autovit.ro
B SECTIUNI

Viitorul SUV Skoda ar putea purta numele Kodiak

Nu mai este un secret că Skoda va lansa anul viitor un SUV compact bazat pe a doua generație a modelului Volkswagen Tiguan. Deși inițial s-a vehiculat numele Snowman pentru acest model, ultimele zvonuri spună că denumirea aleasă ar fi de fapt Skoda Kodiak.

Presa de specialitate din Germania spune că oficialii mărci Skoda au ales deja numele care va fi purtat de viitorul model SUV din gamă. Acesta va fi numit Kodiak, numele fiind inspirat de o specie de urși bruni care trăiește în Alaska. Numele de Skoda Kodiak se pare că va fi preferat în defavoarea numelui Snowman (om de zăpadă), denumire ce fusese vehiculată inițial.

tiguan

Skoda Kodiak, dacă acesta va fi numele final, va fi lansată anul viitor, fiind un SUV ce folosește platforma tehnică a modelului Volkswagen Tiguan. Va avea cinci sau șapte locuri, în funcție de versiune și este modelul cu care Skoda vrea să atragă o parte din clienții de modele SUV și crossover din Europa. Skoda nu are un model în acest segment, în afară de bătrânul Yeti, și asta nu face bine la capitolul vânzări pentru marca din Cehia.

Cel mai probabil viitorul model SUV Skoda va fi lansat la Salonul Auto de la Paris din toamna anului viitor. Skoda Kodiak va folosi platforma modulară MQB, comună pentru majoritatea modelelor de clasă compactă din grupul Volkswagen, iar lungimea totală a noului model va fi de aproximativ 4.75 metri. Prețul de pornire va fi situat în jurul sumei de 24.000 euro, iar producția va fi făcută în Cehia la uzina Kvasiny.

0 Comentarii

Adauga un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Ne gasesti pe:
Ai intrebari?

Acceseaza sectiunea Ajutor

(031) 860 90 90 (de Luni pana Vineri intre
09:00 - 18:00)