autovit.ro
B SECTIUNI

Viitoarea generație Opel Corsa va avea o greutate totală sub 1.000 kg

Opel se pregătește pentru lansarea unei noi generații a modelului de clasă mică Corsa. Noul model va fi mult mai ușor, inginerii germani reușind să ducă masa mașinii sub 1.000 kg.

Opel a anunțat oficial că noua generație a modelului Corsa va avea o masă de doar 980 kilograme, cu 108 kg mai puțin față de actualul model. Noua generație Corsa va păstra însă dimensiunile exterioare, având o lungime de 4.06 metri.

Pentru a reuși, inginerii Opel au folosit oțel de diferite clase și diverse metode de îmbinare a caroseriei, rezultatul fiind cu 40 kg mai ușor. Motoarele cu trei cilindri ce vor fi folosite de noul model sunt și ele mai ușoare. Opel a eliminat greutate chiar și în cele mai diverse locuri, de exemplu, capota motorului fiind acum cu 2.4 kg mai ușoară.

Alte elemente care au trecut prin cura de slăbire impusă de constructor sunt scaunele și bancheta, inginerii eliminând 10 kilograme.

Noua generație Opel Corsa promite să fie mai agilă și să consume mai puțin carburant datorită greutății reduse.

Opel nu a publicat încă imagini cu noua generație Corsa, dar știm că noul model va folosi blocuri optice inteligente IntelliLux LED Matrix și stopuri LED.

Noua generație este dezvoltată pe platforma CMP (Common Modular Platform) a grupului PSA și va fi lansată la finalul anului 2019. Va fi disponibilă inclusiv o variantă full electrică numită eCorsa ce va avea o autonomie de până la 400 km.

 

Adauga un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.

CITESTE MAI MULTE DESPRE:
Ne gasesti pe:
Ai intrebari?

Acceseaza sectiunea Ajutor

(031) 860 90 90 (de Luni pana Vineri intre
09:00 - 18:00)