autovit.ro
B SECTIUNI

TEST DRIVE Citroen AMI [2021]

Micromobilitate electrică cu 4990 EURO

Pare o glumă, dar nu este de jucărie. E mică, mică, dar agilă și chiar ușor manevrabilă în peisajul urban.

Citroen AMI a fost proiectată ca un manifest pentru mobilitate și libertate, o alternativă jucăușă la transportul public sau alte mijloace individuale de transport, precum scooterul sau bicicleta.

Are dimensiunile ultra-compacte – aproximativ 2,50 m lungime, 1,50 m lățime și 1.50 m înălțime – și nimic din ce vezi la exterior și la interior nu pare normal. Unele piese exterioare sunt interschimbabile, precum bara față și bara spate sau cele două uși, iar la interior te vei simți ca în Lego Land. Compartimentele de depozitare sunt colorate și create din elemente printate 3D.

Autonomia electrică se apropie de 75km și mașina se încarcă complet în 2 ore de conectare la o priză normală. Cât despre performanță, privind cum arată poți fi chiar surprins că cei 8 CP ating o viteză maximă de 45km/h. O viteză mai mare ar fi chiar dureroasă pentru pasageri, având în vedere că suspensia nu absoarbe excelent șocurile provocate de denivelări.

Este un model cu spirit liber și libertin, mare avantaj pentru tineri fiind că poate fi condus de la 16 ani doar cu permis de conducere B1. Atenție, însă, Citroen AMI nu poate fi condus pe autostrada.

Citește și 👉 Top mașini pe care le poți conduce fără permis de categoria B.

👉 Vezi OFERTELE Citroen pe Autovit.ro https://www.autovit.ro/autoturisme/citroen.

Băieții de la eblogAUTO s-au distrat conducând modelul Citroen AMI. Urmărește-i în noul review auto.

Adauga un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Ne gasesti pe:
Ai intrebari?

Acceseaza sectiunea Ajutor

(031) 860 90 90 (de Luni pana Vineri intre
09:00 - 18:00)