autovit.ro
B SECTIUNI

Top filme cu mașini care să-ți satisfacă nevoia de adrenalină în izolare

Oprirea mașinii pe marginea unei prăpăstii, urmăririle în viteză, precum și caii putere ai mașinilor tunate sunt ingredientele cheie ale filmelor cu mașini. Orice pasionat de automobile va savura cu adrenalina la cote maxime filmele de mai jos. Pregătește-te să iei notițe: vei avea cum să îți petreci serile în izolare. 

The fast and the Furious (2001)
2 Fast 2 Furious (2003)
The Fast and the Furious: Tokyo Drift (2006)
Fast and Furious 4 (2009)
Fast Five (2011)
Fast & Furious 6 (2013)
Furious Seven (2015)
Driven (2001)
Fast Track: No Limits (2008)
Need for Speed (2014)
Drive (2011)
Vehicle 19 (2013)
Mad Max: Fury Road (2015)
Dirt (2017)
Baby Driver (2017)
Death Race (2008)
Gone in 60 seconds (2000)
Cannonball Run (1981)
Initial D (2005)
The Italian Job (2003)
Autobahnraser (2004)
Rush (2013)
The Last Ride (2004)
Days of Thunder (1990)
Transporter 1, 2, 3 (2002-2008)
Ronin (1998)
Senna (2010)
Born to Race (2011)
Thunderbolt (1995)
Taxi 1, 2, 3, 4 (1998-2007)

The fast and the Furious (2001)

The Fast and the Furious este primul film al uneia dintre cele mai populare serii de acțiune care are la bază cursele ilegale. Regizată de Rob Cohen, producția spune povestea a două bande rivale care luptă în viteză pentru a deține supremația străzilor din Los Angeles. La acestea se adaugă și infiltrarea unui polițist, iar acțiunea ajunge la cote maxime. 

2 Fast 2 Furious (2003)

Fostul polițist din primul film, Brian Conner, a plecat din Los Angeles, însă nu a renunțat la curse. Își petrece timpul gonind pe străzile din Miami, când intră în atenția poliției locale, care îi propune un târg: să intre din nou sub acoperire pentru a demasca un traficant de droguri. În schimb, cazierul îi va fi șters. Acesta acceptă, însă doar dacă își poate alege singur partenerul; revine în California și se aliază din nou cu vechiul său prieten Roman Pearce. Împreună intră într-o cursă contracronometru pentru a curăța străzile din Miami. 

The Fast and the Furious: Tokyo Drift (2006)

Al treilea film din serie este plasat așa cum îi spune și numele, în Tokyo, mai specific, pe străzile mărginașe ale orașului, unde mașinile puternice concurează cu fetele atrăgătoare. Aici viteza se îmbină cu o aparentă lipsă de control asupra vehiculului. Viteza și adrenalina devin mai importante decât cine trece primul de linia de sosire. Vei putea trăi la intensitate maximă cursele, răfuielile la limită cu Yakuza, mafia japoneză și vei putea urmări evoluția lui Shaun Boswell, de la un rebel obligat să vină în Tokyo la unul dintre cei mai de temut stăpâni ai șoselelor. 

Fast and Furious

Fast and Furious 4 (2009)

În al patrulea film din Fast and Furious, Brian Conner este un agent FBI pe urma traficanților de droguri. Pentru a le dejuca planurile, Conner intră sub acoperire pentru a transporta droguri între Mexic și SUA. Pe de altă parte, Dominic Toretto este în căutarea răzbunării pentru asasinarea iubitei sale, Letty. Cum ambele povești au ca punct comun traficantul de droguri Braga, cei doi se aliază din nou pentru a prinde inamicul.

Fast Five (2011)

Fast Five este plasat în Rio de Janeiro, iar echipa este formată din Dom, Brian și Mia Toretto, iubita sa. Cei trei își formează o echipă de piloți de elită și au de înfruntat un om de afaceri corupt. Participarea la cursă este singura lor șansă de a-și recăpăta libertatea. 

Fast & Furious 6 (2013)

După înfruntarea unui mafiot periculos, Dom, Brian și echipa lui se aleg cu 100 de milioane de dolari și fiecare își face veacul departe de California, departe de casă. În acest timp, polițistul Hobbs este pe urmele unei echipe de șoferi mercenari care fac ravagii în 12 țări. Singurul mod de a-i înfrunta este pe teritoriul lor, pe stradă. Polițistul adună vechea echipă și îi promite, în schimbul ajutorului, posibilitatea de a se întoarce acasă și iertarea ilegalităților. 

