autovit.ro
B SECTIUNI

Top 10 modele de mașini italiene pe care le găseși pe Autovit.ro

Dincolo de vacanțe, gastronomie, modă și produse luxury, italienilor le plac mașinile. Și nu doar că adoră să le conducă pe străduțele istorice sau pe superbele șosele de coastă ale Italiei, ci și să le construiască în fabrici de renume mondial.

Adevărul este că automobilele lor au ceva aparte, asta dacă înțelegi esența fiecărui model. Povestim despre top 10 modele de mașini italiene, în rândurile de mai jos. 

Fiat 500

Italienii îi spun Cinquecento. Este o mașină din clasa mini care se descurcă perfect în orașele supraaglomerate. Istoria producerii ei începe în anul 1936, odată cu apariția lui Fiat „Topolino” (adică „șoricel”), gândit și conceput ca o mașină low-cost. Fiat 500 știe să se strecoare rapid prin trafic și să aibă loc de parcare în spații restrânse. 

Modelele mai recente de Fiat 500 arată cum nu se poate mai chic. Feminine sau nu, îți asigură mobilitatea urbană de care ai nevoie. Cel mai popular motor ar fi cel de 1.2 l, cu ai săi aproape 70 CP. 

Cauți un 👉 Fiat 500 pentru jungla urbană? Descoperă toate ofertele disponibile pe Autovit.ro!
fiat 500

Abarth 500

Circulă o glumă pe internet precum că Fiat s-a gândit să facă pe plac și bărbaților. Așadar, au tunat un Fiat 500 și a rezultat un Abarth 500. Pe scurt, vorbim de o companie de tuning și performanță care lucrează cu Fiat. 

Dacă vei conduce unul, vei observa că Abarth este o mică bestie. Motorul de 1.4 l este disponibil în mai multe versiuni și poate depăși chiar 200 CP, cu anumite modificări de performanță. Sigla scorpionului încă este controversată, în rândul privitorilor. E nedrept să-i spui Fiat 500, iar dacă îi spui Abarth 500, parcă ceva este în neregulă. Concluzia, sunt două modele de mașini diferite. 

Cauți puterea și agilitatea unui 👉 Abarth? Descoperă toate ofertele disponibile pe Autovit!
abarth 500

Fiat Tipo

Un sedan compact, ce a fost urmat de o versiune break și hatchback – modele care se văd mai rar pe la noi. Filosofia lui Tipo este una cât se poate de simplă: o mașină accesibilă, cu costuri mici de întreținere. Așa a ajuns să fie o mașină populară, inclusiv pe taximetrie. 

Tipo este mașina care a scos Linea de pe linia de producție a Fiat. Este suficient de spațioasă la interior, mulțumind aproape pe oricine. Ca motorizări, te poți orienta către 1.4 Turbo (benzină) sau 1.6 Multijet (diesel), ambele pe la 120 CP. Un concurent pentru Logan? Ar putea fi. 

Cauți un 👉 Fiat Tipo pentru întreaga familie? Descoperă toate ofertele disponibile pe Autovit.ro!
fiat tipo

Ferrari Roma

Fără doar și poate, italienii știu să facă mașini sport, iar Ferrari Roma este încă o dovadă de la Maranello. Practic, este un coupé construit pentru utilizare zilnică, ce respectă standardele de performanță Ferrari. 

Ferrari Roma este echipat cu un V8, un motor foarte apreciat ani la rând. Nu neapărat pentru imensa herghelie de 620 CP, ci pentru performanța și fiabilitatea sa. 

Cauți un 👉 Ferrari Roma pentru a-ți satisface nevoia de sportivitate? Descoperă toate ofertele disponibile pe Autovit.ro!
ferrari roma

Ferrari California

Dacă nu este Roma, poate fi California! Asta pentru a explora așa cum se cuvine coastele din Malibu, respectiv a-i determina mai ușor pe americani să o cumpere. Ferrari California este un GT (Grand Tourer), produs începând cu anul 2009. Practic, ai două mașini într-una: un spider și un coupé, cu un acoperiș retractabil metalic. 

Motorul, poziționat în față, poate fi un V8 de 490 CP (prima generație) sau un V8 de 560 CP (California T – a doua generație). Orice ai alege, tot va fi o experiență unică, mai ales pentru România.

