autovit.ro
B SECTIUNI

Top accesorii auto de care ai nevoie vara

Vara înseamnă mult soare și mult dor de ducă, însă vine și cu un disconfort termic provocat de temperaturile caniculare. Acest disconfort te poate afecta atât pe tine, cât și anumite componente ale mașinii. Asta nu înseamnă să renunți la activitățile mult așteptate din sezonul cald, cum ar fi să pleci în vacanțe cu mașina, alături de familie sau prieteni. 

Până să intrăm în subiectul propriu-zis, ține cont de aspectele importante legate de starea mașinii tale, înainte de a pleca la drum. Este vorba de echiparea cu anvelope de vară și efectuarea unei revizii complete, care să includă, printre altele, schimb de ulei, înlocuire filtre sau încărcare cu freon. 

Le-ai efectuat? Perfect. Hai să vedem acum un top accesorii auto pe care să le ai în vedere pe timpul verii, uneori și după trecerea ei. Vei vedea că nu fac altceva decât să-ți asigure confort și utilitate în deplasările tale cu mașina prin țară sau în străinătate.

Accesorii auto de interior pentru vară

Începem cu o listă de accesorii auto dedicate pentru interiorul mașinii tale, pe care să le ai în vedere vara:

Parasolar de parbriz

Un parasolar de parbriz va estompa o parte importantă din căldura directă a razelor UV care pot pătrunde și încălzi excesiv principalele componentele interioare, precum bordul, volanul, schimbătorul etc. Mai mult, protejarea bordului este recomandată pe timp de vară, una dintre principalele probleme fiind crăparea acestuia în timp.

La un parasolar de parbriz trebuie să ai în vedere lungimea și lățimea lui. Ai grijă ca acesta să acopere cât mai bine suprafața parbrizului, respectiv bordul mașinii, dacă decizi să nu folosești sistemul de ventuze.

parasolar

Parasolare/jaluzele laterale

Ideal ar fi să îți montezi folii auto omologate RAR, însă poți încerca, inițial, niște parasolare/jaluzele pentru geamurile laterale sau chiar pentru lunetă. Totuși, mulți pasageri consideră că nu sunt cele mai eficiente soluții, pentru că soarele încă își face simțită prezența pe bancheta din spate. Copiii vor resimți cel mai mult acest disconfort termic. 

jaluzele laterale

Mini-ventilator auto

Cu toate că acum este un standard în echiparea mașinilor, aerul condiționat nu este suportat de toată lumea, în special din cauza unor probleme medicale legate de sinusuri, dureri de cap, boli respiratorii etc. Totodată, folosit la temperaturi ambientale nepotrivite, mult prea mici în raport cu temperatura exterioară, îți poate face mai mult rău decât bine, chiar dacă nu ai vreo problemă medicală. 

În acest caz, poți achiziționa un mini-ventilator auto, care se poate monta pe bord sau în parbriz, cu ajutorul unui adeziv. Mai poți lua în calcul și un ventilator auto special conceput pentru zona geamurilor laterale.

mini-ventilator auto

Lada frigorifică 

Ei bine, am ajuns și la echiparea mașinii, mai exact a portbagajului, cu o lada frigorifica auto. În ea poți ține băuturile reci și chiar o bună parte din alimente. Alimentarea ei se face direct de la bateria mașinii, prin priza de 12V, iar dimensiunile diferă în funcție de necesitățile tale. De asemenea, poate fi utilă în plecările cu mașina la picnic, camping etc.

Huse scaune

Într-adevăr, husele pentru scaune nu sunt indicate doar pentru sezonul de vară, însă acum le vei observa și simți cel mai bine prezența. De exemplu, transpirația corpului se va impregna în husele de protecție adăugate (care se pot spăla ușor) și nu în tapițeria mașinii, care necesită proceduri de spălare și reîmprospătare cu produse de detailing special dedicate.

De asemenea, acum au apărut huse ventilate, care distribuie uniform aerul răcoros prin mai multe duze ce se regăsesc în acest tip de huse. Funcționarea, respectiv alimentarea, se realizează simplu și ușor, la priza de 12V a mașinii. Poți testa o asemenea variantă, dacă simți nevoia. 

Odorizant 

Odorizantul este un mod la îndemână de a aduce prospețime în mașină. Vara, ai foarte mare nevoie de asta.

Așadar, dacă și tu aștepți sezonul cald pentru a cumpăra odorizante fresh pentru mașina ta, înseamnă că simți nevoia unei ambianțe aparte. Soluțiile și aromele sunt diverse: tonuri exotice, aer de munte, briză marină, pepene roșu și lista poate continua. Exact, parfumuri care să te ducă cu gândul la munte, plajă și relaxare.

