autovit.ro
B SECTIUNI

Ce puncte bifezi la un test drive

Achiziția unei mașini poate fi un lucru destul de stresant, însă Autovit.ro te ajută cu documentarea unui test drive complet. Iată care sunt cele mai importante puncte de care trebuie să ții cont când efectuezi un test drive cu o mașină nouă!

Ce presupune un test drive auto

Testarea mașinii este un pas important în procesul de cumpărare a unui automobil. Va trebui să o evaluezi cu un test drive complet, pentru a verifica nu numai dacă ceea ce ai văzut pe hârtie se potrivește cu stilul tău de viață și cu așteptările de la o mașină. 

Descoperă gama Volkswagen de pe Autovit și programează un test drive oricând dorești!

test drive auto

Indiferent dacă preferi un anumit motor, merită să încerci câteva alternative. S-ar putea să îți dorești un model pe benzina, dar să descoperi că o versiune diesel este la fel de bună, sau un motor puțin mai mare s-ar putea dovedi că merită banii în plus. Un test drive cu ambele tehnologii te poate lămuri definitiv care este alegerea corectă. 

Programează un test drive, pentru a descoperi ce tip de motor ți se potrivește!

testare masina

Cei mai mulți vânzători își planifică propriile trasee în jurul showroomului. Totuși, ar fi indicat să planifici un test drive care să reprezinte mai bine modul în care vei folosi mașina. Merită să propui un traseu combinat, o parte prin oraș, o parte pe cea mai apropiată autostradă, ca să testezi capacitatea mașinii în momente și contexte diferite. Este important să știi cum se comportă o mașină la 110 km/h, dar ține cont și de cum vei conduce cel mai adesea. 

Dacă vrei să încerci un model Dacia, programează un test drive pe site-ul de mașini noi autovit.ro. Aici găsești mereu cele mai noi modele, precum și o gamă variată de motorizări.

testare motor

Această etapă generează confuzie și anxietate, dar urmând sfaturile de mai jos, vei cumpăra în siguranță. Iată ghidul care îți vine în ajutor!

5 lucruri de urmărit la un test drive

 1. Opționalele mașinii

Odată cumpărată, mașina va rămâne cu tine o perioadă lungă de timp, așa că va trebui să te familiarizezi cu toate comenzile pe care le vei folosi în fiecare zi. Nu are niciun rost să descoperi, la o săptămână după cumpărare, că sistemul de control al vitezei de croazieră este dificil de operat sau că există un buton vital obstrucționat de maneta de viteze.

optionalele masinii

De asemenea, încearcă toate setările scaunelor și ale volanului. Va trebui să găsești o poziție de condus bună pe termen lung și, dacă nu ești singura persoană care o va conduce, asigură-te că este ușor să găsești poziția rapid și ușor a doua oară, pe parcursul unui test drive.

spatiul pentru pasageri

 2. Spațiul pentru pasageri

Dacă nu ești singurul șofer din familie, toată lumea ar trebui să se simtă confortabil și în siguranță. Nu numai tu vei folosi mașina zi de zi, ci și familia ta. Copiii trebuie să se simtă confortabil în spate, deci merită să verifici dacă scaunele din față se află în raza de acțiune a unui copil mic și să te asiguri că interiorul este cât se poate de rezistent. 

colum portbagaj

 3. Volumul portbagajului

Nu este util să cumperi o mașină cu un spațiu limitat de stocare a portbagajului dacă stilul tău de viață este unul activ și călătorești adesea cu familia.  Cifrele privind spațiul de încărcare nu spun întotdeauna întreaga poveste – iar modul în care diferiți producători îl măsoară poate să nu fie consecvent. Așadar, evaluează cu atenție capacitatea portbagajului. .  Analizează în detaliu compartimentele de depozitare și pune-ți întrebări. Intră scaunul copilui? Se pliază ușor scaunele din spate? Poți depozita mai multe bagaje și pungi alături?

dimensiune autovehicul

 4. Dimensiunile autovehiculului

Să recunoaștem, orice călătorie începe și se termină cu o parcare, așa că va trebui să îți faci o idee despre cum se simte mașina la viteze mici, mai ales când vine vorba de vizibilitate. Nu este bine să cumperi o mașină cu care nu te poți plimba prin parcări cu spații înguste sau greu accesibile, deci include în test drive și o parcare de supermarket, spre exemplu.

vizibilitate

 5. Vizibilitatea

Multe mașini moderne au montanții A mari (stâlpii care leagă acoperișul de caroserie în fața scaunelor șoferului și pasagerului) pentru siguranță în caz de accident, care îți obstrucționează vederea, și geamuri mici pentru luneta din spate, care îți oferă o vizibilitate slabă în spate. Acest lucru îți poate influența decizia nu numai de a cumpăra sau nu mașina, ci și de a alege anumite elemente de pe lista de opționale, cum ar fi senzorii de parcare, camerele de marșarier și sistemele de asistență pentru parcare automată sau chiar geamurile fumurii. Dacă ai aceste opțiuni pe mașina de test drive, cu atât mai bine.

vizibilitatea in curbe

Așadar, testează toate aspectele esențiale ale mașinii, fără teamă și într-un mod obiectiv, fiindcă tu o vei conduce zilnic. Spațiul interior, frânele, stabilitatea în curbe, elementele de siguranță, spațiul din portbagaj, poziția la volan și modul cum se comportă în curbe sunt aspecte esențiale. Un test drive corect te ajută să faci o alegere calculată și să cumperi mașina potrivită pentru necesitățile tale.

masina potrivita

cum sa faci un test drive

Sursă foto: Unsplash

Adauga un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Ne gasesti pe:
Ai intrebari?

Acceseaza sectiunea Ajutor

(031) 860 90 90 (de Luni pana Vineri intre
09:00 - 18:00)