autovit.ro
B SECTIUNI

Sfaturi utile: cum combați senzația de greață la drum lung

Indiferent de vârstă, există persoane care pot face față cu greu unui drum lung cu mașina fără să aibă rău de mișcare, stare care se traduce prin greață, disconfort, lipsă de foame și o stare generală neplăcută. Pentru diminuarea acestei senzații există deja medicamente foarte bune, dar și o serie de mici trucuri care ajută. Iată câteva dintre acestea.

 

Iată mai jos sfaturile noastre

  • Nu exagera prin consumul de alimente înainte și în timpul călătoriei. De asemenea, include pe această listă băuturile și alcool. Evită consumul excesiv de alcool, de băuturi și mâncare pe care le suporți mai greu sau care îți dau aceea senzație de plin. Mâncărurile grase sau foarte condimentate nu sunt nici ele recomandate.
  • Evită mirosul puternic de alimente. El poate agrava starea de greață.

  • Nu merge niciodată cu spatele spre direcția de mers, decât dacă vorbim de un copil de vârstă mică care trebuie să stea într-un scaun special.
  • În mașină, locul pasagerului din dreapta este de preferat banchetei spate. Acesta îți oferă o mai bună vizibilitate pe durata călătoriei, cu efecte pozitive asupra stării de greață. Multe persoane nu au nicio problemă în față, dar au în spate.
  • Sub nicio formă nu utiliza telefonul mobil sau citi atunci când mașina se deplasează. Dacă ești sensibil este nevoie de doar câteva minute pentru ca senzația de greață să se instaleze. Daca senzația apare este mult mai greu să scapi de ea.

  • La viteze ridicate nu fixa cu privirea puncte apropiate. Este recomandat să privești spre orizont, spre puncte fixe, care nu se schimbă prea des.
  • Asigură-ți o sursă de ventilație spre față. Efectele pozitive ale fluxului de aer pot fi simțite după doar câteva secunde.
  • Nu discuta cu alte persoane despre starea de greață și evită să asculți despre această problemă la alții. Asta îți poate amplifica negativ starea. Pe cât posibil, încearcă să ignori problema și să nu te gândești la ea.
  • Dacă nu reușești să depășești această stare există o multitudine de medicamente care te pot ajuta să treci peste călătoriile neplăcute cu mașina. Totuși, este foarte important ca acestea să fie recomandate de un medic specialist, după o consultație în prealabil.

 

Adauga un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Ne gasesti pe:
Ai intrebari?

Acceseaza sectiunea Ajutor

(031) 860 90 90 (de Luni pana Vineri intre
09:00 - 18:00)