autovit.ro
B SECTIUNI

CITROËN C3 AIRCROSS: alură de SUV de oraș cu aere franțuzești | Test Drive 2022

2022 CITROËN C3 AIRCROSS | powered by Autovit.ro & eblogAUTO

Pentru francezi confortul primează, deviză de care nu se dezic nici inginerii CITROËN C3 AIRCROSS. Scaunele și bancheta sunt capitonate cu o spumă care acționează ca un fel de topper, moale la atingere, dar suficient de fermă încât să susțină o poziție corectă. Materialele textile sunt calitative, iar spațiul este generos la interior.

În ceea ce privește aspectul, primul lucru pe care îl remarci la noul facelift sunt blocurile oblice și partea frontală împrumutată de la C5X. Designul are câteva îmbunătățiri subtile, însă, din păcate, a dispărut sistemul Airbump de protecție a ușilor.

În România, modelul este disponibil cu 2 sisteme de echipare – Field și Shine. Am testat un C3 AIRCROSS cu nivel de echipare Shine și motor 1.2 benzină ce produce 130 CP și are cutie automată în 6 rapoarte.

 

Verdict

O variantă demnă de top 3 dacă confortul este pe primul loc. Este o mașină proiectată pentru călătorii line, nu pentru sprinturi pe drumuri virajate.

 

Review auto detaliat:

Citroën C3 sprintează de la 0 la 100 km/h în 9,2 secunde, greutatea redusă permițând o accelerare rapidă la viteză de oraș. În privinţa consumului, am obținut o valoare de 8,8 la 100 km în oraș, parcurşi într-un stil normal de conducere.

Confortul suspensiilor este unul foarte bun și permite trecerea în viteză peste denivelări fără disconfort. Totodată, garda la sol de 180 mm este permisivă la escalandarea bordurilor.

 

Mai multe de la Autovit.ro

Adauga un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Ne gasesti pe:
Ai intrebari?

Acceseaza sectiunea Ajutor

(031) 860 90 90 (de Luni pana Vineri intre
09:00 - 18:00)