autovit.ro
B SECTIUNI

Top mașini hibrid ieftine + modele plug-in și mild hybrid

Peisajul automobilistic din marile orașe ale României s-a schimbat foarte mult în ultimii ani, cu toate că parcul auto național se menține unul îmbătrânit. Alături de modele premium sau de exemplare ale unor mașini de buget, dar dotate ireproșabil, se remarcă o prezență tot mai numeroasă: nenumărate autoturisme hibrid.

În cazul în care ești în căutarea unei astfel de mașini, veștile sunt foarte bune. În ultimii ani, oferta a devenit tot mai variată, iar prețurile au coborât suficient, astfel încât să fie disponibile multe modele hibrid accesibile. Analizează sugestiile de mai jos și alege o mașină hibrid potrivită atât cu bugetul casei, cât și cu stilul tău de viață.

Vezi 👉 AICI oferta noastra de AUTOTURISME

Cele mai accesibile modele mild hybrid

Nivelul de acces, în acest univers al electrificării, este reprezentat de modelele mild hybrid, despre care trebuie spus, de la început, că nu rulează niciodată exclusiv în mod electric. Aceasta, pentru că nu au un motor electric.

În schimb, o mașină mild hybrid folosește un starter generator, care vine în sprijinul motorului cu combustie internă, în momente ca pornirea sau accelerarea. O mașină mild hybrid folosește o baterie cu o capacitate de 12 sau 48 de volți, pentru a stoca energia recuperată în momentul frânărilor.

Printre cele mai accesibile modele de tip mild hybrid se numără:

Suzuki Ignis Hybrid 12V: echipat cu un motor de 1,2 litri și 83 CP, respectiv cu o transmisie automată în cinci rapoarte, Suzuki Ignis este disponibil la prețul de 12.025 euro, în nivelul de echipare Cool. Modelul are un consum mediu de 4,9 litri/100 km.

Suzuki Ignis Hybrid

Fiat 500 Hybrid: citadina italiană este disponibilă cu un motor de 1,0 litri și are un consum mediu de 4,6 litri. Modelul costă 13.950 de euro, are o putere de 70 CP și este disponibil în standard cu o cutie manuală cu cinci rapoarte.  

Fiat 500 Hybrid

Kia Rio Hybrid Electric: cu un motor de un litru și 100 de cai-putere, versiunea electrificată a modelului coreean de clasă mică are un preț de bază de 16.158 de euro. Mașina folosește transmisia manuală E-clutch, cu ambreiaj care operează electronic, concepută special pentru nevoile unei mașini cu orientare eco.

Kia Rio Hybrid Electric

Mazda 2 E-Skyactiv G Mild Hybrid: a doua propunere japoneză din acest top vine în standard cu o putere de 83 CP, obținută dintr-un propulsor termic, de 1,5 litri. Acesta este cuplat la o transmisie manuală, cu șase rapoarte care, alături de sistemul mild hybrid, contribuie la obținerea unui consum de 4,7 litri/100 km. Prețul modelului este de 15.090 euro. 

Mazda 2 E-Skyactiv

Ford Fiesta mHEV: Ovalul Albastru nu putea lipsi dintr-un clasament în care discutăm despre prețuri accesibile și consum mic. Modelul de clasă mică, în variantă electrificată, oferă o valoare remarcabilă pentru puterea motorului: 125 CP. Micul mild hybrid este echipat cu o cutie manuală, în șase rapoarte, iar consumul estimat de producător este de 5,0 litri/100 km/h. Prețul versiunii de bază este de 18.350 de euro. 

Ford Fiesta mHEV

Vezi categoria noastra de  ▶ PIESE

Masini hibrid noi

Mașini hibrid noi, la prețuri convenabile

Acest tip de soluție tehnică implică o combinație alcătuită dintr-un motor termic și unul sau mai multe motoare electrice, în funcție de model.

Dacă un hibrid normal îți permite nu doar să recuperezi și să stochezi energia de frânare, ci chiar să rulezi integral în modul electric, un plug-in hibrid poate fi cuplat la o priză de încărcare, pentru a-ți conferi o autonomie net superioară, încă de la începutul deplasării.