Furious Seven (2015)

Dom și echipa sa par a fi lăsat viața de curse ilegale și urmăriri periculoase în urmă; l-au învins pe temutul terorist internațional Owen Shaw și fiecare își vede de viața sa. Filmul al șaptelea din serie, plasat la cinci ani de evenimentele din Fast and Furious 6, îl aduce în prim plan pe Owen Shaw, fratele teroristului învins anterior. Acesta vrea să se răzbune și încearcă să ucidă membrii echipei. La acesta se adaugă apariția unui angajat guvernamental dubios, care vrea să fure un program prin care ar putea transforma orice dispozitiv digital într-o armă. Vechea echipă se aliază din nou pentru a încerca să își salveze viețile și pentru a apăra SUA. 

Driven (2001)

Șoferul incepator Jimmy Bly începe să își piardă concentrarea, pe măsură ce iese din clasamentele marilor curse, iar presiunea crește. Fratele său mai mare îl susține poate prea mult, iar conflictele cu dușmanul său, fostul iubit al prietenei sale Sophia, apar la tot pasul. La bord vine și fostul expert de curse Joe Tanto, care încearcă să îl aducă pe Jimmy din nou în top. 

filme cu masini si adrenalina

Fast Track: No Limits (2008)

Fast Track: No Limits spune povestea unui grup de vitezomani pasionați de cursele stradale. Pentru aceștia, viteza, libertatea, riscul și euforia sunt mai importante decât banii câștigați sau pierduți la pariuri. Personajele își dau întâlnire într-un loc care, pe timp de zi, este atelier auto, iar după lăsarea întunericului devine spațiul în care se dezlănțuie caii putere. 

Need for Speed (2014)

Need for Speed este o adaptare a celui mai de succes joc video cu mașini. Filmul înglobează surprinzător de bine adrenalina și libertatea curselor virtuale, iar personajul principal trece prin mai multe întreceri, ajungând de la răzbunare la izbăvire.  

Drive (2011)

În Drive, personajul jucat de Ryan Gosling este cunoscut doar ca Șoferul. Acesta este cascador și mecanic auto, în timpul zilei, și pilot pentru tâlharii care vor să scape din încurcături, pe timp de noapte. Atunci când șeful său încearcă să lanseze o cursă ilegală, personajul ajunge nume de afiș pentru echipa sa. Lucrurile se complică și mai mult când în scenă apare soțul pușcăriaș al iubitei sale. 

Vehicle 19 (2013)

Michael, interpretat de Paul Walker, este un fost infractor care încalcă regulile eliberării pentru a-și vizita fosta soție pe care nu a mai văzut-o în ultimii cinci ani. Firma de inchirieri auto are probleme pe fondul unei pene de curent, iar personajul primește o altă mașină. Începe să conducă, iar un telefon începe să sune. Nu răspunde, însă găsește în mașină o armă. Când telefonul sună din nou, răspunde și i se spune să abandoneze mașina și să ia alta. Atunci când o ia, apare o nouă coincidență: în portbagaj se află o femeie legată. Michael trebuie să accelereze pentru a scăpa această femeie de polițiștii care încearcă să o împiedice să depună mărturie împotriva unor colegi corupți.  

filme cu adrenalina

Mad Max: Fury Road (2015)

Mad Max: Fury Road este o poveste apocaliptică în care Immortan Joe supune supraviețuitorii în deșert. Pentru a scăpa din mâinile sale, Imperator Furiosa se aliază cu cele cinci soții ale despotului și cu Max Rockatansky, un fost captiv singuratic. Adăpostiți de o mașină armată, ei încearcă să scape de Joe și de amicii săi într-o cursă la viteză maximă prin pustietate. 

Dirt (2017)

Unui tânăr hoț de mașini i se oferă șansa de a avea o viață onestă, dacă se înscrie ca pilot în echipa Super Trucks, una dintre codașele clasamentului. Lucrurile evoluează rapid, adrenalina este prezentă la fiecare pas, iar personajul nu are timp să se plictisească în noua carieră. 

Baby Driver (2017)

Baby este șoferul unei bande de tâlhari care jefuiesc băncile în plină zi. Personajul este ghidat de muzica ascultată la căști pentru a lua curbele cu viteză și iscusință, băgându-și frecvent pasagerii în sperieți. Atunci când iubita lui Baby este amenințată de șeful său, iar poliția este implicată, viteza este singura care îi poate salva. 

