autovit.ro
B SECTIUNI

Soferii incepatori, un pericol in trafic?

Un studiu recent arata ca o treime dintre conducatorii auto incepatori nu se simt inca foarte siguri pe ei in toate situatiile pe care le intampina zilnic in trafic. Iar asta nu e singura concluzie alarmanta…

Cercetarea realizata de catre Goodyear a analizat comportamentul a 6.400 de tineri soferi cu varste sub 25 de ani din 15 tari europene si Africa de Sud.

Studiul a mai dezvaluit ca peste un sfert dintre tinerii soferi considera ca nu ar trece examenul auto daca ar trebui sa il mai sustina inca o data. Mai mult, peste 49% dintre subiecti cred ca ar trebui sa exerseze deprinderile de baza, mai ales conducerea autovehiculului pe timp de noapte.

Din acelasi studiu Goodyear mai reiese ca femeile sunt mai nesigure decat barbatii si au mai multe sanse de a pica din prima incercare examenul auto. Insa o concluzie alarmanta este aceea ca tinerii conducatori auto nu stapanesc elementele de baza ale sofatului. Astfel cele mai multe probleme au fost semnalate la parcarea laterala, la rularea pe timp de noapte si la condusul in strainatate.

Totusi 54% dintre subiecti au declarat ca au invatat despre tehnicile de conducere eficienta pentru economisirea carburantului. Cu toate acestea numai 45% stiu cum sa verifice presiunea din anvelope si doar 20% au fost invatati cum sa schimbe o roata.

Voi ce parere aveti in legatura cu aceste rezultate ale studiului Goodyear?

39 Comentarii

Adauga un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.

CITESTE MAI MULTE DESPRE:
Ne gasesti pe:
Ai intrebari?

Acceseaza sectiunea Ajutor

(031) 860 90 90 (de Luni pana Vineri intre
09:00 - 18:00)