autovit.ro
B SECTIUNI

Noua Toyota Yaris Cross – cel mai mic SUV de la Toyota

Viața urbană este plină de provocări zi de zi pentru cei care aleg confortul propriei mașini. Când vine vorba de condus, avem în vedere o perioadă în care automobiliștii apreciază din ce în ce mai mult robustețea și înălțimea unui SUV, calități de necontestat pe șosele, dar la o scară adaptată pentru a se potrivi străzilor din orașe și cu un accent real pe performanță. 

În același timp, șoferii își doresc un vehicul distinctiv și elegant, care să aibă toată flexibilitatea pentru un stil de viață activ. Acestea sunt exact calitățile pe care Toyota le-a oferit noului Yaris Cross.

Toyota Yaris Cross este un SUV de dimensiuni mici, strâns înrudit cu Yaris supermini, o mașină care s-a dovedit a fi un succes uriaș în rândul cumpărătorilor, obținând premiul European Car of The Year în anul 2021. Yaris Cross se confruntă cu rivali precum Hyundai Kona Hybrid și Renault Captur E-Tense, alături de modele pe benzină, printre care se numără Renault Captur, Skoda Kamiq și Ford Puma.

Descoperă noua Toyota Yaris Cross

Toyota Yaris Cross: Exterior

Cu Yaris Cross, Toyota a produs un SUV autentic la o scară mai mică, oferind clienților o poziție de condus mai înaltă, caracterul practic și spațiul interior pe care îl doresc într-o mașină de dimensiuni compacte care o fac potrivită pentru condusul urban. Designul păstrează calitățile clasice ale SUV-urilor, cu o caroserie mai înaltă și roți mai mari care transmit forță și siguranță.

Noua Toyota Yaris Cross

Yaris Cross are același ampatament de 2.560 mm ca și noul Yaris hatchback, dar este cu 240 mm mai lung, cu 60 mm adăugați la supraînălțarea din față și 180 mm la cea din spate, asigurând mai mult spațiu în interior. Garda la sol este cu 30 mm mai mare, iar vehiculul este mai înalt și mai lat în ansamblu cu 90 și, respectiv, 20 mm.

În partea frontală regăsim farurile destul de simple, cu lumini de rulare pe timp de zi în partea de sus și în partea laterală. Toate luminile sunt full led: farurile, proiectoarele de ceață și luminile de zi.

În ceea ce privește culoarea, poți alege o singură nuanță pentru toată mașina sau o poți configura în 2 culori, cu acoperișul de o culoare și caroseria de alta. În lateral regăsim protecțiile pentru noroi din jurul aripilor și de pe uși, iar un lucru util este faptul că ușa coboară sub prag, astfel încât să nu te murdărești dacă vrei să ieși puțin cu mașina în off-road. Partea din spate este destul de simplă și asemănătoare cu cea de la Toyota Yaris, având acel prag deasupra stopurilor.

Toyota Yaris Cross: Interior

Interiorul lui Yaris Cross este asemănător cu cel al hatchback-ului, la care se adaugă noi aspecte pentru elemente precum stâlpii față, pragurile și consola centrală, precum și noi finisaje pentru panourile ușilor și cotiere. 

Consola centrală câștigă proeminență, reflectând statutul său de SUV, formând un element vertical care coboară de la afișajul multimedia până la maneta schimbătorului de viteze și care încorporează comenzile de încălzire și ventilație. Interiorul are un aranjament de tipul less is more, cu afișaje și comenzi organizate astfel încât șoferul să se poată concentra asupra drumului și să fie informat cu privire la datele cheie ale vehiculului fără a fi prea mult distras. 

toyota yaris interior

Spațiul pentru pasagerii de pe bancheta din spate este puțin cam strâmt, deși este suficient pentru ca doi adulți să stea în condiții de confort rezonabil. Pentru modelul hybrid, portbagajul are un volum de 397 de litri, care poate crește până la 1.097 de litri cu scaunele din spate rabatate. 

