autovit.ro
B SECTIUNI

Topul celor mai bine vândute mașini în 2021

Este un început de an și avem pentru tine un top al celor mai bine vândute mașini din 2021. Piața auto a cunoscut o creștere spectaculoasă în România. Potrivit datelor autovit.ro, autoturismele second hand din Germania au fost cele mai populare și în acest an. La capitolul mașini noi, Dacia conduce detașat vânzările. Află toate detaliile în rândurile următoare. 

Topul celor mai bine vândute mașini second hand în 2021

Piața auto second hand a consemnat noi recorduri, comparabile cu 2019, ultimul an dinaintea pandemiei. Piața mașinilor second-hand din import a crescut de la 381.495 unități în 2020 la 395.759 unități în 2021. Variația între luna cu cele mai mari volume și cea cu cele mai mici este mult mai redusă decât la mașini noi. Minimul a fost atins în decembrie, cu puțin peste 27.000 de mașini, iar maximul a fost în martie, când au fost înmatriculate în România peste 36.000 de mașini second-hand din import.

Pentru reînmatriculări (tranzacții cu mașini SH pe plan intern), 2021 este cel mai bun an din istorie, totalul fiind de 655.804 unități, cu 20% mai mult decât în 2020. Luna martie, cu 63.998 de mașini reînmatriculate, a fost luna cu cele mai multe mașini înmatriculate din istoria României, această valoarea nefiind depășită niciodată, nici de mașinile noi, nici de cele rulate din import. Chiar și cea mai slabă lună din acest an a înregistrat cifre foarte mari: peste 50.000 de mașini, în luna noiembrie. Datele autovit.ro arată că mașinile din Germania rămân printre principalele opțiuni ale românilor. 

Iată cum arată un Top 5 al celor mai populare mărci de autoturisme second hand, scoase la vânzare și tranzacționate pe autovit.ro, în 2021: 

  • Volkswagen – număr total de anunțuri 39.379
  • BMW – număr total de anunțuri 31.741
  • Audi – număr total de anunțuri 23.005
  • Mercedes-Benz – număr total de anunțuri 22.905
  • Ford – număr total de anunțuri 14.363

Mărcile auto cu cele mai multe oferte pe Autovit.ro au fost Volkswagen, BMW, Audi, Mercedes și Ford, la fel ca în 2020.

Vezi 👉 AICI oferta noastra de AUTOTURISME

Preferințele românilor în materie de mașini în 2021

Avem pentru tine și un Top 5 al celor mai populare modele de mașini puse la vânzare pe autovit.ro, în 2021. Evident, și aici autoturismele din Germania au fost la putere. Iată cum arată clasamentul: 

  • Volkswagen Golf – 10.168 anunțuri
  • Volkswagen Passat – 9.878 anunțuri
  • Audi A4 – 7.271 anunțuri
  • BMW Seria 3 – 7.025 anunțuri
  • BMW Seria 5 – 6.539 anunțuri

Când vine vorba despre tipul de caroserie preferat de români, SUV-urile și sedanurile ocupă primele poziții, urmate de caroseriile combi, cele compacte și cele de oraș. La capitolul combustibil, autoturismele diesel sunt în continuare pe primul loc, la o distanță considerabilă de cele pe benzină, hibride și electrice.

Piața de piese auto de pe autovit.ro este o categorie în continuă creștere, valoarea pieselor din anunțurile postate în 2021 fiind de trei ori mai mare în comparație cu 2020. Top 5 mărci de mașini pentru care s-au postat cele mai multe anunțuri de piese sunt Volkswagen, Ford, Renault, Opel și Audi.

Vezi categoria noastra de ▶️ PIESE 

Top vanzari masini second hand 2021

Topul celor mai bine vândute mașini noi în 2021

Piața autoturismelor noi din România a cunoscut o ușoară scădere la început de an, dar a recuperat începând cu luna august, când a avut o creștere de 44,3% față de august 2020, potrivit Asociației Producătorilor și Importatorilor de Autovehicule (APIA). Motivul principal al creșterilor a fost programul Rabla, la care prima de casare a urcat de la 6.500 de lei la 7.500 de lei. Și ecobonusul de 45.000 de lei pentru mașini 100% electrice s-a bucurat de succes. 

Dacia (cu modelele Logan, Duster și Sandero) a fost cea mai populară marcă de mașini noi în România, urmată la o distanță destul de mare de Ford (cu modelul Puma) și de Skoda (cu modelul Octavia). Înmatriculările de mașini noi au rămas totuși cu aproximativ 22% sub nivelul anului 2019, ultimul dinaintea pandemiei. În creștere a fost interesul pentru mașini hibride și electrice noi. Volkswagen, Hyundai, Renault, Mercedes-Benz, BMW și Toyota au stat cel mai bine la vânzări pe aceste segmente. Anul 2021 s-a încheiat cu un total de aproximativ 120.000 de masini noi înscrise în circulație. 

Citește și 👉 Top mașini pe care le poți conduce fără permis categoria B

Preferintele auto ale romanilor

Cât de repede se vând mașinile second hand în România

Autovit.ro îți prezintă și intervalele de timp scurse, în medie, de la postarea anunțului și până la vânzarea mașinii. Modelele Opel se vând cel mai repede, la aproximativ 14 zile după ce anunțurile au fost publicate pe site. Modelele Volkswagen, Skoda, Audi și Ford stau online, în medie, trei săptămâni, în timp ce la peste jumătate dintre mărci timpul mediu de vânzare este de o lună. Printre mărcile care se vând mai greu se numără Subaru (șapte săptămâni), Volvo (aproape șase săptămâni), Ssangyong (50 de zile), Jaguar, Lancia și Jeep (peste 40 de zile).

Studiind modelele vândute, se remarcă o preferință pentru Opel Astra, Volkswagen Passat și Audi A4, care își găsesc cumpărător aproape la fel de rapid ca și Dacia Logan, Volkswagen Golf și Ford Focus, într-un interval între 14 și 18 zile. Alte modele populare care își găsesc repede clienți sunt Renault Megane (medie de 21 de zile), Skoda Fabia (medie de 17 zile), Volkswagen Polo (medie de 16 zile), Audi A3 (medie de 28 zile).

Acestea sunt informațiile despre cum a arătat piața auto din România în 2021. Mașinile second hand au fost la mare căutare, iar în materie de autoturisme noi, electricele au avut cel mai mult de câștigat. 

Citește și 👉 Mașini celebre din filme: Top 5 automobile care au făcut istorie

Sursa foto: Shutterstock

Adauga un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Ne gasesti pe:
Ai intrebari?

Acceseaza sectiunea Ajutor

(031) 860 90 90 (de Luni pana Vineri intre
09:00 - 18:00)