autovit.ro
B SECTIUNI

Vrei Ferrari? Apuca-te de flotari si lasa sarmalele!!!

Colegii de breasla de la revista britanica Autocar sustin intr-un articol cum ca celebrissimul constructor de masini sport si GT Ferrari lucreaza pe un sistem extrem de complex care sa identifice starea fizica si psihica a soferului inainte de a-i permite sa dea “bice”!

Hhhmm, am cautat pe site-ul de presa Ferrari dar nu am gasit nicio referire la acest demers si tocmai de aceea nu bag mana in foc. Insa e la fel de adevarat ca nu iese fum fara acelasi…foc.

Se pare ca italienii s-au prins ca exista soferi care se cred prea des piloti si acum vrea sa le “citeasca” starea de spirit si conditia fizica pentru a vedea cat le va permite acestora sa elimine din sistemele de asistenta electronica. Senzorii biometrici si psihometrici vor analiza pulsul si frecventa clipirii, dar si activitatea celebrala si gradul de transpiratie.
Asta suna destul de nasol, la cat suntem noi de cheflii, de pesimisti (tocmai ce am fost clasati pe pozitia a 3-a intre popoarele lumii) si, eventual, burtosi.

Parca si vad un posesor de Ferrari, care tocmai a pierdut ceva banet la bursa, cum si-ar dori din tot sufletul sa dea o linie cu bijuteria din dotare in speranta ca adrenalina ii va mai restabili echilibrul, insa masina inteligenta dar fara pic de tact i-ar tranti un “NO signore, mi dispiace” nu pareti chiar vesel astazi!
Sau pe cel caruia, cam burtos fiind dupa mesele multiple de Craciun, masina ii ordona pur si simplu sa mearga la sala 10 zile inainte de a-i permite sa se urce la volan!

Ce ne facem? Cum ar trebui sa arate un program de pregatire fizica, mentala si emotionala pentru a putea conduce modelele Ferrari ale viitorului?

Adauga un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.

CITESTE MAI MULTE DESPRE:
Ne gasesti pe:
Ai intrebari?

Acceseaza sectiunea Ajutor

(031) 860 90 90 (de Luni pana Vineri intre
09:00 - 18:00)