Death Race (2008)

Filmul este plasat în New York-ul anului 2020 în care infracționalitatea a scăpat de sub control. Pentru a mai calma spiritele și pentru a aerisi închisorile, gardienii lansează o cursă diabolică între deținuți. Aceștia trebuie să elimine competiția la propriu, iar primul care trece linia de sosire poate fi eliberat. 

Gone in 60 seconds (2000)

După ce a renunțat la infracțiuni cu ani în urmă, Randall trebuie să revină la vechea meserie dacă vrea să își salveze fratele. El trebuie să fure 50 de mașini într-o singură noapte. Lucrurile se complică atunci când o cursă improvizată la care participă cu una dintre mașinile furate atrage atenția poliției. 

Gone in 60 seconds

Cannonball Run (1981)

Deși este un film ceva mai vechi, Cannonball Run se laudă cu nume celebre precum Burt Reynold sau Roger Moore. Filmul inspirat din fapte reale spune povestea unei curse ilegale de mașini, desfășurate între Connecticut și California. Participanții folosesc tot felul de tertipuri pentru a câștiga trofeul și aprecierea tuturor. 

Initial D (2005)

Initial D este ecranizarea unei serii animate japoneze cu același nume. Filmul spune povestea unui geniu al volanului, care reușește să câștige prima cursă, bazându-se pe abilitățile deprinse ca livrator de tofu pe străzile Japoniei. De aici lucrurile se complică, intră în scenă noi dușmani care îl provoacă la noi întreceri, iar tatăl său, un fost mecanic pasionat de curse, îi pune bețe în roate. 

The Italian Job (2003)

The Italian Job este o versiune modernă a filmului cu același titlu din 1969. O echipă de tâlhari fură 35 de milioane de dolari în aur, din Veneția. Gelos din fire, Steve, un membru al echipei, fură aurul și elimină restul echipei. Crezându-i morți, acesta se întoarce în Los Angeles, însă Charlie și restul supraviețuitorilor revin pe pământ american pentru a se răzbuna. Cele două echipe se războiesc în L.A., iar lupta se dă pe străzile înguste, în tunelurile de metrou, mașini blindate și chiar în elicoptere.  

Autobahnraser (2004)

Tânărul polițist Karl lucrează sub acoperire pentru a investiga o serie de furturi spectaculoase de mașini de lux. Intrând în această lume, el devine atras și de cursele ilegale care au loc sub nasul autorităților. Adrenalina, viață trăită la maximum și bolizii super echipați fac legea în Autobahnraser. 

Rush (2013)

Filmul Rush este plasat în epoca de aur a curselor de Formula 1 și spune povestea adevărată a doi dintre cei mai competitivi rivali: James Hunt și Niki Lauda. Acțiunea urmărește viața celor doi, precum și sezonul de Formula 1 din 1976, care i-a transformat în legende. 

The Last Ride

The Last Ride (2004)

După 30 de ani petrecuți în închisoare, Ronnie își recrutează nepotul pentru a se răzbuna pe Darryl, polițistul care l-a pus în spatele gratiilor. La mijloc ajunge Aaron, fiul lui Ronnie, care fusese crescut de dușmanul său, Darryl. Tânărul Matt este implicat în complotul bunicului său și pornește o cursă contracronometru cu poliția și forțele speciale pentru a regăsi mașina care dovedește nevinovăția bunicului. 

Days of Thunder (1990)

Cole este un pilot de curse talentat care nu știe cum să își transforme talentul într-un succes. În scenă intră Harry, un veteran al curselor auto, pentru a-i construi o mașină pregătită de performanță. 

Transporter 1, 2, 3 (2002-2008)

Transporter este o altă serie populară de filme cu mașini. Frank este un fost membru al Forțelor Speciale retras la malul Mediteranei, în sudul Franței. Pentru a-și duce existența, el lucrează pe postul de curier special; transportă diverse pachete, inclusiv umane, dintr-un loc în altul, fără a pune întrebări incomode. 

În filmul al doilea, renumele său îl duce la Miami, unde este angajat pe post de șofer al unei familii bogate. În timp, se atașează de puștiul familiei, micul Jack, pe care îl duce și îl aduce de la școală. Când acesta este răpit, Frank pornește într-o cursă nebună pentru a găsi răpitorii și pentru a zădărnici planurile de a pune în circulație un virus mortal. 

