autovit.ro
B SECTIUNI

Bentley și Jaguar au stabilit denumirile pentru viitoarele modelele SUV: Bentayga și F-Pace

Mărcile premium Bentley și Jaguar au comunicat numele pentru viitoarele modele SUV ce vor face parte din oferta celor doi constructori premium din Marea Britanie. Bentley a ales exoticul nume Bentayga, în timp ce Jaguar își va numi modelul său F-Pace. Ambele SUV premium vor fi prezentate oficial spre finalul acestui an, iar vânzările vor începe în 2016.

Salonul Auto de la Detroit a fost un bun prilej pentru producătorii auto importanți să își anunțe intențiile pentru anul 2015. Și pentru că piața americană este extrem de importantă pentru constructorii de automobile premium, Bentley și Jaguar au profitat de salonul auto american pentru își anunța denumirile oficiale pentru viitoarele modele SUV. Bentley a anunțat că numele sub care va fi comercializat viitorul model SUV din gama sa este Bentayga, o denumire cu rezonanțe exotice, în timp ce Jaguar a preferat un nume mai criptic: F-Pace.

Bentley Bentayga

Numele cu rezonanțe exotice este inspirat de către taiga, pădurea transcontinentală de conifere, dar și de un vârf muntos din insulele Canare numit Roque Bentayga. Noul SUV Bentley va fi prezentat oficial spre finalul acestui an, iar vânzările vor începe din 2016. Bentley spune că a înregistrat deja 4.000 de precomenzi. Pentru constructorul de automobile premium din Marea Britanie, noul model SUV va fi o sursă de clienți noi. Aceștia vor veni atât din partea celor care dețin deja un Bentley și care în medie au câte opt automobile în garaj, dar și din partea clienților altor mărci. Bentley Bentayga va fi bazat pe o platformă complet nouă și va fi asamblat pe o line nouă la uzina din Crewe, Marea Britanie. În ceea ce privește prețul viitorului model Bentley Bentayga, un oficial al mărcii a declarat că va fi mai mic decât cel al actualului model Mulsanne.

Jaguar F-Pace

jaguar c-x17Cei de la Jaguar au profitat la rândul lor de primul salon auto important al anului pentru a anunța că primul SUV din gama Jaguar se va numi F-Pace. Primul crossover din gama Jaguar a fost deja previzionat de conceptul C-X17, dar acum versiunea de serie are un nume. Noul Jaguar F-Pace va fi lansat anul viitor și va folosi o caroserie din aluminiu, oficialii mărcii spunând că va fi cel practic automobil sport construit până acum de către marca britanică. Jaguar F-Pace va putea transportat cinci pasageri și va avea un portbagaj încăpător, dar nu va compromite comportamentul sportiv specific mărcii Jaguar. Nu există încă detalii tehnice, dar se știe că va fi cu câțiva centimetri mai mare față de principalii săi rivali: Audi Q5 și BMW X3. Platforma ce va folosită pentru modelul F-Pace este comună cu cea a noului Jaguar XE, iar sub capota viitorului SUV Jaguar este posibil să găsim motoare de 2.0 litri turbo atât turbodiesel cât și pe benzină. De asemenea, ulterior vor fi oferite și variante cu motorizări V6 și V8. În ceea ce privește prețul viitorului model Jaguar F-Pace, acesta va debuta probabil de la 30.000 lire sterline pentru piața britanică.

 

Adauga un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Ne gasesti pe:
Ai intrebari?

Acceseaza sectiunea Ajutor

(031) 860 90 90 (de Luni pana Vineri intre
09:00 - 18:00)