autovit.ro
B SECTIUNI

Mașini electrice Renault: ce modele sunt disponibile?

Pasionații de mașini franțuzești nu au cum să treacă cu vederea implicarea Renault în construcția de automobile electrice. Pe de altă parte, marca auto din regiunea Île-de-France se poziționează înaintea tuturor celor care își doresc o mașină echilibrată, la un preț competitiv.

Confortul și eleganța autovehiculelor produse de Renault se continuă într-un mod plăcut și în motorizările viitorului, iar tehnologiile de la bord și sistemele de siguranță sunt din ce în ce mai avansate.  

Tehnologia Renault E-Tech Electric

După cum deja știi, producătorul auto Renault este un pionier în construcția de mașini și își continuă evoluția prin adaptarea la prezentul și viitorul ce se prefigurează a fi 100% electric. Tehnologiile E-Tech Electric, E-Tech Full Hybrid și E-Tech Plug-in Hybrid sunt integrate pe toate mașinile Renault ecologice și prietenoase cu mediul înconjurător. 

Motoarele electrice Renault sunt compacte, însă asigură o performanță notabilă cu baterii care au o autonomie, după cum vei vedea imediat, atractivă. Totodată, dincolo de zero emisii, mai vorbim și de plăcerea de a te deplasa silențios acolo unde ai nevoie. Trebuie să experimentezi cel puțin un drum cu un model electric pentru a înțelege sentimentul ăsta.  

Megane E-Tech Electric

Apariția lui Megane E-Tech Electric a fost îndelung așteptată de fanii mărcii. Ce-i drept, rezultatul este unul îndrăzneț și sportiv, care îmbină armonios aspectele unei berline compacte cu spiritul unui crossover. Nouă ne place cum arată și, mai ales, de cum a fost integrată tehnologia de ultimă generație. 

 • Numărul de cai putere: 130 CP sau 220 CP; 
 • Autonomie WLTP de până la 450 km cu bateria de 60 kWh, respectiv 300 km cu bateria de 40 kWh;
 • Dotări principale: sistem multimedia openR link cu servicii Google la bord, sistem audio Harman Kardon de 410 W, 26 de sisteme avansate pentru siguranța în trafic precum tempomat adaptiv, asistență la parcare, parcare automată, cameră 3D 360 de grade, oglinzi care se pliază automat, control prin aplicația My Renault etc.;
 • Preț de referință producător: de la 36.000 Euro. 

⏩ Convinge-te și vezi un test drive Renault Megane E-Tech Electric 

renault megane e tech

Kangoo Van E-Tech Electric

Micile afaceri au nevoie de vehicule potrivite, iar Kangoo Van E-Tech Electric este un model interesant de autoutilitară electrică Renault. Prezintă o deschidere laterală de 1.45 m, grație sistemului Open Sesame by Renault, și un volum util de 4.9 m³. Există posibilitatea de a transporta obiecte de până la 2.5 m lungime.

Ai o afacere mai mare? Orientează-te către Renault Master E-Tech Electric. 

 • Numărul de cai putere: 120 CP;
 • Autonomie WLTP de până la 300 km cu bateria de 45 kWh;
 • Dotări principale: sistem multimedia Easy link, conectivitate Apple CarPlay și Android Auto, control prin aplicația My Renault, 20 de sisteme de asistență pentru șofer precum: control adaptiv al vitezei, sistem activ de frânare în situații de urgență, avertizare păstrare bandă de circulație, sistem de asistență vânt lateral, asistență la parcare etc.;
 • Preț de referință producător: de la 37.000 Euro. 

renault kangoo e tech

Austral E-Tech Full Hybrid

Austral E-Tech Full Hybrid este, după Megane E-Tech Electric, o altă reușită electrificată marca Renault, care înlocuiește Kadjar. Nu avem informații oficiale că Renault se gândește și la o versiune 100% electrică pentru Austral, prin urmare, iubitorii mărcii mai au de așteptat până la apariția primului SUV full electric.

Până una alta, E-Tech Full Hybrid rămâne cea mai bună opțiune pentru noua înfățișare a SUV-ului franțuzesc, ce împrumută elemente comune cu Megane E-Tech Electric.

 • Numărul de cai putere: 160 CP sau 200 CP;
 • Autonomie WLTP în modul electric de până la 130 km cu bateria de 2 kWh;
 • Dotări principale: sistem 4Control pentru direcție integrală, Multi-Sense cu 5 moduri de condus, sistem audio  Harman Kardon, 32 de sisteme de asistență și siguranță precum: cruise control, faruri adaptabile matrix cu LED, sistem frânare activă în situații de urgență, sistem recunoaștere semne de circulație, avertizare ieșire în siguranță a pasagerilor, avertizare atenție/oboseală șofer, cameră 3D 360 de grade cu asistență la parcare etc.; 
 • Preț de referință producător: de la 37.000 Euro, echiparea de top „iconic esprit Alpine”.

Caută un 👉 Renault AUSTRAL pe Autovit.ro!

renault austral e tech

Zoe E-Tech Electric

Cum Renault Twingo, derivat din Renault Zoe, nu este disponibil în România, vom vorbi tot despre popularul Zoe. La volanul lui am văzut atât bărbați, cât și femei. În plus, îl știm deja cum demarează și se strecoară în traficul aglomerat din orașe.

În ton cu tendințele, noul Zoe E-Tech 100% Electric vine cu o identitate și mai îndrăzneață, cu care să ajungi la muncă și înapoi acasă cu zero emisii poluante. 

 • Numărul de cai putere: 135 CP;
 • Autonomie WLTP de până la 395 km cu bateria de 52 kWh;
 • Dotări principale: sistem multimedia Easy link, conectivitate Apple CarPlay și Android Auto, control prin aplicația My Renault, asistență la condus; 
 • Preț de referință producător: de la 37.000 Euro. 

Dacă vrei o mașină electrică mică, interesează-te și tu de un 👉 Renault ZOE

renault zoe e tech

Twizy E-Tech Electric 

Twizy este un vehicul ultraurban, tineresc și distractiv, conceput pentru deplasări 100% electrice în orașe. Că ne place sau poate ne amuză, el își face simțită prezența într-un mod nemaivăzut.

Dacă ai în vedere și o mașină Renault gata de vacanțe și deplasări extraurbane, așa cum este Arkana, atunci Twizy își poate găsi ușor un loc extravagant în curtea casei tale. La dimensiunile sale, sigur vei găsi variante de a-l parca. 

 • Numărul de cai putere: 5 CP sau 17 CP; 
 • Autonomie WLTP de până la 120 km;
 • Dotări principale: computer de bord, sistem audio compatibil Bluetooth, senzori parcare spate, sistem avertizare pietoni, priză 12V-65W, acoperiș cu tratament anti-UV (opțional) etc.;
 • Preț de referință producător: de la 12.000 Euro. 

renault twizy electric

⏩ Citește și articolul nostru despre cele mai comune probleme la masinile electrice. 

În situația în care apreciezi realizările Renault, ai câteva opțiuni de mașini electrice din fiecare clasă auto principală. Acum, mai rămâne să îți cumperi modelul de Renault electric potrivit nevoilor și bugetului pe care îl ai pregătit.  

Sursa foto: Producători 

Adauga un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Ne gasesti pe:
Ai intrebari?

Acceseaza sectiunea Ajutor

(031) 860 90 90 (de Luni pana Vineri intre
09:00 - 18:00)