autovit.ro
B SECTIUNI

Va mai amintiti de vehiculele fabricate in Romania?

Cu siguranta, multi isi mai aduc aminte de vremurile cand pe strazile noastre circulau o serie de masini produse pe plan national. Insa din pacate, odata cu trecerea anilor, multe dintre marcile romanesti de vehicule au disparut, locul lor fiind preluat de catre masinile straine. Si pentru ca nu mai putem da timpul inapoi, ar fi bine sa nu uitam ca in trecut am avut o bogata traditie in fabricarea de vehicule si uneori sa ne aducem aminte de legendarele marci romanesti…

Expozitia “Fabricat in Romania” a fost organizata in premiera de Retromobil Club Romania, iar publicul a putut admira exemplare istorice ale marcilor autohtone DACIA, ARO, SR, MOBRA, TV, CARPATI si OLTCIT.

Sambata 20 octombrie, pe platoul din fata Facultatii Transporturi (Universitatea Politehnica Bucuresti) a fost organizata expozitia “Fabricat in Romania”. Evenimentul realizat in parteneriat cu Departamentul Autovehicule Rutiere al Facultatii Transporturi (UPB) a avut ca principal scop sa atraga atentia asupra faptului ca numeroase modele de vehicule produse de-a lungul anilor in tara noastra sunt acum pe cale de disparitie.

Cei care au participat la eveniment au avut ocazia sa vada pe viu o serie de masini cu o reala valoare sentimentala pentru romani:

DACIA 500 Lastun
DACIA 1100
DACIA 1300
DACIA 1301
DACIA 1310
DACIA 1310 Break
DACIA 1410 Sport
DACIA 2000
M59 B
M461
ARO M461 C
ARO 10
ARO 243
OLTCIT CLUB
SR 114
CARPATI
MOBRA 50 Super
MOBRA Hoinar
TV 12 F

Care dintre aceste “bijuterii pe roti” v-au marcat adolescenta? Mai tineti minte pe ce masina ati invatat sa conduceti?

4 Comentarii

Adauga un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Ne gasesti pe:
Ai intrebari?

Acceseaza sectiunea Ajutor

(031) 860 90 90 (de Luni pana Vineri intre
09:00 - 18:00)