autovit.ro
B SECTIUNI

VW Passat este o investitie rentabila?

De-a lungul anilor, VW Passat si-a castigat un bun renume mai ales prin rata scazuta a defectelor majore. Si chiar daca in timp au fost identificate o serie de vicii de fabricatie, berlina de clasa medie se situeaza printre cele mai tranzactionate autoturisme second hand de pe piata auto nationala.

A sasea generatie VW Passat a fost lansata in anul 2005 si a marcat o evolutie la capitolele fiabilitate si siguranta. Prin urmare clientii au constatat ca multe dintre problemele generatiilor anterioare au fost in mare parte remediate.

Utilizatorii unui VW Passat au mai remarcat o serie de progrese realizate in materie de confort si organizarea habitaclului. In plus au mai apreciat linia atemporala a caroseriei, echiparea standard consistenta, tinuta de drum adecvata, precum si fermitatea sistemului de franare.

Un alt factor determinant al succesului acestei generatii VW Passat ar mai fi gama variata de propulsoare din care se disting motorizarile turbodiesel performante si chiar economice. Utilizatorii au mai mentionat ca finisarile si ornamentele din habitaclu sunt de buna calitate si rezistente la solicitari. Un alt avantaj la valoare second hand este deprecierea redusa in timp a pretului unui astfel de exemplar, gratie notorietatii autoturismului.

Insa au existat si cateva vicii de fabricatie… Prin urmare la cateva loturi de exemplare fabricate intre anii 2006 si 2008 au fost sesizate anumite anomalii in functionarea unor componente secundare. Astfel utilizatorii au reclamat o fiabilitate scazuta a unui conector atasat airbagurilor pentru locurile din fata si care genereaza informatii eronate in plansa de bord. A mai fost mentionata aprinderea nemotivata a martorului luminos care avertizeaza o defectiune a motorului, precum si functionarea anevoioasa a sistemului de incalzire al scaunelor. De asemenea o problema mai costistitoare ar fi defectarea turbinei de supraalimentare a motorului trubodiesel 2.0 TDI de 140 CP, o problema caracteristica exemplarelor din primele loturi fabricate.

Voi ati mai identificat si alte probleme la aceasta generatie VW Passat? Credeti ca per total VW Passat se dovedeste o investitie inspirata?

167 Comentarii

Adauga un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.

CITESTE MAI MULTE DESPRE:
Ne gasesti pe:
Ai intrebari?

Acceseaza sectiunea Ajutor

(031) 860 90 90 (de Luni pana Vineri intre
09:00 - 18:00)