Sistemul Toyota Smart Cargo, prezent pe modelele de clasă superioară, are o planșetă divizată pe două niveluri, care permite coborârea parțială sau totală a secțiunii de podea, astfel încât pot fi transportate obiecte mai mari și mai înalte. Accesul la portbagaj este simplificat prin disponibilitatea unui hayon electric cu senzor de deschidere.

Toyota Yaris Cross: Infotainment și conectivitate

Yaris Cross introduce cea mai recentă platformă multimedia Toyota: Smart Connect. Aceasta este operată cu ajutorul unui ecran tactil de 9 inchi de înaltă definiție, pentru o vizibilitate mai bună în diferite condiții de iluminare și conține o cartelă SIM încorporată care asigură o conexiune constantă. Sistemul de navigație utilizează servicii cloud conectate pentru a asigura o navigație mereu activă, care oferă informații în timp real despre evenimentele din trafic prin intermediul funcției Live Road Events, bazată pe feedback-ul comunității.

HMI-ul (interfața om-mașină) noului sistem poate primi actualizări de software și de servicii prin intermediul sistemului over-the-air. Cu Smart Connect, Yaris Cross asigură integrarea wireless a smartphone-urilor cu Android Auto și Apple CarPlay. 

În plus, prin intermediul aplicației pentru smartphone cu servicii conectate, șoferii pot controla de la distanță o serie de funcții, cum ar fi blocarea și deblocarea mașinii, comenzile de climatizare și luminile de avarie, ceea ce ajută la căutarea mașinii în parcările aglomerate.

Toyota Yaris Cross: Preț, motorizare și echipare

Din punctul de vedere al prețului, motorizării și echipării, Yaris Cross este disponibil într-o gamă largă de opțiuni. Astfel, poți alege dintre următoarele variante:

 • Motor 1.5 l Benzină – Multidrive S | 4×2 – modele disponibile: Active CVT – de la 23.400 EUR, Dynamic CVT – de la 25.150 EUR, Exclusive Elegant CVT – de la 26.920 EUR;
 • Motor 1.5 l Benzină – 6 trepte manuală | 4×2 – modele disponibile: Active MT – de la 22.120 EUR, Dynamic MT- de la 23.790 EUR, ECO MT – de la 20.630 EUR, Exclusive Elegant MT – de la 25.660 EUR;
 • Motor 1.5 HYBRID – Multidrive S | 4×2 – modele disponibile: Active HYB – 25.145 EUR, Dynamic HYB – de la 26.690 EUR, Eco HYB – de la 23.660 EUR, Exclusive Adventure HYB 4X2 – de la 32.020 EUR, Exclusive Elegant HYB 4×2 – de la 29.000 EUR;
 • Motor 1.5 HYBRID – Multidrive S | 4×4 – modele disponibile: Dynamic Adventure HYB – de la 30.580 EUR, Exclusive Adventure HYB 4X4 – de la 34.640 EUR, Exclusive Elegant HYB 4X4 – de la 31.630 EUR.

Descoperă gama de modele Toyota Yaris Cross Autovit

Specificații Toyota Yaris Hybrid

Nu va fi niciodată nevoie să conectezi Yaris Cross la priză, deoarece mica sa baterie se încarcă de fiecare dată când mașina nu accelerează sau prin utilizarea motorului pe benzină ca un mic generator. Toyota a fost un lider mondial în materie de hibrizi, iar sistemul funcționează acum mai bine ca niciodată. Este ușor să conduci în modul EV la viteze de până la 50 km/h pe distanțe scurte și s-a constatat că, chiar și pe drumuri mixte, Toyota Yaris Cross Hybrid a funcționat cu energie electrică timp de aproximativ jumătate din timp.

