autovit.ro
B SECTIUNI

TEST DRIVE Mazda CX-5 Skyactiv-G194 2022

Un SUV compact și practic de familie pe care ți-e drag să-l conduci

Mazda CX-5 se bate cu o lungă listă de SUV-uri de dimensiuni similare, dar se detașează considerabil din cel puțin două puncte de vedere importante. 

Hai să le descoperi într-un test drive complet eblogAUTO.

 

 

Mazda CX-5 Skyactiv-G194: Utilitate

Mazda CX-5 este un SUV de mărime medie, ideal pentru șoferii doritori să conducă mai degrabă cu plăcere, decât să folosească mașina strict ca un mjloc de transport practic pentru viața de zi cu zi. Modelul concurează pe piața extrem de competitivă a SUV-urilor de familie, dar manevrabilitatea ascuțită este un punct cheie de cumpărare.

Pe lângă faptul că face condusul plăcut, Mazda CX-5 oferă un nivel bun de funcționalitate și spațiu de stocare în portbagaj, datorită dimensiunilor sale mai mari decât media.

 

Mazda CX-5 Skyactiv-G194: E pentru tine dacă…

… preferi confortul și stilul de condus relaxat versus un model sportiv și agresiv.

 

CERE OFERTĂ MAZDA CX5

 

Mazda CX-5 Skyactiv-G194: Facelift

SUV-ul CX-5 de origine a fost lansat prima data în 2012 și a trecut printr-un facelift în 2017. În prezent, se află la a doua generație și odată cu asta a căpătat un design mai modern, atât la interior, cât și la exterior și motorizare de ultimă generație.

În ceea ce privește aspectul estetic al acestui model, putem spune că este rafinat, îngrjit și echilibrat, tipic stilului japonez.

 

Mazda CX-5 Skyactiv-G194: Top 3 concurenți

  1. Volkswagen Tiguan
  2. Citroen C5 Aircross
  3. Honda CR-V

 

Mazda CX-5 Skyactiv-G194: Motor, transmisie și performanță

Mazda CX-5 este disponibilă cu motorizarea Skyactiv-G de 194. Motorul aspirat are 2.5 litri și este un puternic diferențiator tehnologic pe piața SUV-urilor. Cuplul dezvoltă până la 258 Nm.

Motorul este pe benzină și mașina poate fi condusă în modul manual și în modul automat. Cutia de viteze automata are șase trepte și tracțiune integrală.

Motorul are nevoie de 9.2 secunde pentru a atinge 100 km/h și livrează putere constant.

 

Mazda CX-5 Skyactiv-G194: Interior, confort și spațiu de încărcare

Interiorul se remarcă prin calitatea materialelor folosite și designul ergonomic. Vorbim despre texturi plăcute la atingere, piele ecologică și textil, plastic de calitate și experiență premium cu panoul de comenzi. Atenție, sistemul de infotainment nu vine cu ecran touch integrat, dar poate fi folosit printr-un selector rotativ intuitiv.

Pasagerii se bucură de suficient spațiu la picioare și pot călători până la 5 persoane fără disconfort. Da, chiar și cu bagaje! Portbagajul este chiar ideal pentru o familie numeroasa, având o capacitate de stocare de peste 500 litri.

 

Mazda CX-5 Skyactiv-G194: Funcții de siguranță și asistență pentru șofer

Conform organizației Euro NCAP, mașina este demnă de 5 stele de siguranță, adică scorul maxim.

Printre sistemele de siguranță la bord, menționăm asistent pentru menținerea benzii, senzori de parcare, monitorizare a unghiului mort și multe altele.

Vezi care este TOP 5 Cele mai sigure mașini în 2021.

 

Mazda CX-5 Skyactiv-G194: Preț de achiziție și opțiuni de finanțare

Prețul mașinii este 36.800 de euro și variază în funcție de nivelul de echipare și de dotări.

Indiferent ce mașină nouă decizi să cumperi, asigură-te că o găsești la cel mai bun preț pe Autovit.ro, unde ai peste 30.000 de oferte convingătoare și opțiuni de finanțare.

CERE OFERTĂ FINANȚARE

Adauga un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Ne gasesti pe:
Ai intrebari?

Acceseaza sectiunea Ajutor

(031) 860 90 90 (de Luni pana Vineri intre
09:00 - 18:00)