autovit.ro
B SECTIUNI

Volvo anunță intrarea într-o nouă era și pregătește cinci modele full electrice până în 2021

Nu cu mult timp în urmă Volvo ne anunța că este foarte probabil ca actuala generație de motoare diesel să fie și ultima. Deși anunțul a fost unul surprinzător, suedezii lanzează si alte informații, care ne trimit rapid cu gândul că viitorul electric este din ce în ce mai aproape.

În cadrul unei conferințe de presă, CEO-ul companiei a făcut o serie de anunțuri importante privitoare la viitorul Volvo, dar și strategia pentru dezvoltare. Astfel, prima informație informație importantă este că toate modelele Volvo comercializate din 2019 vor avea un motor electric sub capotă, indiferent că vor avea motoare diesel sau pe benzină. Asta înseamnă că toate motoarele termice din gamă vor fi ajutate de un motor electric, totul în cadrul unui sistem electric de 48 de volți. Pentru marca suedeză acest prag va marca finalul unei ere în care motorul termic a fost singurul responsabil pentru asigurarea propulsiei, la peste 100 de ani de la inventarea sa.

În plus față de electrificarea gamei cu motoare electrice de putere mică ce nu au nevoie de încărcare de la priză, Volvo va oferi în gamă și modele plug-in hibrid, care necesită încărcarea de la priză și care pot rula câțiva zeci de kilometri doar cu ajutorul energiei electrice.

New Volvo V90 Cross Country detail

Însă, cel mai radical pas despre care Volvo a prezentat informații este că, începând cu anul 2019, marca suedeză la lansa cinci modele complet electrice, dintre care trei sub titulatura Volvo și două sub cea Polestar, a cărei activitate a fost recent redirecționată spre dezvoltarea mașinilor electrice performante.

Decizia este una ușor de înțeles în contextul în care se pune tot mai multă presiune pe interzicerea motoarelor diesel, iar normele de poluare sunt tot mai greu de îndeplinit fără susținerea propulsiei alternative. Însă, chiar și așa, Volvo este primul constructor auto de anvergură ce face o astfel de promisiune pentru viitor.

 

Un comentariu

Adauga un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.

CITESTE MAI MULTE DESPRE:
Ne gasesti pe:
Ai intrebari?

Acceseaza sectiunea Ajutor

(031) 860 90 90 (de Luni pana Vineri intre
09:00 - 18:00)