autovit.ro
B SECTIUNI

Volkswagen anunță un recall pentru remedierea emisiilor poluante prea mari la modelele echipate cu motoare TDI Euro5

În urma scandalului în care implicat grupul Volkswagen, oficialii mărcii germane au anunțat că în următoarele zile vor prezenta remediul pentru cele 11 milioane de automobile ce sunt afectate de problema emisiilor poluante prea mari.

Volkswagen a anunțat că până la finalul lunii octombrie vor prezenta soluția tehnică pentru corectarea problemelor la automobilele echipate cu motorul TDI EA189 Euro 5. Automobilele echipate cu acest motor depășeșc limitele poluante în vigoare, iar oficialii mărcii germane au spus că aceste modele vor fi chemate în service pentru reglarea problemei. Volkswagen a subliniat din nou faptul că modelele echipate cu motoare Euro 6 nu sunt afectate.

2012_Volkswagen_Passat_TDI_-_USA_version_011_1785

Noul președinte al grupului Volkswagen, Matthias Muller nu a stat prea mult pe gânduri, pe umerii săi aflându-se soarta mărcii germane. În urma unei reuniuni cu toți managerii grupului german, Muller a declarat: “Suntem în fața unui drum extrem de lung și anevoios. Va fi nevoie de multă muncă.”

Volkswagen nu a comunicat încă care este soluția tehnică pentru remedierea problemelor la automobilele afectate. Primul pas va fi informarea clienților Constructorul german a recunoscut că a folosit un sistem software pentru a păcăli testele de emisii poluante pe piața americană, ulterior admițând că acest soft este prezent pe 11 milioane de automobile din întreaga lume.

Adauga un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Ne gasesti pe:
Ai intrebari?

Acceseaza sectiunea Ajutor

(031) 860 90 90 (de Luni pana Vineri intre
09:00 - 18:00)