAP a obținut un scor de general așteptat de trei stele din cinci posibile. Defalcat, noul Duster a obținut un scor de 71% pentru protecția pasagerilor adulți, 66% pentru protecția pasagerilor infanți și 56% pentru protecția pietonilor.

Raportul prezentat de către EuroNCAP mai specifică faptul că Duster oferă o protecție optimă în caz de impact lateral, iar protecția la nivelul genuchilor este bună, dar anumite componente ale planșei de bord de pe partea pasagerului pot provoca răniri. Concluzia raportului este favorabilă modelului Duster, însă lipsa sistemelor active, ca frânarea automată în caz de impact iminent, a făcut ca modelul produs în România să obțină doar trei stele din cele cinci posibile. Este însă un rezultat asumat și așteptat de producătorul de la Mioveni.

Zero stele pentru Fiat Punto

În cadrul aceleiași sesiuni de testa s-a mai înregistrat o premieră, Fiat Punto a obținut un scor general de zero stele, fiind pentru prima dată când EuroNCAP acordă acest scor. Fiat Punto este un model destul de vechi, aflându-se în oferta Fiat încă din 2005. Deși testele pentru protecția pasagerilor au aratat un nivel satisfăcător pentru a obține două stele, EuroNCAP a sancționat lipsa sistemelor active de protecție, precum și faptul că există avertizare pentru purtarea centurii de sigurnață doar pentru locul șoferului.

Alfa Romeo Giulietta a fost și ea retestată și deși la testul din 2010 obținuse cinci stele, conform noilor standarde EuroNCAP, la sesiunea de teste din 2017 a obținut doar trei stele din cinci posibile. Rezultatele complete ale sesiuni EuroNCAP 2017 poate fi regăsit AICI.

Adauga un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Ne gasesti pe:
Ai intrebari?

Acceseaza sectiunea Ajutor

(031) 860 90 90 (de Luni pana Vineri intre
09:00 - 18:00)