autovit.ro
B SECTIUNI

Sfaturi pentru parcarea maşinii pe termen lung

Fie că eşti nevoit să parchezi maşina în faţa blocului pentru mai mult timp sau pleci în vacanţă şi laşi maşina într-o parcare cu plată este foarte util să încerci să respecţi câteva sfaturi simple, care te pot scuti de probleme sau cheltuieli viitoare. Astfel:

  1. Nu lăsa absolut nimic de valoare în interiorul maşinii, chiar dacă valoarea este mică pentru tine. Pentru alţii, obiectul ar putea fi considerat valoros. În cel mai rău caz, pune obiectele în portbagaj sau în torpedou.
  2. Verifică foarte atent dacă ai oprit orice consumator electric, cele mai importante fiind luminile exterioare, cele interioare şi sistemul audio. De asemenea, nu lăsa conectat nimic la prizele maşinii, chiar dacă este doar un încărcător gol. Astfel, vei evita să ajungi la maşină şi să ai acumulatorul descărcat.
  3. Verifică dacă ai închis perfect toate geamurile şi trapa maşinii. Acţionează similar şi pentru a verifica dacă toate uşile sunt închise.
  4. Încearcă să nu parchezi sub un copac. La o furtună, maşina ta va fi în pericol de a fi avariată. În plus, pasările pot lasa urme “acide” pe vopseaua maşinii tale, iar în timp acestea vor ataca stratul de lac. Anumiţi copaci secretă uleiuri şi clei care pot deterioara chederele sau chiar vopseaua în timp.
  5. car parkAruncă orice fel de gunoidin maşină, pentru a evita mirosurile neplăcute la revenire. De asemenea, poţi cumpăra un absorbant de umiditate, dacă umiditatea exterioară este ridicată.
  6. Înainte de a ajunge la locul de parcare umflă anvelopele la presiunea corectă. Astfel, vei proteja cauciucul.
  7. Pe cât posibil, parchează maşina într-un loc cât mai ferit, care să nu fie înghesuit şi utilizat foarte des zi de zi. Astfel, vei evita uşoarele zgârieturi accidentale sau loviturile de la uşile altor maşini.
  8. Nu parca maşina pe locurile neafaltate. Chiar dacă vremea este frumoasă atunci când parchezi, s-ar putea ca la întoarcere, cu bagajele în mâini, să constaţi că maşina ta este într-o groapă de noroi. S-ar putea ca revenirea din concediu să se transforme într-un dezastru pentru maşină.
  9. În cazul în care ai găsit maşina lovită într-o parcare cu plată, atunci este bine să anunţi administratorul înainte de a mişca maşina. În acest caz este foarte util să ai un set de poze făcute maşinii imediat după ce ai parcat.

Cel mai multe din aceste sfaturi sunt aplicabile şi atunci când plecaţi în concediu şi închiriaţi o maşină. Atunci, orice amănunt va conta la returnarea maşinii, fiind foarte importartant să faceţi un set complet de poze la preluarea maşinii şi să aveţi grijă pe toată durata pe care o utilizaţi. În astfel de cazuri, orice greşeală se plăteşte. 

Adauga un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Ne gasesti pe:
Ai intrebari?

Acceseaza sectiunea Ajutor

(031) 860 90 90 (de Luni pana Vineri intre
09:00 - 18:00)