autovit.ro
B SECTIUNI

Volkswagen I.D. va intra în producție în 2019. Iată la ce trebuie să ne așteptăm

Se spune că adevărata era electrică va începe în anul 2019, când mulți constructori au anunțat deja că vor lansa mai multe modele cu propulsie electrică. Printre cele mai importante se numără VW I.D., primul automobil VW dezvoltat de la zero pentru a fi electric. Ce ne promite acesta?

 

În cadrul unei conferințe desfășurate în jurul furnizorilor săi, oficialii Volkswagen au conformat faptul că modelul I.D. va intra în producție în luna noiembrie a anului 2019, ceea ce marchează intrarea în cele 100 de săptămâni dinaintea pornirii liniilor de producție. Prezentat în versiune concept la Salonul Auto de la Paris din 2016, VW I.D. are la bază platforma MEB, complet nouă, dedicată exclusiv modelelor electrice. Cu acumulatori litiu-ion de ultimă generație, I.D. va putea parcurge cu o singură încărcare între 400 și 600 km, în funcție de versiunea aleasă. Trebuie ținut cont de faptul că, deși are dimensiuni compacte, cu o lungime de doar 4,1 metri, I.D. va beneficia de un motor electric de 170 CP, care va fi un adevărat deliciu. Practic, rivalul direct pentru acesta va fi BMW i3, pe care îl regăsim pe străzi de ceva timp și a cărui autonomie actuală de 300 km va ajunge, cel mai probabil, la aceleași cifre pe care le va propune și I.D. în momentul lansării. I.D. va fi capabil să accelereze de la 0 la 100 km/h în mai puțin de 8,0 secunde și să atingă 160 km/h.

Proiectul I.D. a luat naștere accelerat, în mod bizar, ca urmare a scandalului Dieselgate. Volkswagen avea nevoie disperată de a-și curăța imaginea șifonată, astfel că platforma MEB a primit rapid undă verde. Pe baza acesteia, Volkswagen nu va dezvolta doar I.D., ci o serie întreagă de modele, toate electrice.

Din punct de vedere tehnologic trebuie să așteptăm și ceva noutăți în materie de acumulatori. Aceștia vor deveni mai compacți, vor putea înmagazina mai multă energie, dar vor avea și o perioadă de încărcare mai scurtă. Dacă VW va adopta sistemul electric de 800 de volți, atunci încărcarea la o capacitate de 80% va dura mai puțin de 30 de minute, ceea ce poate să însemne o autonomie mai mare de 450 km.

Prețul este un alt aspect important, însă tehnologie propulsiei electrice și în special a acumulatorilor se va ieftini, încât prețurile mașinilor electrice vor ajunge să fie competitive pentru piață.

3 Comentarii

Adauga un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.

CITESTE MAI MULTE DESPRE:
Ne gasesti pe:
Ai intrebari?

Acceseaza sectiunea Ajutor

(031) 860 90 90 (de Luni pana Vineri intre
09:00 - 18:00)