autovit.ro
B SECTIUNI

Twizy Renault Sport F1 Concept: performanta electrica

In cadrul competitiei “World Series by Renault”, etapa care se va disputa in acest week-end pe circuitul din Aragon (Spania), Renault va prezenta un prototip cu adevarat surprinzator: Twizy Renault Sport F1 Concept. Si daca la baza este vorba despre micul autoturism electric de oras, tratamentul ”Renault Sport F1” il face de nerecunoscut prin kitt-ul sport si prin introducerea sistemului KERS…

 

De la bun inceput trebuie stabilit clar ca acest Twizy dopat este mai mult un showcar decat un autoturism cu reale sanse sa intre vreodata in productia de serie. Insa chiar si asa, exercitiul facut de divizia motorsport a constructorului francez a generat furori… Iar scopul ”Renault Sport F1” a fost atins, si anume generarea unei legaturi intre lumea F1 si automobilele destinate cu precadere traficului urban.

TWIZY_2

Una dintre principalele transformari suferite de Twizy a fost eliminarea scaunului pentru pasagerul din dreapta, pentru montarea unui acumulator de mare capacitate. La exterior se observa introducerea unui spoiler frontal masiv si a unui eleron spate, ambele elemente de caroserie fiind adaptate de la monoposturile de Formula 1. Iar culoarea caroseriei in galben si negru nu este deloc intamplatoare, aceasta combinatie cromatica fiind cea folosita in trecut de monoposturile Renault care concurau in F1.

Si pe buna dreptate, constructorul francez afirma ca acest nonconformist Twizy este mai mult decat un studiu stilistic… Astfel, in plus fata de design-ul spectaculos, Twizy Renault Sport F1 Concept beneficiaza de o serie de tehnologii performante, preluate chiar din cursele motorsport. In primul rand este vorba despre introducerea Kinetic Energy Recovery System (KERS), eficientul sistem de recuperare a energiei cinetice la franare folosit cu succes de ceva timp in Formula 1. Iar gratie acestui sistem, Twizy mai beneficiaza de un surplus de 80 CP timp de 13 secunde, putere instantanee care se adauga peste cei 17 CP oferiti de motorul electric standard. Asa ca in momentul cand pilotul actioneaza butonul de pe volan, Twizy devine o adevarata bestie care devoreaza plaja 0 – 100 km/h la fel de rapid ca cel mai performant model de strada Renault, mai exact Megane Renaultsport 265…

TWIZY_3

Si pentru a ne da seama mai bine de ADN-ul noului Twizy Renault Sport F1 Concept, mai trebuie spus ca puterea specifica este de 172 CP/tona in cazul acestui revolutionar prototip, in timp ce la Megane RS vorbim despre 191 CP/ tona si de 1154 CP/ tona la un monopost de Formula 1.

Iar dupa ce va fi lansat in prefata evenimentului motorsport “World Series by Renault” din acest week-end, constructorul francez mentioneaza ca Twizy Renault Sport F1 Concept va fi prezent si la Barcelona Motor Show.

Cum vi se pare aceasta “mica bomba” pe roti?

Adauga un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Ne gasesti pe:
Ai intrebari?

Acceseaza sectiunea Ajutor

(031) 860 90 90 (de Luni pana Vineri intre
09:00 - 18:00)