Printre cele mai tentante modele cu motorizare hibridă se numără cele de mai jos:

Toyota Yaris Hybrid: modelul de clasă mică al japonezilor pune la bătaie un motor cu o cilindree foarte decentă, având în vedere downsizingul ce domină industria. Propulsorul de 1,5 litri pune la dispoziție 116 CP, mașina este echipată cu transmisie CVT, iar cu ajutorul sistemului hibrid reușește să genereze un consum mixt estimat de producător la doar 3,9 l/100 km. Prețul de bază al modelului este de 19.295 de euro. 

Toyota Yaris Hybrid

Renault Clio E-Tech Hybrid: concurența franceză nu stă degeaba, chiar dacă Toyota este producătorul ce a adus tehnologia hibrid în viețile noastre. Clio în versiune hibridă are un consum mediu mixt de 4,4 litri/100 km, în condițiile în care sub capota modelului poți găsi un motor de 1,6 litri, cu o putere totală de 140 CP. Prețul de bază de la care poți începe configurarea unui Renault Clio E-Tech Hybrid este de 19.380 de euro. 

Renault Clio E-Tech Hybrid

Suzuki Swace Full Hybrid: ce s-ar putea potrivi mai bine cu nevoile unei familii decât un break de clasă compactă, stilat și economic? Swace este o Toyota Corolla la un preț ceva mai accesibil, așa că motorizarea sa hibridă este una ale cărei calități sunt binecunoscute. Swace vine cu un motor de 1,8 litri, care produce un total de 122 CP, alături de sistemul hibrid, și care este cuplat la cutia de viteze CVT. Consumul mixt anunțat este de 4,4 litri, iar prețul de bază al mașinii se cifrează la 22.900 de euro.

Suzuki Swace Full Hybrid

Honda Jazz e:HEV: în schimbul unui preț de 23.850 de euro, Honda îți oferă un monovolum de clasă B cu motor de 1,5 litri, cuplat la o cutie de viteze cu variație continuă de transmisie. Ai la dispoziție 109 CP, un cuplu maxim de 253 Nm și un consum mixt de 4,5 l/100 km. 

Honda Jazz

Mitsubishi Eclipse Cross PHEV: Clasamentul nu putea omite segmentul SUV-urilor, iar una dintre cele mai tentante oferte este reprezentată de Plugin Hybrid-ul Eclipse Cross. Cu un nume legendar, însă cu o abordare adaptată vremurilor, modelul folosește o soluție de propulsare bazată pe un agregat de 2,4 litri, pe benzină, cuplat la o transmisie CVT. Marele atu al acestui model cu 188 CP este tracțiunea integrală, iar producătorul promite o autonomie electrică de 45 de km, în condițiile unui consum mediu de 7 litri/100 km. Prețul mașinii este de 39.960 de euro.

Mitsubishi Eclipse Cross PHEV

Vezi categoria noastra de 👉 MOTOCICLETE

Avantajele oferite de un motor hibrid

Avantajele oferite de un motor hibrid

Un automobil de tip hibrid îți va aduce o economie considerabilă la combustibil, dar nu te va expune limitărilor tipice unei electrice pursânge.

Printre motivele care te-ar putea determina să faci această schimbare în viața ta se numără:

  • funcționare silențioasă;
  • consum redus de combustibil;
  • emisii mai mici de dioxid de carbon;
  • frânare mai eficientă, datorită sistemului de recuperare a energiei;
  • avantaje fiscale, sub forma impozitului redus și a excluderii de la taxele de parcare, în centrul marilor orașe. 

Propunerile de mai sus reprezintă o listă mereu deschisă, în funcție de ofertele producătorilor. Cu ajutorul oferit prin intermediul programului Rabla, ai ocazia de a găsi oferte și mai tentante, la care se pot adăuga și discounturi de moment.  

Credit foto: Shutterstock

Adauga un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ne gasesti pe:
Ai intrebari?

Acceseaza sectiunea Ajutor

(031) 860 90 90 (de Luni pana Vineri intre
09:00 - 18:00)