autovit.ro
B SECTIUNI

Top mașini care își păstrează cel mai bine valoarea la revânzare

Cumpărarea unei mașini, indiferent dacă este nouă sau rulată, este o decizie importantă ce necesită a lua în considerare mai multe aspecte, nu doar designul și puterea motorului. Devalorizarea în timp constituie un element esențial, care îți poate salva sume impresionante de bani. Cu toate acestea, cei mai mulți cumpărători nu acordă atenția cuvenită acestui aspect.

👉 Descoperă gama de AUTOTURISME autorulate și alege mașina care se potrivește nevoilor tale. Vei găsi cele mai noi anunțuri pentru mașini SUV, clase medii sau mașini special destinate condusului în oraș.

De ce se devalorizează mașinile?

O mașină nouă își pierde aproximativ 24% din valoare în primul an, urmând să scadă cu 5% în fiecare an. Acest aspect poate pune serioase probleme dacă vrei să ai un randament crescut și să poți recupera o parte din investiție la revânzare.

Orice obiect cumpărat va avea o valoare mai mică cu trecerea timpului. Important este ca procentul acestei scăderi să fie cât mai mic. În cazul mașinilor, unele dintre motivele pentru care se produce deprecierea sunt:

  • timpul de utilizare;
  • numărul de kilometri;
  • menținerea funcționalității;
  • opțiunile;
  • aspectul interior și exterior;
  • tipul de combustibil;
  • consumul;
  • firma producătoare;
  • schimbările care se produc în piață.

De ce să alegi o mașină care se devalorizează mai greu?

Cei mai mulți dintre cei care cumpără o mașină nu iau în considerare valoarea automobilului peste câțiva ani. 

Dacă îți cumperi o mașină pentru folosința proprie, poți gândi că mai bine îți iei ceea ce îți place, pentru că oricum o vei vinde la un preț mai mic decât cel de cumpărare. Și poate că pierderea nu o să fie substanțială. Sau poate va fi. 

Nu toate mașinile se depreciază la fel și sunt mărci recunoscute pentru deprecierea accelerată. Conform unui studiu realizat parcursul a 3 ani și analizând peste 72 de milioane de mașini și factori de influență, experții auto de la carVertical au descoperit că Porsche, Jeep și MINI își păstrează cel mai bine valoarea, iar Chrysler, Audi și mărcile premium își pierd cel mai mult din valoare la revânzare.

Ești curios cat valoreaza masina ta acum? Indicatorul de preț din anunțurile publicate pe autovit.ro te poate ghida în stabilirea prețului de vânzare și informează cumpărătorii cum se situează oferta în raport cu prețul pieței.

Clasa SUV

Pentru această categorie de automobile s-au realizat estimări ale valorii acestora după 4 ani de utilizare. S-a luat în considerare un rulaj de aproximativ 15.000 de kilometri în fiecare an. Este important de menționat că valoarea unei mașini poate diferi în funcție de mai multe criterii, iar aceste valori sunt orientative. 

SUV-uri mari

Hyundai Santa Fe 2.0 CRDi

Prețul acestui model este redus cu 54% față de cel din catalog. Această valoare este înregistrată după aproximativ 90.000 de kilometri.

Toyota Land Cruiser 2.8 D – 4 D

Acest model Diesel suferă o pierdere a prețului de vânzare de aproximativ 50% din valoarea inițială, pe parcursul a 4 ani. 

Toyota Land Cruiser

Vezi 👉 oferte pentru Toyota Land Cruiser 2.8 D – 4 D

SsangYong Rexton 2.2 Diesel

Pierderea înregistrată de acest model cu motor diesel este în jur de 60%. 

SUV-uri medii

Land Rover Range Evoque D150

Valoarea acestui autovehicul scade cu aproximativ 39% după 4 ani de utilizare. Această scădere redusă constituie un avantaj în ceea ce privește rentabilitatea pe termen lung. 

Porsche Macan

Acest model produs de Porsche înregistrează o pierdere de 40% din valoarea inițială din catalog. Astfel, nu doar caracteristicile de top constituie un element ce te va atrage, dar și prețul pe care îl vei obține la vânzarea acestui model după câțiva ani de utilizare.

Suzuki Vitara 1.0 Booster Jet

În cazul acestui model, valoarea sa după 4 ani de la cumpărare se va situa la aproximativ 56% din valoarea inițială. 

Seat Ateca 1.0 TSI 

Seat prezintă un randament destul de crescut în ceea ce privește utilizarea pe termen lung. Astfel, valoarea acestuia scade cu 45% după aproximativ 80.000 de kilometri parcurși.

