autovit.ro
B SECTIUNI

Vision Mercedes-Maybach Ultimate Luxury – definiția luxului electric în haine de SUV

Cum nimeni nu poate sta departe de conceptul de SUV, mai ales în China, unde abia a debutat Salonul Auto de la Beijing, Mercedes-Maybach a prezentat unul dintre cele mai spectaculoase concepte din ultimul timp. Acesta interpretează filozofia de design Sensual Purity și ne arată unde se îndreaptă viitorul luxului în contextul electrificării iminente a automobilului.

 

La nivelul designului exterior, conceptul Maybach a mizat pe o siluetă extrem de originală, forma caroseriei fiind inspirată dintr-un sedan, cu trei volume, dar înaltă la fel ca la un SUV, totul fiind conturat în jurul spectaculoaselor jante de 24 de inchi care creează un efect de turbină.

Interiorul este dominat de tehnologie, cu ecrane de mari dimensiuni (12,3 inchi) atât pentru sistemul multimedia, cât și pentru instrumentarul de bord, complet digitalizat. Deși totul este extrem de simplist, nu putem să nu remarcăm asemănările cu interiorul Clasei S, pe care chiar cei de la Mercedes spun că a fost modelat conceptul.

Evident, la nivel de materiale și finisări, Vision Mercedes-Maybach a împins totul la un nivel mult peste ceea ce vedem chiar și în segmentul actual de lux, dat fiind faptul că un concept îți permite multe exagerări care nu ajung de multe ori la modelele de serie. Și pentru că lansarea a avut loc în China, nu lipsesc motivele chinezești.

Sistemul de propulsie este unul care face trecerea în viitor. Fiecare roată este antrenată individual de către un motor electric, astfel încât tracțiunea este integrală, cu posibilitatea de a varia independent cuplul motor pentru a optimiza dinamica și tracțiunea.

Puterea maximă atinge valoare de 750 CP, viteza maximă fiind limitată electronic la 250 km/h. Pentru a permite o autonomie de 500 km în ciclul de testare NEDC, conceptul Vision utilizează acumulatori cu o capacitate de 80 kWh. Tot cu un pas în viitor este și sistemul de încărcare, compatibil cu stațiile de 350 kW, de generație viitoare. Datorită acestei tehnologii, acumulatorii pot fi încărcați pentru a asigura 100 km de autonomie în doar 5 minute.

Pentru a înțelege unde se poziționează Maybach Vision trebuie menționat că lungimea caroseriei este de 5,26 metri, ceea ce plasează conceptul prezentat la peste 14 cm peste lungimea unui Mercedes-Benz GLS, cel mai mare SUV din oferta actuală a constructorului din Stuttgart.

Nu este pentru prima dată când Maybach impresionează cu astfel de concepte, cel mai cunoscut fiind Vision Mercedes-Maybach 6, un coupe de lux exclusivist prezentat în 2016.

4 Comentarii

Adauga un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Ne gasesti pe:
Ai intrebari?

Acceseaza sectiunea Ajutor

(031) 860 90 90 (de Luni pana Vineri intre
09:00 - 18:00)