Specificații tehnice Toyota Yaris Cross

 • Tip motor: 1.5 (120 CP) CVT
 • Putere: 120 CP @ 6600 rot/min
 • Volumul motorului: 1490 cm3
 • Cuplu: 145 Nm @ 4800-5200 rot/min
 • Volumul rezervorului: 42 l
 • Lungime: 4180 mm
 • Lățime: 1765 mm
 • Înălțime: 1590 mm
 • Consumul de combustibil – urban: 6.5-6.9 l/100 km
 • Consumul de combustibil – extra-urban: 4.6-4.7 l/100 km
 • Consumul de combustibil – mixt: 4.9-5.3 l/100 km

Vezi preț Toyota Yaris Hybrid

Tracțiune integrală inteligentă

Una dintre caracteristicile care definesc noul Yaris Cross ca fiind un SUV autentic este disponibilitatea unui sistem inteligent de tracțiune integrală – o caracteristică unică în clasa sa pentru un model hibrid.

Sistemul AWD-i oferă un plus de stabilitate și tracțiune în condusul de zi cu zi, în condiții precare și pe suprafețe cu aderență redusă. Fiind un sistem electric, acesta este mai compact și cântărește mai puțin decât unitățile AWD mecanice, ajutând Yaris Cross Hybrid AWD-i să obțină un consum de combustibil și emisii de CO2 mai mici decât oricare dintre concurenții săi, SUV-uri din clasa B cu tracțiune integrală.

Sistemul direcționează cuplul de tracțiune către puntea din spate la plecarea de pe loc și la accelerare. În condiții normale de conducere, Yaris Cross funcționează cu tracțiune față, dar atunci când sunt detectate condiții de aderență redusă, tracțiunea integrală este cuplată automat. Acest lucru se poate întâmpla, de exemplu, pe pavele umede, pe ploaie puternică, pe zăpadă umedă sau tasată și pe nisip.

Sistem avansat de asistență pentru șofer

La baza performanțelor de siguranță ale noului Toyota Yaris Hybrid se află platforma GA-B, care conferă mașinii o caroserie extrem de rigidă. Cu intenția de a îndeplini cele mai înalte și mai riguroase standarde de testare independente, modelul va beneficia în continuare de sistemele de siguranță activă Toyota Safety Sense și de funcțiile avansate de asistență ale șoferului, care ajută la evitarea unei game largi de riscuri de accidente comune, prin intermediul informațiilor disponibile pentru șofer, al avertizărilor timpurii și, atunci când este necesar, al frânării automate și al intervenției asupra direcției. 

Yaris Cross a primit calificativul complet de cinci stele pentru siguranță atunci când a fost testat de Euro NCAP la sfârșitul anului 2021. Rezultatele obținute: 86% nivel de siguranță pentru categoria ocupanților adulți, 84% pentru siguranța ocupanților copii, 78% pentru protecția utilizatorilor vulnerabili de pe drumuri și 81% pentru categoria de asistență de siguranță. 

În mod notabil pentru clasa SUV-urilor mici, Yaris Cross este echipat cu o cameră de luat vederi montată în spate chiar și pentru nivelul de bază de echipare, ceea ce facilitează parcarea. De asemenea, este disponibil un kit de siguranță care avertizează șoferul cu privire la vehiculele aflate în unghiul mort al mașinii și ajută la prevenirea coliziunilor atunci când mașina merge cu spatele într-o parcare sau la ieșirea de pe o alee.

Toyota Yaris Cross Rabla

Prin intermediul Programului Rabla, Guvernul României susține înnoirea parcului auto, prin acordarea unei prime de casare pentru mașinile care îndeplinesc anumite condiții. Programul Rabla are două componente – Rabla Clasic și Rabla Plus, condițiile și termenele fiind prevăzute de Ghidul de finanțare a PSIPAN 2020-2024 și Ghidul de finanțare din 2020 a Programului privind reducerea emisiilor de gaze cu efect de seră în transporturi, prin promovarea vehiculelor de transport rutier nepoluante şi eficiente din punct de vedere energetic, 2020-2024.

