autovit.ro
B SECTIUNI

La ce ma uit cand merg la vizionarea masinii?

Daca verificarile online de la pasul anterior au fost OK urmeaza sa contactezi vanzatorul si sa stabilesti intalnirea pentru vizionarea masinii.

In afara faptului in care esti un bun specialist in domeniul auto, iti recomandam sa nu mergi singur la vizionarea unei masini. Apeleaza la un specialist sau ia cu tine un prieten. O solutie este serviciul “Inspector pe teren” oferit de InspectorAuto.ro.

Nu lua niciodata banii cu tine atunci cand mergi la vizionare. Inca este prea devreme sa cumperi masina si, neavand banii la tine, te feresti de riscul de a cumpara masina sub impusul de moment.

Atunci cand faci programarea incearca pe cat posibil sa vizionezi masina pe timp de zi, pentru a putea vedea mai usor eventualele probleme la nivelul caroseriei sau diferentele de nuanta ale vopselei.

Odata ajuns la fata locului, incearca sa nu te entuziasmezi de cum arata masina si sa o analizezi obiectiv, riguros si atent. Obiectivul vizitei tale este sa verifici daca masina corespunde cu descrierea vanzatorului, daca prezinta urme de accidente sau daca are probleme grave.

Pentru a fi sigur ca faci o verificare completa si nu ratezi puncte importante iti recomandam sa printezi si sa iei cu tine “Ghidul Practic de Verificare a unei Masini Second Hand” pe care il poti descarca de aici

Impreuna cu specialistul sau prietenul cu care te-ai dus la vizionare, completeaza toti pasii din ghid si raspunde la toate intrebarile de acolo pentru a evalua corect masina.

La final vei ramane cu acest ghid completat pentru fiecare masina vizionata. Apoi vei putea utiliza ghidurile pentru a compara obiectiv toate masinile vazute.

Poti sa verifici foarte simplu daca reviziile specificate in cartea de service sunt reale. La fiecare revizie trebuie sa existe o stampila a service-ului care a efectuat-o. Suna la acel service si intreaba cand a fost facuta ultima revizie pentru masina respectiva.

Dupa ce ai vizionat toate masinile de pe lista scurta si ai completat ghidul practic de verificare este momentul sa faci o analiza obiectiva, cu ghidul in fata, analizand toate aspectele fiecarei masini.

Masina cu cele mai putine probleme, cu cel mai bun raport calitate/pret si cea mai aproape de preferintele tale este cea castigatoare.

Felicitari! esti foarte aproape de masina pe care ti-o doresti. Mai este foarte putin!

Un comentariu

Adauga un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Ne gasesti pe:
Ai intrebari?

Acceseaza sectiunea Ajutor

(031) 860 90 90 (de Luni pana Vineri intre
09:00 - 18:00)