autovit.ro
B SECTIUNI

Top mașini electrice ale anului 2021

Mașinile electrice continuă să câștige popularitate, în special în rândul șoferilor, dar și al producătorilor interesați de un stil de viață sustenabil și de protejarea planetei. Un grafic din 2019 indică faptul că aproape 30% din totalul de emisii de carbon din Uniunea Europeană este produs de mijloacele de transport.

Comisia Europeană a setat obiectivul de a reduce cu 60% emisiile dăunătoare planetei, cauzate de transport, până în 2050. Deoarece mijloacele de transport în comun nu sunt întotdeauna o soluție viabilă pentru majoritatea oamenilor, mașinile personale rămân opțiunile preferate de către aceștia.

Astfel, producția de mașini electrice este în continuă creștere și dezvoltare de la an la an. Pentru a fi la curent cu cele mai noi modele și cu inovațiile din prezent, iată topul mașinilor electrice din 2021:

Modele masini electrice noi

7. BMW i3

BMW i3 este o mașină electrică mică, dar gândită ca o creație la limita designului și eleganței cu funcționalitatea. Îmbunătățirile aduse modelului din 2021 fac această mașină mai sportivă și pregătită pentru diferite condiții de drum. Controlul automat al stabilității este mai rapid, iar controlul dinamic al tracțiunii poate fi folosit și în timpul virajelor.

Cumpara 👉 BMW i3 de pe autovit.ro.

Ca mașină de oraș rapidă, BMW i3 vine în 2021 cu două variante, i3 și i3S. Cea din urmă oferă ceva mai mult și este capabilă să ajungă de la 0 la 100 km în 6.9 secunde, având 184 CP. Dimensiunile reduse ale acestei mașini o fac perfectă pentru cei care petrec mult timp în trafic și care vor să se strecoare cu agilitate printre benzi. Autonomia declarată de BMW este între 285-308 kilometri, cu o baterie care are nevoie de 13 ore pentru o încărcare 100%.

💳 Prețul unui BMW i3S este de 43.852 euro.

Mercedes EQA

6. Mercedes EQA

Mercedes continuă să surprindă prin detaliile de lux ale mașinilor, chiar și cu modelul electric EQA. „Electro-estetica” acestui SUV compact urmează o linie clară, cu detalii disponibile în albastru și rosé, de la exterior spre interior. Conceptul de bază tehnic este definit de două motoare, unul în față și unul în spate, și de o baterie aflată sub podea, iar criticii compară mașina cu un GLC electrizat, ba chiar electrizant. Mercedes a creat această mașină cu gândul la un SUV care nu încalcă normele aflate la baza GLC-ului, dar s-a concentrat pe siguranță și eficiență.

Mercedes EQA se bucură de 204 CP, cu posibilitatea de a ajunge de la 0 la 100 km în 5,1 secunde. Are o autonomie de 426 kilometri, iar Mercedes declară că poate fi încărcată în 30 de minute, la stațiile de încărcare rapidă. De asemenea, EQA are și o gamă largă de sisteme de siguranță, care includ funcția de detectare a pietonilor sau a bicicliștilor ori Active Brake Assist.

tehnologia viitorului

Descopera 👉 ofertele de MASINI ELECTRICE de pe autovit.ro.

La interior, Mercedes EQA dispune de display dublu, cunoscut de cei care conduc modelele Mercedes și care oferă diferite funcții, după tipul de echipare ales. Sistemul de infotainment MBUX (Mercedes-Benz User Experience) poate fi configurat după preferințe și stări, deoarece Mercedes pune în continuare valoare pe confort și lux pentru șoferi.

💳 Prețul unui Mercedes EQA începe de la 49.170 euro.

Mustang Mach-E

5. Ford Mustang Mach-E

SUV-ul full electric Mustang Mach-E este o adevărată vedetă în ceea ce privește estetica și avantajele pe care le oferă șoferilor. De la tehnologia de ultimă oră, care face condusul mai palpitant și mai plăcut, la sisteme care se updatează automat și care țin pasul cu stilul de condus al șoferilor.

Mustang Mach-E are o autonomie de 610 kilometri și ajunge de la zero la 100 km în 3,7 secunde. Interiorul are un design sobru, display-ul de infotainment este unul vertical, asemănător cu o tabletă, iar mașina poate fi considerată cu ușurință și o opțiune de familie. Spațiul este generos, iar confortul oferit este ideal pentru drumuri lungi. Sistemul Ford SYNC permite personalizarea direct de pe telefonul mobil sau de pe computer și îți oferă informații relevante despre starea bateriei și despre următoarele încărcări.

💳 Prețul unui Mustang Mach-E începe de la 51.800 euro.

Mazda MX-30

4. Mazda MX-30

Prima mașină full electrică Mazda merită menționată atât pentru specificațiile curajoase ale producătorului, cât și pentru designul general.

Cauta 👉 modelul MAZDA preferat pe autovit.ro.

Mazda MX-30 a fost gândită ca mașină de oraș, deoarece corespunde nevoilor de zi cu zi ale familiilor. Autonomia aproximativă este de 200 kilometri, însă Mazda declară că majoritatea oamenilor nu au nevoie de o autonomie foarte mare, în cazul mașinilor electrice, întrucât producerea bateriilor mari de litiu creează un nivel ridicat de dioxid de carbon. De asemenea, puterea Mazda MX-30 este de 141 CP, lucru care nu o scoate din tipare nici la acest capitol, dar reprezintă un start curajos pentru producătorul japonez.

💳 Prețul unei Mazda MX-30 începe de la 38.000 de dolari.

