autovit.ro
B SECTIUNI

Totul despre BMW i4: performanțe, echipare, prețuri

Bavarezii sunt foarte mândri de noul lor model cu emisii zero, pe care îl denumesc primul Gran Coupé pur electric. Modelul promite o dinamică fără compromis, în acord cu exigențele clienților, iar confortul și dotările de la interior sunt la nivelul unui BMW Seria 4.

Din punctul de vedere al arsenalului electric, i4 se bazează pe a cincea generație a sistemului BMW eDrive, ce forțează limitele puterii până la 544 CP, în funcție de echipare. BMW i4 oferă o autonomie maximă estimată de producător la 590 km. 

Vezi 👉 AICI oferta noastra de AUTOTURISME

Ce date tehnice are noul BMW electric

Povestea gamei „i”, de la BMW, a început în 2013, când pe piața europeană au ajuns primele exemplare ale citadinului i3, urmat de sportivul i8. Astăzi, portofoliul modelelor BMW 100% electrice numără cinci modele, dintre care două sunt SUV-uri. Cum locul vedetei atletice din gama cu zero emisii a rămas vacant, în vara anului 2020, bavarezii au decis să rezolve această nevoie a pieței, mai ales că segmentul s-a aglomerat în ultimii ani, iar concurența europeană și japoneză în niciun caz nu doarme. 

Modelul entry level al gamei Gran Coupé electric este i4 eDrive40 Gran Coupé. În ciuda acestui statut, mașina oferă 340 CP și o accelerație de 5,7 secunde pe intervalul 0-100 km/h. Autonomia electrică a modelului este estimată între 492 și 585 km, conform procedurii de testare WLTP. Consumul unui BMW i4 eDrive40 Gran Coupé variază între 16,1 și 19,1 kWh/ 100 km. 

Performerul gamei este i4 M50 Gran Coupé. Îl deosebești rapid, datorită kitului exterior special, cu bară de protecție sport și cu finisaje exterioare M Aluminium Rhombicle în antracit, ca dotare standard. Au toate motivele să se afle acolo, pentru că modelul pune la bătaie 544 CP și o accelerație 0-100 km/h într-un interval de 3,9 secunde.

Autonomia cumulată a modelului variază între 415 și 520 km, în condițiile unui consum cifrat în intervalul 18-22,5 kWh/ 100 km.  

Vezi categoria noastra de  ▶ PIESE

Ce date tehnice are noul BMW electric

Care sunt dotările oferite de BMW i4

Atât la interior, cât și la exterior, coupé-ul electric cu patru uși păstrează specificul bavarez, atât din punctul de vedere al designului, cât și al confortului pentru șofer și pasageri. Astfel, consola centrală este împărțită în zone distincte, dedicate șoferului și pasagerului, așa cum îi stă bine unui BMW veritabil. Display-ul este curbat către șofer și combină tabloul de bord virtual cu o diagonală de 12,3 inchi, cu un Control Display de 14,9 inchi. 

Sistemul de climatizare, cu trei zone, nu folosește butoane, ci se realizează prin comandă vocală, respectiv prin setările oferite de sistemul multimedia. Opțional, este disponibil un sistem audio cu 16 difuzoare, furnizat de Harman Kardon, iar, în privința siguranței active și a asistării, modelul excelează. BMW i4 dispune de Active Cruise & Control, de Speed Limit Assist, precum și de condus semi-autonom, prin intermediul funcției Driving Assistant Professional.

Aspectul fiecărui exemplar poate fi îmbunătățit cu ajutorul accesoriilor M Performance, printre care se numără grila frontală, spoilerul și difuzorul spate, din fibră de carbon, precum și setul de jante cu finisaj auriu. Pentru a face față nu doar exigențelor unui Gran Coupé bavarez, ci și necesităților de zi cu zi, BMW i4 oferă o varietate de argumente de natură practică. Printre acestea, se numără cele cinci locuri veritabile și portbagajul cu un volum de 470 de litri, al cărui volum poate fi extins până la 1.290 l.

Vezi categoria noastra de 👉 AUTOUTILITARE

Care sunt dotarile oferite de BMW i4

Cum se încarcă BMW i4

În funcție de sistemul de încărcare, Gran Coupé-ul electric poate câștiga o autonomie de până la 150 km cu o încărcare de doar zece minute, în condițiile unei stări inițiale a bateriei de 10%. Încărcarea la domiciliu, cu ajutorul sistemului BMW Wallbox, cu o capacitate de 11 kW, oferă o autonomie de 100 km, într-un interval de 1,23 h. Aceeași performanță este valabilă într-un interval de 7,23 h, în condițiile utilizării unui cablu de încărcare standard sau Flexible Fast Charger. 

Ce preturi are BMW i4 in Romania

Ce prețuri are BMW i4 în România

Coupé-ul cu patru uși poate fi comandat pe piața autohtonă, încă din prima parte a anului 2021, iar clienții au la dispoziție două versiuni. Modelul i4 eDrive40 Gran Coupé are un preț de bază de 52.955 euro, în timp ce i4 M50 Gran Coupé costă 65.986 euro. 

În echiparea de bază a primei versiuni intră faruri şi stopuri LED, deschidere fără atingere a hayonului, afișajul cu ecran curbat BMW Live Cockpit Plus, sistem de climatizare automat, cameră video pentru mersul în marşarier și pilot automat cu funcţie de frânare.

BMW i4 M50 Gran Coupé oferă, în standard, pachet M aerodinamic, jante M din aliaj uşor, volan M îmbrăcat în piele, sistem tracţiune integrală BMW xDrive, cu două motoare BMW M eDrive, suspensie M adaptivă, direcție sport variabilă sau frâne M Sport. 

Cu o alură apropiată de BMW Seria 4, BMW i4 reprezintă una dintre cele mai tentante propuneri din sfera mașinilor electrice. Spre deosebire de mulți dintre rivali, modelul vine cu avantajul unei ținute de drum agile și al unei calități ireproșabile a asamblării. 

Credit foto: Shutterstock

Adauga un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Ne gasesti pe:
Ai intrebari?

Acceseaza sectiunea Ajutor

(031) 860 90 90 (de Luni pana Vineri intre
09:00 - 18:00)