autovit.ro
B SECTIUNI

BMW Concept X4, avanpremiera unui nou X

Recent constructorul german a facut publice imaginile cu Concept X4, un studiu de design pe baza caruia va fi construit ce de-al doilea Sports Activity Coupe bavarez. Astfel, vorbim despre un X6 in miniatura care va iesi de pe linia de productie a uzinei din Spartanburg (SUA) destul de repede, mai exact in prima parte a anului viitor.

Ca si in cazul lui BMW X6, acest Concept X4 se remarca in primul rand prin forma si proportiile caroseriei. Ca si stil se observa anumite particularitati BMW traditionale, cum ar fi grila radiatorului si farurile duble stilizate. Mai mult, grila dispune de prize de aer suplimentare pentru a asigura un flux de aer marit pentru propulsor, iar aceasta este flancata de blocurile optice full-LED. Iar pentru a respecta traditia modelelor BMW coupe, prizele de aer din spoiler sunt masive si preiau tema stilistica a grilei, in timp ce ecartamentul lat si centru de greutate coborat al caroseriei potenteaza senzatia de sportivitate.

BMW-X4_2

Din punct de vedere dimensional, BMW Concept X4 are o lungime de 4.648 mm, o latime de 1.915 mm si o inaltime de 1.622 mm. Iar pe langa capota alungita, consolele scurte si habitaclul “impins” spre spate, conceptul se mai remarca prin ampatamentul generos care masoara 2.810 mm, dar si prin jantele din aliaj pe 21 de inci, o serie de amanunte care pun in valoare latura sporty a viitorului X4. Tot la acest capitol, nu trebuie omisa nici linia plafonului care coboara elegant, in stilul unui coupe.

BMW-X4_3

Si partea posterioara se inscrie in aceeasi nota stilistica… Astfel se remarca liniile caroseriei si stopurile cu LED-uri pozitionate in extremitatile caroseriei care se continua pe pasajele evazate ale rotilor. Mai mult, liniile orizontale genereaza o diviziune vizuala a spatelui in doua sectiuni, iar luneta de dimensiuni reduse imprima o senzatie de robustete. Dar cel mai atractiv element al partii posterioare este forma spoilerului, o interpretare stilistica a prizelor de aer din bara frontala. Iar decupajele din spoiler integreaza cele doua tevi de esapament, o idee interesanta care induce un surplus de robustete.

Cam astea sunt primele indicii despre viitorul X4 care reies din acest set de fotografii oficiale. Ulterior, constructorul german va mai furniza si alte informatii, in special tehnice, care vor completa imaginea de ansamblu.

Asa la o prima vedere, cum vi se pare acest BMW Concept X4?

Adauga un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Ne gasesti pe:
Ai intrebari?

Acceseaza sectiunea Ajutor

(031) 860 90 90 (de Luni pana Vineri intre
09:00 - 18:00)