Honda e

3. Honda e

În momentul de față, micul extraterestru electric Honda este aproape o legendă pe patru roți. Aceasta a pornit ca un concept inedit și s-a transformat, încet, într-o realitate râvnită de toți iubitorii de mașini. Designul acesteia este extrem de minimalist, ceea ce o face cu atât mai dorită.

Honda e poate fi catalogată ca o mașină ciudată, dar dispune de tehnologii care nu se găsesc, încă, la alte modele electrice. Aceasta are camere video retrovizoare în locul oglinzilor clasice, parcare automată și 2 touchscreen-uri, care pot fi personalizate în funcție de preferințe. Honda e este un mic robot, care te poartă prin trafic, în siguranță și confort.

Honda e Advance

Are o autonomie de 282 kilometri, 154 CP și posibilitatea de a fi încărcată 80% în 30 de minute. Este evident faptul că Honda e a fost gândită ca o mașină full electrică, deoarece nu copiază modelele anterioare ale producătorului. Aceasta dispune și de un sistem avansat de securitate, Honda SENSING, care preia controlul mașinii în trafic, pentru un nou nivel de siguranță.

💳 Prețul unei Honda e Advance începe de la 39.980 euro.

Porsche Taycan

2. Porsche Taycan

Primul autoturism full electric al celor de la Porsche a fost gândit încă din 2012. Porsche Taycan electric vine cu mai multe modele. Taycan clasic, cu tracțiune spate, are o baterie de 79kWh între cele două axe, iar Taycan 4S are un al doilea motor pe axele din față, pentru tracțiune integrală, cu aceeași baterie. Taycan Turbo și Turbo S au o baterie de 93kWh și se bucură de o putere mult mai mare.

Designul exterior plasează mașina între Panamera și Panamera Sport Turismo, iar configuratorul îți permite să alegi combinațiile tale preferate de culori, detaliile jantelor și multe altele.

Opțiunea standard de Taycan oferă 321 CP și ajunge de la zero la 100 km în 5.4 secunde. Cu alegerea opțiunii de performanță a bateriei, Taycan poate ajunge la 469 CP și la o autonomie de 431 kilometri. Modelul Turbo S are o putere de 616 CP și 750 CP, în modul overboost, ajungând de la zero la 100 km în 2.8 secunde.

mașină sport

Interiorul este calitativ, cu sisteme pe care le poți controla direct din cel de infotainment, dar spațiul nu este cel mai generos. La urma urmei, Taycan este o mașină sport, chiar și în varianta electrică. Cei de la Porsche au creat un spațiu pentru picioare în bateria de sub podea, care se numește „garaj pentru picioare”.

Descopera 👉 ofertele PORSCHE de pe autovit.ro.

Porsche Taycan full electric este la fel de inedit de condus precum un Taycan clasic, chiar dacă există limitări impuse de greutatea bateriei și alte detalii. În timp, producătorii vor crea modele din ce în ce mai puternice, adaptate la trendurile viitorului.

💳 Prețul unui Porsche Taycan electric începe de la 79.900 dolari.

Tesla Model S

1. Tesla Model S

Nu este un secret faptul că Tesla produce, poate, cele mai revoluționare și de ultimă generație mașini electrice din întreaga lume, dar acestea nu sunt cele mai accesibile pentru publicul larg. Tesla Model S revine în 2021 cu modificări majore la exterior și la interior, chiar dacă păstrează o siluetă destul de convențională, în continuare. De asemenea, performanța mașinii este îmbunătățită, pentru a păstra Model S pe podiumul mașinilor electrice emblematice.

Gaseste 👉 anunturile de modele TESLA pe autovit.ro.

În 2021, Tesla Model S revine pe piață cu două opțiuni puternice: Plaid și Plaid+, cu o putere de 1020 CP și trei motoare electrice, capabile să propulseze mașina de la 0 la 100 km/h în mai puțin de două secunde. Noul model se bucură de avantaje precum încărcarea mai rapidă, mai multă putere și rezistență, iar autonomia este estimată la 628 kilometri. Tesla Model S este o mașină electrică având tracțiune integrală și, momentan, cea mai rapidă dintre modelele electrice de pe piață.

cea mai rapidă mașină

Interiorul a fost gândit pentru cei care apreciază minimalismul și conectivitatea. Un autovehicul perfect pentru anul 2021, Model S oferă consacratul ecran de infotainment, prin care șoferul controlează toate opțiunile și setările mașinii. De asemenea, mașina oferă posibilitatea tuturor pasagerilor de a-și încărca telefoanele mobile, laptopurile sau tabletele, de a juca jocuri cu ajutorul controlerului wireless din orice scaun și este echipată cu un sistem audio cu 22 de boxe. Model S Plaid poate fi considerat cel mai performant sedan construit vreodată, după cum declară și Tesla, pe site-ul oficial.

💳 Prețul Tesla Model S 2021 pentru varianta Plaid, Tri Motor și tracțiune integrală începe de la 119.000 euro.

Mașinile electrice sunt, într-adevăr, viitorul, iar producătorii, de la cei mai mici la cei de lux și sport, se adaptează acestui trend ascendent. Statele de pretutindeni oferă subvenții pentru cei care vor să achiziționeze mașini electrice, inclusiv România, susținând, astfel, eforturile internaționale de a combate efectele poluării.

Surse foto: shutterstock.com; tesla.com; zonait.ro; newsroom.porsche.com; electrichunter.com; techzle.com; caradvice.com; mercedes-benz.co.uk; guideautoweb.com, turbomag.com

Adauga un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Ne gasesti pe:
Ai intrebari?

Acceseaza sectiunea Ajutor

(031) 860 90 90 (de Luni pana Vineri intre
09:00 - 18:00)