autovit.ro
B SECTIUNI

V-a placut prima generatie Skoda Fabia?

Un autoturism de clasa mica foarte apreciat de catre clientii din Romania, prima generatie Fabia se remarca si la varsta a doua prin calitatea onoranta a fabricatiei si echiparea satisfacatoare in raport cu pretul de achizitie la valoare second hand.

Un model din prima etapa de productie sub tutela VW, prima generatie Fabia a reprezentat un autoturism de succes pentru constructorul ceh. Si chiar daca in timp au fost semnalate unele probleme de fiabilitate, rata defectiunilor majore este relativ redusa.

In primul rand clientii s-au declarat multumiti de calitatea executiei, gama extinsa de motorizari, capacitatea de transport suficienta, precum si gradul de siguranta oferit pasagerilor. In plus, la acest autoturism au fost semnalate destul de putine vicii de fabricatie fapt care influenteaza pozitiv decizia de cumparare la valoare second hand.

Din punct de vedere al caroseriei, la mana a doua se detaseaza varianta in doua volume (hatchback), in special animata ori de propulsoare diesel ori de motorizari pe benzina de mic litraj. Totusi, dupa prima tinerete sunt de evitat propulsoarele pe benzina in trei cilindri depasite tehnologic si care la varsta a doua genereaza consumuri ridicate de carburant. Sunt recomandate versiunile turbodiesel common-rail de mic litraj care pe langa economia de carburant s-au dovedit si deosebit de fiabile in exploatare.

Cei care se orienteaza catre un exemplar Skoda Fabia din prima generatie mai trebuie sa stie ca au fost semnalate probleme la sistemul de actionare al geamurilor electrice si la servodirectia electrohidraulica. De asemenea la unitatile exploatate peste media anuala de km s-a observat un grad mai ridicat de uzura a materialelor din plastic ori textil folosite la capitonarea habitaclului, precum si slabiri ale sistemelor de prindere ale unor ornamente interioare.

Voi ce mai aveti de adaugat la istoricul acestei prime generatii Skoda Fabia?

20 Comentarii

Adauga un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Ne gasesti pe:
Ai intrebari?

Acceseaza sectiunea Ajutor

(031) 860 90 90 (de Luni pana Vineri intre
09:00 - 18:00)