Dacă ai o mașină mai veche și a venit momentul ideal să o înlocuiești cu un model nou, acceseaza calculatorul Rabla 2022 pentru a vedea ce reducere obții pentru o Toyota Yaris SUV. 

Toyota Yaris Cross Autovit.ro

Dacă ți-ai dat seama că Toyota Yaris Cross este mașina pe care o căutai, dar din diverse motive nu vrei o mașină nouă, te poți orienta către o Toyota Yaris Cross Hybrid second hand. Spre exemplu, o Toyota Yaris Cross 2021, cu cutie de viteze automată, monitor cu touch screen, tapițerie stofă, cotieră spate, încălzire volan, keyless entry, senzori ploaie, jante aliaj 18, suspensie sport și multe alte dotări, pleacă de la prețul de 27.500 EUR.

Descoperă preț Toyota Yaris Cross Hybrid second hand pe Autovit.ro! 

Dacă, din contră, îți dorești o mașină nouă, în secțiunea dedicată poți căuta modelul preferat și, de asemenea, poți să vezi prețurile pentru Toyota Yaris Cross Rabla.

Toyota Yaris Cross Hybrid

Toyota Yaris Cross Hybrid second hand

Achiziționarea unei mașini Toyota Yaris Cross Hybrid second hand poate fi o opțiune bună dacă ești în căutarea unui vehicul de calitate, fără a plăti un preț foarte mare. Sunt multe lucruri de luat în calcul atunci când dorești să cumperi un vehicul second hand, dar iată câteva aspecte pe care îți recomandăm să le verifici:

 • Motorul – verifică dacă există scurgeri, nivelul de ulei, starea garniturii de capac și fumul de eșapament;
 • Cutia de viteze și ambreiajul – simte și ascultă fluiditatea schimbării treptelor de viteză;
 • Caroseria – verifică exteriorul, inclusiv partea inferioară – pentru aceasta din urmă este utilă o lanternă;
 • Jante și anvelope – verifică adâncimea benzii de rulare, starea cauciucului și marca fiecărei anvelope;
 • Interiorul – verifică cu atenție portbagajul, bordul (pentru kilometraj și lumini de avertizare) și componentele electronice;
 • Mașina în mers – condu mașina până când ești sigur că funcționează în parametri optimi;
 • Documente – verifică istoricul de service și toate documentele mașinii.

Pentru a fi sigur că faci o alegere bună, ar fi bine să te informezi înainte. Cum poți face acest lucru? Accesează secțiunea Cumpara in siguranta de pe blogul Autovit.ro. 

De ce să alegi o Toyota Yaris Cross Hybrid

În ciuda sosirii sale târzii în joc, Toyota a produs o mașină decentă. Habitaclul lui Yaris Cross nu se ridică la cel mai înalt nivel, dar este mai bun decât majoritatea rivalilor, iar exteriorul este îndrăzneț și diferit. Configurația hibridă oferă o alternativă economică pentru cei care nu au bugetul sau încă nu se simt pregătiți pentru a merge pe o variantă complet electrică.

Dacă ești în căutarea unui SUV ușor, bine echipat, sigur, eficient din punctul de vedere al consumului de combustibil și practic, care va fi condus cu precădere în mediul urban, atunci poți pune Yaris Cross pe lista scurtă.

Este un lider în ceea ce privește consumul de combustibil și se simte cel mai bine ca vehicul de oraș.

Modelul Toyota Yaris Cross Elegant Hybrid, la un preț aproape de 32.000 EUR, nu este cel mai accesibil din clasa sa, dar experiența de condus și fiabilitatea sunt atuuri importante.

Alege modelul Toyota Yaris Cross potrivit pentru tine!

Foto: shutterstock

Adauga un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Ne gasesti pe:
Ai intrebari?

Acceseaza sectiunea Ajutor

(031) 860 90 90 (de Luni pana Vineri intre
09:00 - 18:00)