autovit.ro
B SECTIUNI

VW Passat sau Audi A4? Cam grea decizia, nu?…

Chiar daca sunt fabricate pe o platforma tehnica comuna si impart aceleasi motorizari, in acceptiunea utilizatorilor intre VW Passat (2005 – 2010) si Audi A4 (2004 – 2008) diferentele sunt destul de mari. Iar fiecare tabara are argumentele sale, pro si contra. Voi de care parte a baricadei va situati?

Astazi vreau sa discutam despre doua autoturisme deosebit de apreciate de catre clientii romani, VW Passat si Audi A4. Iar pentru ca impreuna sa oferim o serie de ponturi pentru cei care doresc sa achizitioneze un astfel de model la mana a doua, am ales sa analizam generatiile fabricate intre anii 2005 – 2009.

In primul rand, daca analizam prin prisma anunturilor de vanzare postate pe Autovit.ro pentru exemplare din aceasta perioada, observam ca VW Passat conduce detasat la acest capitol cu 526 anunturi din 1.344 disponibile, asta in timp ce pentru un Audi A4 din perioada 2005 – 2009 sunt active 383 anunturi din totalul de 926. Si cred ca este corect ca si acest criteriu sa fie luat in calcul pentru departajare…

Audi-A4

Apoi nu trebuie sa omitem faptul ca, desi relativ identice, la ambele berline de clasa medie au fost identificate o serie de avantaje proprii. Astfel daca la Audi A4 putem vorbi despre finisaje si dotari superioare, VW Passat se remarca prin spatiul interior generos. Mai mult, printre punctele forte caracteristice ambelor modele se situeaza configurarea postului de conducere si comportamentul rutier. Din cate stiu, si sper sa nu ma insel, un aspect deosebit de important la ambele masini sunt componentele suspensiei, foarte eficiente si adecvate pentru drumurile din tara noastra. Insa cand vine vorba despre inlocuirea vreunui reper al sistemului de suspensie, costurile alocate pieselor de schimb sunt cam mari. Iar in privinta rezistentei la uzura atat a tapiteriei, cat si a ornamentelor din habitaclu, un mic plus ar trebui trecut, firesc, in contul lui Audi A4.

Volkswagen-Passat

O problema reclamata atat la Audi A4 cat si la VW Passat ar fi propulsorul 2.0 TDI de 140 CP, marea majoritate a defectelor sesizate in timp fiind legate de injectoare si doar in unele cazuri au fost semnalate defectiuni ale turbinei de supraalimentare. De asemenea, la ambele modele au fost sesizate o serie de neregularitati in functionarea sistemului electric, precum defectarea sistemului de actionare al geamurilor electrice si aprinderea nemotivata a unor martori luminosi in plansa de bord.

 

Insa sunt constient ca mai sunt si alte puncte forte/ slabe caracteristice fiecarui model. Asa ca va invit sa mai adaugati si alte comentarii despre cele doua berline teutone, pentru ca la final sa putem desemna castigatorul acestui comparativ…

105 Comentarii

Adauga un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Ne gasesti pe:
Ai intrebari?

Acceseaza sectiunea Ajutor

(031) 860 90 90 (de Luni pana Vineri intre
09:00 - 18:00)