Cauți un 👉 Ferrari California pentru aventurile tale? Descoperă toate ofertele disponibile pe Autovit.ro!
ferrari california

Lamborghini Huracán

Uraganul este un fenomen care se formează în atmosferă, preponderent în zona Mării Caraibilor, sau în fabrica Lamborghini, de lângă Bologna. Lamborghini Huracán, căci asta ne interesează pe noi, a înlocuit un alt nume cu rezonanță pentru marca italiană, Lamborghini Gallardo. Este un model pur din clasa sport, disponibil în două uși. 

Sunt câteva versiuni disponibile, care dezvoltă între 580 CP și 640 CP. În 2014, faimoasa revistă Top Gear a ales-o ca fiind „Supermașina Anului”. 

Cauți furia unui 👉 Lamborghini Huracan? Descoperă toate ofertele disponibile pe Autovit.ro!
lamborghini huracan

Alfa Romeo Giulia

Giulia este succesorul lui 159 de la Alfa Romeo. Să fim sinceri, sună mai senzual. Este un sedan care arată tare bine, considerăm noi, și care ascunde multe surprize sub capotă. Ne gândim rapid la motorul produs de Ferrari, și anume F154 de 2.9 l Turbo și 510 CP. 

Alfa Romeo Giulia este o mașină pe care o cumperi pentru că este Alfa Romeo și știi ce înseamnă asta. Altfel, competiția în acest segment este acerbă, iar unii vor veni cu tot felul de variante ispititoare. Dacă tu chiar iubești mașina asta și filosofia brandului din Torino, nu trebuie să asculți ce spun alții. Mergi pe mâna ta!

Cauți frumusețea unei 👉 Alfa Romeo Giulia? Descoperă toate ofertele disponibile pe Autovit.ro!
alfa romeo giulia

Alfa Romeo Stelvio

Stelvio este primul SUV din catalogul de la Alfa Romeo, fiind un moment foarte așteptat pentru iubitorii acestei mărci italiene. Arată surprinzător de bine, dar nu ne miră deloc acest lucru, la un Alfa Romeo. 

Dincolo de aspect, Alfa Romeo Stelvio, un crossover de asfalt cu ceva abilități off-road, vine cu câteva motorizări dintre care poți alege. Motorul de 2.2 l, care pleacă de la minimum 150 CP, este cel mai comun la această mașină. Reține că versiunile de bază au tracțiune spate. 

Cauți un SUV 👉 Alfa Romeo Stelvio? Descoperă toate ofertele disponibile pe Autovit.ro!
alfa romeo stelvio

Maserati Levante

Rămânem tot în zona SUV-urilor crossover, dar de data asta, accesăm segmentul luxury. Denumirea de Levante provine de la un vânt întâlnit în zona vestică a Mării Mediterane. Cum nu sună rău, să lăsăm creativitatea în pace. 

Cel mai „slab” motor pe care îl poți găsi pe un Maserati Levante este un V6 de 3 l cu 275 CP. La celălalt capăt, găsim varianta Trofeo cu V8 GDI de 3.8 l și 590 CP. Este, totuși, o diferență mare, acum depinde ce performanțe vrei de la el. Calitatea, latura estetică și prestigiul mărcii le ai, oricum, asigurate. 

Cauți eleganța unui 👉 Maserati Levante? Descoperă toate ofertele disponibile pe Autovit.ro!
maserati levante

Lancia Delta

Lancia nu a rezistat foarte mult cu forțele proprii pe piața auto internațională, așa că a fost achiziționată de companii cu bani. Mai clar spus, de Fiat. Nu putem uita cum Lancia Delta Integrale a dominat raliurile anilor ‘80. Ce vremuri și ce mașină specială, care a scris istorie!

Modelul Lancia Delta III poate fi văzut ca o continuare a lui Fiat Bravo, sub un aer mai mult british decât european. Lăsând la o parte strategiile Fiat, Lancia Delta vine cu altă esență de design în peisajul hatchback-urilor. Un motor diesel echilibrat pentru caroseria ei, care deja a demonstrat ce poate face, ar fi cel de 1.6 l Multijet cu 120 CP. 

Cauți să fii diferit cu o 👉 Lancia Delta? Descoperă toate ofertele disponibile pe Autovit.ro!
lancia delta

Am ajuns la finalul articolului și ne dăm cu toții seama că italienii produc mașini pentru toate bugetele posibile. Faptul că produc și superbolizi nu poate decât să ne încânte. Așadar, dacă îți dorești o mașină italiană, căutarea o poți începe chiar de pe Autovit.ro. 

Sursa foto: Shutterstock 

Adauga un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Ne gasesti pe:
Ai intrebari?

Acceseaza sectiunea Ajutor

(031) 860 90 90 (de Luni pana Vineri intre
09:00 - 18:00)