autovit.ro
B SECTIUNI

Volkswagen Golf Alltrack – pretenții de off-road în clasa compactă

Așa cum procedează cu mai multe modele din gamă, VW se pregătește să lanseze o versiune Alltrack pentru Golf. Aceasta va fi prezentată la Salonul Auto de la Paris și prezintă optimizări pentru un comportament mai bun în teren accidentat.

 

Printre cele mai importante schimbări la capitolul desing pentru Golf Alltrack sunt protecțiile din plastic, atât pentru spoilerul față, cât și pentru cel spate, dar și în dreptul pragurilor laterale. Acestea au rolul de a proteja vopseaua de pietre, noroi sau vegetație în timpul incursiunilor din afara asfaltului. Mai mult, Alltrack are o gardă la sol mai mare cu 20 mm față de versiunile normale, care îi permite abordarea obstacolelor cu mai multă ușurință. De asemenea, toate versiunile disponibile sunt oferite în dotarea standard cu sistemul de tracțiune integrală 4Motion, care maximizează nivelul de tracțiune indiferent de condițiile de rulare.

 

Der neue Volkswagen Golf AlltrackVW Golf Alltrack – gamă de motorizări

În momentul lansării versiunii Alltrack, Golf va fi propus cu patru motorizări, trei diesel și una pe benzină. Cel mai mic propulsor din gamă este cel diesel 1.6 TDI, cu o putere de 110 CP și 250 Nm. Acesta are un consum anunțat de doar 4,7 l/100 km și promite o accelerație de la 0-100 km/h în 12,1 secunde. Tot în gama diesel va fi disponibilă unitatea 2.0 TDI, în două versiuni de putere. Prima dezvoltă 150 CP și 340 Nm, accelerează de la 0-100 km/h în 8,9 secunde și are un consum mediu de 4,9 l/100 km. Cel mai puternic diesel are tot o cilindree de 2,0 litri, dar o putere maximă de 184 CP și 380 Nm. Accelerația 0-100 km/h este realizată în 7,8 secunde, iar consumul mediu este de 5,1 l/100 km. Pentru această motorizare, Golf Alltrack este disponibil în standard cu o cutie DSG, cu 6 trepte.

Singurul propulsor pe benzină este cel 1.8 TSI, cu o putere maximă de 180 CP și 280 Nm. La fel ca și la cel mai puternic diesel din gamă, acest propulsor este oferit standard cu o cutie DSG cu dublu ambreiaj, tot cu 6 trepte. Performanțele dinamice sunt foarte bune, accelerația 0-100 km/h fiind realizată în 7,8 secunde.

VW Golf Alltrack va fi disponibil la vânzare începând cu finalul acestui an.

 

 

Adauga un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ne gasesti pe:
Ai intrebari?

Acceseaza sectiunea Ajutor

(031) 860 90 90 (de Luni pana Vineri intre
09:00 - 18:00)