autovit.ro
B SECTIUNI

Volvo V90 – imagini și date oficiale cu cel mai mare break din gama producătorului suedez

Volvo V90 a fost prezentat oficial prin publicarea unui set complet de imagini cu cel mai mare break din oferta constructorului suedez. Volvo V90 va fi prezent la Salonul Auto de la Geneva, la începutul lunii martie, fiind una din noutățile salonului auto.

După ce la finalul anului trecut, Volvo prezenta primele detalii despre noul sedan S90, a venit acum timpul pentru dezvelirea oficială a versiunii break, numită V90. Deși inițial primele imagini au ajuns pe internet fără acordul constructoului suedez, oficialii Volvo au publicat astăzi o galerie oficială completă plus o serie de detalii tehnice.

Volvo V90 devine un concurent important pentru modele va BMW Seria 5 Touring, Audi A6 Avant sau Mercedes-Benz E-Klasse T-Modell. Noul break de clasă mare folosește aceiași platoformă tehnică ca și sedanul S90 și este al doilea model din viitoarea familie de modele de clasă mare ce va include în viitor și o versiune cross-country a modelului V90. Designul abordat este unul cu linii simple, ce caracterizează noua imagine Volvo, imagine ce a debutat pe noul Volvo XC90.

Volvo V90 Studio Interior

Noul Volvo V90 are o lungime de aproape cinci metri și un ampatament de 2.9 metri ceea ce face ca interiorul să fie unul extrem de spațios și aerisit. Pasagerii din spate vor putea călători în confort total, iar portbagajul are un volum total de 1.526 litri.

Ca și în cazul SUV-ul XC90, interiorul va fi dominat de un display vertical amplsat central. Acesta centralizează funcționalitatea tuturor sistemelor prezente pe mașină pentru ca acestea să poată fi controlate cu ușurință de către cel de la volan. Ca de obicei, Volvo vine cu o listă lungă de sisteme active și pasive pentru siguranța pasagerilor și asistență activă pentru șofer. Există chiar posibilitatea rulării în regim semi-autonom pe autostradă sau trafic aglomerat.

Volvo V90 Studio Front

Gama de motorizări este preluată de la modelul sedan S90. Viitorii clienți vor putea alege între unități pe benzină de 254 CP sau 320 CP ce vor echipa versiunile T5 și T6. Pentru cei care preferă propulsoarele diesel, există versiunile D4 de 190 CP sau D5 de 235 CP. Bineînțeles, va exista și o versiune cu sistem de propulsie hibrid ce va purta indicativul T8 și va dezvolta 400 CP.

Adauga un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Ne gasesti pe:
Ai intrebari?

Acceseaza sectiunea Ajutor

(031) 860 90 90 (de Luni pana Vineri intre
09:00 - 18:00)