SUV-uri mici

Audi Q2 3.0 TFSI 

Acest SUV a avut un preț de aproximativ 24.000 de euro, în anul 2019. În prezent, deprecierea este de aproximativ 41%, ceea ce reprezintă o valoare foarte bună. 

Seat Arona 1.0 TSI

Prețul inițial de achiziție pentru acest model a fost de 16.000 de euro. După 4 ani de utilizare, valoarea acestuia va scădea cu aproximativ 46 %. 

Dacia Duster 1.6 SCe 115 CP 2WD

O surpriză plăcută vine de la acest model Dacia, care a înregistrat o pierdere a prețului de aproximativ 45%. 

Suzuki Jimny 1.5 AllGrip

Deprecierea înregistrată de acest model Suzuki a fost în medie de 48%, după 4 ani de utilizare.

Volkswagen T-Cross

Acest SUV marca Volkswagen este destul de asemănător cu modelul de la Suzuki, având o valoare cu 48% mai mică decât prețul inițial. Acest nou preț de vânzare apare după 4 ani de la cumpărare. 

Clasa medie

Honda Accord

Deprecierea acestui model este de 53%. 

honda accord

Mazda 6

Acest model asigură un preț de vânzare după 4 ani ce va reprezenta 53% din valoarea inițială.

Toyota Avensis

Toyota este una dintre companiile producătoare de mașini, ale căror modele sunt reprezentanți de gamă ai tuturor claselor de automobile. Nu doar că oferă opțiuni extrem de utile pentru ușurarea condusului, ci are și o depreciere de doar 46%. 

Clasa mică

Pentru această clasă de automobile, deprecierea este de aproximativ jumătate din prețul inițial pentru o perioadă de utilizare de aproximativ 3 ani. Prețul poate varia în funcție de mai multe criterii: modul în care este întreținută, kilometrajul, tipul de combustibil. O mașină pe benzină va avea o valoare mai mare cu 5%, comparativ cu o mașină diesel.

Suzuki Swift

Modelul celor de la Suzuki păstrează aproximativ 55% din prețul inițial. 

Dacia Logan

Cei care doresc să vândă o mașină Dacia Logan după 3 ani de utilizare vor obține până la 54% din valoarea inițială. Prețul diferă în funcție și de opțiunile pe care le are fiecare model.

Nissan Micra 

Acest autovehicul este unul dintre modelele care nu își pierd foarte mult din valoarea inițială. Astfel, după 4 ani de la cumpărare, poți obține aproximativ 48% din valoarea inițială.

Toyota Yaris

Valoarea acestui model produs de firma japoneză este de aproximativ 46%. 

Volkswagen Polo

Acest model celebru și foarte versatil prezintă o pierdere de 54% din valoarea din catalog.

Volkswagen Polo

Clasa mini

Toyota Aygo

Acest model prezintă în medie o depreciere de 47%. Astfel, dacă vei dori ca după câțiva ani de la achiziționare să faci update-ul la următorul model, vei reuși să câștigi aproximativ 53% din valoarea inițială.

Hyundai i10 

Dacă optezi pentru acest model, fii sigur că după 4 ani de utilizare poți obține până la 53% din valoarea sa din catalog. 

Kia Picanto

Kia Picanto, un model compact și ușor de strecurat în traficul orașelor aglomerate, are o depreciere în 4 ani de aproximativ 48%. 

Smart ForTwo

Modelul celor de la Smart înregistrează o valoare mică a deprecierii. Astfel, la vânzarea acestuia, poți recupera până la 51% din valoarea prețului inițial. 

Smart ForTwo

👉 Alege modelul care ți se potrivește din gama Smart ForTwo

Volkswagen up!

Acest model prezintă o depreciere de doar 48%, ceea ce îți garantează un preț destul de bun la vânzare după 4 ani. 

Indiferent de nevoile tale, pe piața automobilelor există opțiuni care să îți asigure confort, siguranță și fiabilitate și care au o rată scăzută de depreciere. Caută modelul care ți se potrivește și bucură-te de o mașină care să acopere atât nevoile individuale, cât și ale afacerii tale, în timp ce economisești și bani.

Vezi categoria noastra de 👉 PIESE

Sursa foto: Shutterstock

Adauga un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Ne gasesti pe:
Ai intrebari?

Acceseaza sectiunea Ajutor

(031) 860 90 90 (de Luni pana Vineri intre
09:00 - 18:00)