autovit.ro
B SECTIUNI

Volkswagen a trișat la testele de emisii și consum din Statele Unite ale Americii

Autoritatea de Mediu din Statele Unite a constatat că aproape 500.000 de automobile cu motorizare diesel produse de grupul Volkswagen și vândute pe teritoriul american nu respectă normele de poluare și consum.

Agenția de Mediu din Statele Unite ale Americii (EPA) a publicat un comunicat de presă oficial prin care face public faptul că automobilele cu motorizare diesel produse de Volkswagen și Audi folosesc un soft pentru a păcăli metodele de testare ale oficialilor americani. Cu alte cuvinte, grupul VAG a trișat la testele pentru emisii poluante folosind un algoritm complex ce limita emisiile poluante în cadrul testelor oficiale. Ulterior acest sistem ieșea din modul de testare și automobilele folosite normal poluau chiar și de 40 de ori mai mult față de normele americane. Implicit, și consumul de carburant era mai mare față de certificările inițiale.

Automobilele vizate sunt modele VW Jetta, Beetle, Golf și Passat, dar și Audi A3, produse între 2009 și 2015 ce folosesc motoare 2.0 turbodiesel cu patru cilindri. Conform comunicatului EPA, Volkswagen trebuie să recheme în service 482.000 de automobile și ar putea primi o amendă istorică. Acestă amendă s-ar putea ridica la suma de 37.500 dolari pentru fiecare automobil incriminat.

Passat

“Aceste violări ale normelor americane sunt extrem de serioase, acțiunea VW fiind ilegală și reprezintă o amenințară la sănătatea publică”, spun oficialii americani. Pe lângă amenda din partea Autorității de Mediu, Volkswagen va trebui să înfrunte și posibile procese intentate de către clienții săi. Volkswagen este constructorul auto cu cele mai mari vânzări de automobile diesel pe teritoriul american.

În 2012, grupul coreean Hyundai Kia a fost investigat de către autoritățile americane pentru că au raportat cifre de consum mai mici față de cele reale. Amenda pe care grupul coreean a trebuit să o plătescă a fost de 300 milioane dolari.

2 Comentarii

Adauga un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.

CITESTE MAI MULTE DESPRE:
Ne gasesti pe:
Ai intrebari?

Acceseaza sectiunea Ajutor

(031) 860 90 90 (de Luni pana Vineri intre
09:00 - 18:00)