
Până în urmă cu un deceniu, segmentul SUV-urilor încă era unul de nișă, iar mulți producători tradiționali de modele sport erau în căutarea unui răspuns la această tendință a pieței. Astăzi, oferta este foarte variată, iar clienții au la dispoziție crossovere, SUV-uri mici, modele medium size sau chiar mastodonți cu până la șapte locuri.
În mod natural, piața second-hand resimte puternice ecouri ale acestui trend, iar printre vehiculele de acest fel se găsesc tot mai multe SUV-uri mici 4×4 sau cu tracțiune față. Dacă ești în căutarea unei soluții low-cost și te întrebi ce SUV-uri putem cumpăra pentru suma de 7.000 de euro, iată care ar putea fi cele mai valabile dintre propuneri.
- De ce să alegi un Mitsubishi Outlander
- Ce atuuri are Volkswagen Tiguan
- Cum te convinge Subaru Forester
- Ce îți oferă Nissan Juke
- Care sunt avantajele unei Dacia Duster
Vezi 👉 AICI oferta noastră de AUTOTURISME
De ce să alegi un Mitsubishi Outlander
Poziționat în segmentul mediu, Mitsubishi Outlander oferă un interior spațios și suficient loc pentru bagaje, chiar și pentru un concediu lung. Dieselul de 1.968 cmc litri este alegerea corectă pentru acest motor, cu rezerve importante de cuplul pentru masa și dimensiunile mașinii. Bugetul fixat ne scoate la iveală exemplare din cea de-a doua generație, fabricată între 2006 și 2012. Cu 7.000 de euro, îți poți asigura un model cu un rulaj de minimum 20.000 km, fabricat până în anul 2011.
Ce atuuri are Volkswagen Tiguan
Volkswagen Tiguan este, probabil, cel mai echilibrat SUV compact al anilor 2010. Este spațios la interior, are un tren de rulare care oferă confort, dar se conduce, totuși, dinamic, iar motorul diesel de 1.968 cmc și 140 CP este economic și funcționează plăcut. Mai este disponibil pe piață, într-un număr generos de exemplare, și propulsorul de 1,4 litri și 150 CP, pe benzină. Dacă te vei încadra în bugetul stabilit, vei parca în fața casei un exemplar din prima generație, de dinainte de momentul faceliftului. Astfel, vei avea un rulaj de minimum 150.000 km.
Cum te convinge Subaru Forester
Acesta este mai mult decât un SUV. Cu reale veleități de a pătrunde în teren accidentat, Forester are un sistem de tracțiune integrală extrem de performant, peste media segmentului.
Motorul pe benzină de 2,0 litri se turează rapid, însă nu este foarte economic. Acesta este motivul pentru care ai putea dori să alegi, mai degrabă, propulsorul diesel, de 147 CP, cu o cilindree de 1.998 cmc.
Interiorul lui Subaru Forester este simplist, dar rezistent și durabil. În marja acestui buget, poți găsi exemplare fabricate între 2009 și 2011, cu un rulaj cuprins între 15.000 și 200.000 km.
Vezi categoria noastră de ▶ AUTOUTILITARE
Ce îți oferă Nissan Juke
Nissan Juke este modelul care a inventat segmentul de crossover de oraș, având dimensiuni care îl fac perfect pentru traficul urban, mai ales prin prisma agilității și ușurinței cu care se parchează. În ciuda designului care a stârnit controverse, la momentul lansării, mașina a avut o popularitate care a dus la apariția unei a doua generații.
Motorul diesel, de 1,5 litri, este foarte economic și poate obține cifre record de consum. Acest propulsor este și vedeta pieței de vehicule rulate. Ai la dispoziție exemplare cu un rulaj de minimum 200.000 km și o vechime de minimum 10 ani.
Vezi categoria noastră de 👉 PIESE
Care sunt avantajele unei Dacia Duster
Dacia Duster nu are nevoie de prea multe prezentări, însă merită să amintim că este unul dintre cele mai robuste SUV-uri din segmentul său. Cu un tren de rulare elastic, SUV-ul fabricat la Mioveni se descurcă onorabil în teren accidentat, chiar și în versiunile de bază, echipate doar cu tracțiune față.
În limitele acestui buget, îți poți adjudeca un exemplar diesel, cu motor de 1,5 litri, sau unul pe benzină, cu un motor de 1.600 cmc. Rulajul de minimum 150.000 km reprezintă un avantaj, la fel ca valorile mici de consum ale modelului, indiferent de echipare.
Dacă ponturile de mai sus ți se par suficient de convingătoare, vei putea să te inspiri, pentru a folosi cât mai înțelept un buget de 7.0000 de euro. Această sumă s-ar putea majora, dacă luăm în calcul costul unor piese și subansamble ce ar putea impune o intervenție în service.
Credit foto: Shutterstock

Pasionat de noutățile din industria auto, dar și de povestea fascinantă a automobilului, Gabriel nu își pierde niciodată curiozitatea. În articolele scrise de el găsești ponturi utile, descrieri amănunțite și analize comparative, pentru ca alegerea viitoarei tale mașini să fie una inspirată. Tot Gabriel îți oferă ghiduri de întreținere corectă a mașinii, pentru o valoare mai bună la revânzare.