A treia parte a trilogiei îl găsește pe Frank în Ucraina, unde este forțat să o transporte pe Valentina, fiica președintelui Agenției de Protecție a Mediului. Atunci când Valentina este răpită, iar tatăl său crede că Frank este de vină, începe o nouă cursă în care personajul vrea să o găsească pe femeie și să scape de sub dominația ucrainenilor. 

Transporter

Ronin (1998)

Mercenarii Ronin (în japoneză, samurai fără stăpân), foști membri ai serviciilor secrete, sunt angajați de către o femeie misterioasă pentru a fura o servietă. Conținutul urmează a fi vândut rușilor, însă pe măsură ce acțiunea progresează, unii membri ai echipei Ronin par a fi din interiorul filialei. Acțiunea se derulează din ce în ce mai repede, membrii echipei se urmăresc unii pe alții, gloanțele zboară în ambele părți, iar o cursă nebună pare a fi decisivă pentru a decide învingătorul. 

Senna (2010)

Filmul biografic Senna îmbină firul acțiunii cu imagini inedite din viața lui Ayrton Senna, considerat a fi cel mai mare pilot de Formula 1 din istorie. Povestea îl urmărește pe Senna de la începuturile campionatului de karting din Brazilia până la mutarea în Europa, când începe să participe la cea mai importantă competiție auto din lume. 

Born to Race (2011)

Danny este un pilot de curse stradale care este nevoit să se mute într-un oraș mic după o accidentare. Locuiește cu tatăl său, un fost pilot NASCAR, care îl abandonase în copilărie și se confruntă cu Jake, bătăușul orașului. Pentru a fi acceptat, Danny va trebui să intre din nou în cursă și chiar să înceapă să comunice cu tatăl său.

hunderbolt (1995)

Foh este un expert mecanic ce lucrează alături de tatăl și surorile sale în Hong Kong. În timpul liber, ajută poliția să descopere mașinile care au fost tunate ilegal. Într-o noapte, Foh se întrece cu Warner, un șofer cu antecedente penale, și îl ajunge din urmă. Infractorul intră la închisoare, însă după puțină vreme este eliberat și începe să se răzbune pe Foh, răpindu-i surorile. Pentru a le recupera, Foh trebuie să îl înfrunte pe Warner pe străzile din Japonia. 

Taxi

Taxi 1, 2, 3, 4 (1998-2007)

Taxi este, probabil, cea mai de succes serie de filme franceze. Primul film ni-l prezintă pe Daniel, un băiat care livrează pizza pe un scuter în Marsilia. Visul i se îndeplinește și obține licența de a lucra pe taxi. Prins de poliție pentru depășirea vitezei, el este nevoit să ajute un polițist incompetent care nu știe să conduca, Emilien, și să prindă o echipă de hoți germani care jefuiesc o bancă. În schimb, poate primi înapoi licența de taximetrist și jobul său de vis. 

În al doilea film din serie, ambasadorul Japoniei vizitează Marsilia pentru a vedea echipamentele moderne ale poliției locale. Pe durata vizitei, acesta este răpit de un grup care lucrează pentru Yakuza. Ofițerul Emilien dorește să îl salveze pe ambasador, așa că apelează din nou la „demonul străzilor”, Daniel, pentru a salva situația cu abilitățile sale de mare vitezoman. 

Filmul al treilea din seria Taxi urmărește o gașcă de indivizi deghizați în Moș Crăciun, care fac ravagii în Marsilia. După mai multe încercări de prindere a hoților, polițiști îi cer din nou ajutor taximetristului Daniel, care se află, la rândul său, într-o criză de natură personală. 

Ultima parte a seriei Taxi este cea mai influentă. Polițiștii din Marsilia au prins un criminal belgian celebru, dat în urmărire în întreaga Europă. Criminalul urmează a fi transferat într-o închisoare din Congo, însă le scapă printre degete polițiștilor. Emilien își pierde locul de muncă și lucrează cu taximetristul Daniel pentru a descoperi locația criminalului. 

Filmele cu mașini i-au făcut pe mulți să participe la curse sau chiar să își tuneze automobilele pentru a deveni precum eroii lor de pe micile sau marile ecrane. Indiferent dacă dorești să devii un pilot de curse sau doar vrei o seară plină de acțiune și adrenalină, filmele de mai sus sigur vor fi pe placul tău. 

Sursa foto: Shutterstock, Pexels

Adauga un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Ne gasesti pe:
Ai intrebari?

Acceseaza sectiunea Ajutor

(031) 860 90 90 (de Luni pana Vineri intre
09:00 - 18:00)