Întâmpini defecțiuni legate de funcționarea aerului condiționat? Vezi categoria noastră de ▶ PIESE și găsește exact componenta de care ai nevoie pentru menținerea confortului la volan.

accesorii auto exterior

Accesorii auto de exterior pentru vară

Acum, uite și o listă cu accesorii auto dedicate pentru exteriorul mașinii tale, pe care să le ai în vedere în anotimpul cald:

Suport pentru biciclete

În anotimpul cald, amatorii de plimbări cu bicicletelele abia așteaptă zilele libere sau pe cele de weekend, pentru a pedala într-o nouă explorare. Te identifici și tu? Ei bine, până a ajunge la destinație, vei avea nevoie să transporți bicicletele cu ajutorul unor suporti special concepuți pentru ele. Nimic foarte complicat, doar atenție la ancorarea bicicletelor!

Cutie portbagaj auto

Ai o familie numeroasă, cu care vei pleca în vacanța de vară? O cutie portbagaj auto, care se montează pe plafonul mașinii, se poate dovedi o achiziție foarte utilă în sezonul cald. În plus, dacă iei o cutie de dimensiuni mai mari, poți include echipamentele de schi din vacanțele de iarnă. În caz contrar, poate fi demontată și depozitată. 

Pentru o astfel de soluție de transport și depozitare bagaje, ai în vedere și un set de bare longitudinale pentru plafonul mașinii tale.

cutie portbagaj

Prelată auto

În cazul în care credeai că s-a demodat această practică, să știi că o prelata auto poate fi perfectă pentru temperaturile caniculare de afară. Avantajele sunt multiple, de la protecția de soare și praf până la mizeria lăsată de păsări. În plus, poate proteja caroseria de factorii de mediu mai puțin doriți, cum ar fi căderile de grindină. 

👉 AICI poți afla dacă martorii de bord ai mașinii tale îți indică faptul că ai o problemă legată de temperaturile caniculare din timpul verii, care să influențeze temperatura de funcționare a anumitor componente mecanice. Verifică și vezi ce măsuri trebuie să iei pentru a nu provoca daune serioase autoturismului tău!

prelata auto

Paravânturi

Un set de paravânturi s-ar putea să-ți prindă bine în timpul verii, mai ales dacă îți place să te deplasezi cu geamul semideschis. Rolul lor este să îți permită să faci asta, eliminând din zgomotele specifice vântului. Știm cu toții că vântul provoacă o poluare fonică suplimentară la interior. Totodată, în cazul unor ploi de vară, ele pot permite în continuare menținerea geamului ușor deschis, respectiv răcorirea naturală a habitaclului. 

paravant

Lichid de parbriz antiinsecte

Nu în ultimul rând, considerăm că lichidul de parbriz antiinsecte este cu adevărat un accesoriu important pentru sistemul de curățare al parbrizului. Vara, insectele îngreunează vizibilitatea în trafic sau, pur și simplu, ai o problemă cu prezența lor pe parbriz. 

Folosește cât mai des ștergătoarele cu lichidul de vară ales, nu înainte de a te asigura că lamelele sunt într-o stare bună, pentru a elimina din timp insectele, murdăria și alte grăsimi acumulate pe suprafața parbrizului. Din păcate, cu asta vine vara pe parbrizele noastre.

Troliu 

Amatorii de off-road știu ce înseamnă un troliu prezent pe mașină; așadar, dacă ai în minte astfel de aventuri pe timp de vară, un astfel de accesoriu te poate ajuta în situațiile complicate ce pot apărea. Dacă nu ai experiență în alegerea lui, apelează la specialiști, pentru a te asigura de eficiență și durabilitate.

Pe de altă parte, un troliu este util și în cazul rulotelor sau al ambarcațiunilor transportate pe un peridoc.

Ești în căutarea unui vehicul cu tracțiune 4×4, respectiv cu posibilități de off-road? În secțiunea noastră de➡ AUTOTURISME, poți găsi ceea ce cauți.

Dincolo de accesoriile potrivite pentru mașina ta, gândește-te și la alte aspecte care te pot afecta în mod direct. Prin urmare, poartă ochelari de soare, care să te ajute în menținerea vizibilității carosabilului, hidratează-te constant, folosește cremă de protecție solară în zona expusă a brațelor și, bineînțeles, asigură-te că la fiecare drum ai un confort termic plăcut în interiorul mașinii pe care o conduci.

Sursa foto: Shutterstock 

Adauga un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Ne gasesti pe:
Ai intrebari?

Acceseaza sectiunea Ajutor

(031) 860 90 90 (de Luni pana Vineri intre
09:00 - 18:00)