autovit.ro
B SECTIUNI

Top 20 cele mai scumpe mașini de lux în 2023

Pentru majoritatea șoferilor, mașinile reprezintă un mijloc de transport sigur și confortabil. Dar pentru unii oameni, și aici ne referim la cei cu resurse generoase, mașinile sunt obiecte de artă neprețuite. Ei sunt colecționarii care ar cheltui enorm pentru a deține mașini de lux. Vom vorbi în acest articol despre 20 de mașini scumpe – chiar mașini foarte scumpe – pe care, chiar dacă poate nu ni le permitem, merită să le admirăm.

Cele mai scumpe mașini din lume

Aston Martin Valkyrie

20. Aston Martin Valkyrie – 2.6 milioane de dolari

Aston Martin Valkyrie este un hypercar hibrid dezvoltat împreună cu echipa de Formula 1 Red Bull Racing. Cu plafonul instalat, viteza maximă a lui Valkyrie Spider este de 350 km/h. Fără plafon, viteza maximă scade la 330 km/h, potrivit datelor Aston Martin. 

Hypercar-ul Valkyrie este echipat cu un motor V12 de 6.5 litri dezvoltat împreună cu specialiștii din cadrul Cosworth. Valkyrie este produs în doar 150 de exemplare, care au fost deja rezervate.

Mercedes AMG One

19. Mercedes AMG One – 2.7 milioane de dolari

Sistemul de propulsie al lui AMG One este derivat din cel de Formula 1 și integrează un agregat V6 de 1.6 litri, capabil de 574 CP, și nu mai puțin de 4 motoare electrice. Împreună, ansamblul dezvoltă 1.063 de cai putere.

Din pachet mai face parte și o baterie de 8.4 kWh, care asigură o autonomie pur electrică de până la 18 kilometri. Producția este limitată la 275 de exemplare, dar toate au fost deja vândute.

Mercedes-Benz a scris istorie în ceea ce privește luxul și eleganța autovehiculelor. Descoperă oferta Autovit pentru modelele Mercedes-Benz.

18. Aston Martin Victor – 3 milioane de dolari

Aston Martin Victor preia elemente de la Vulcan, One-77 și Valkyrie și le mixează într-un GT absolut intimidant și puternic. Un omagiu adus lui V8 Vantage din anii ’70-’80, Aston Martin Victor face trimiteri vizuale către modelul original și păstrează spiritul acestuia, însă se folosește de cele mai noi tehnologii pentru a livra cifre impresionante.

Sub capotă are un V12 aspirat, de 7.3 litri, care a fost modificat de Cosworth și acum se laudă cu nu mai puțin de 847 CP și 821 Nm – mai mult decât iterația anterioară a acestei motorizări, Aston One-77, care avea 760 CP și 750 Nm. Puterea este trimisă roților spate printr-o cutie manuală cu șase trepte; Victor este, așadar, cel mai puternic Aston Martin cu transmisie manuală produs vreodată.

17. Koenigsegg Jesko – 3 milioane de dolari

Koenigsegg va construi doar 125 exemplare pentru modelul supercar Jesko, toate fiind deja vândute. Exemplarul de pre-serie prezentat este vopsit în nuanța portocaliu Tang Pearl, un tribut adus primului exemplar Koenigsegg CCR.

Modelul Koenigsegg Jesko este propulsat de motorul V8 twin-turbo de 5.0 litri care poate dezvolta 1298 CP și 1000 Nm cu carburant obișnuit. Dacă este folosit etanol E85, puterea crește la 1625 CP și 1500 Nm.

Ferrari Pininfarina Sergio

16. Ferrari Pininfarina Sergio – 3 milioane de dolari

Denumit Ferrari Sergio, acest model este un tribut adus legendarului designer Sergio Pininfarina. Mașina expusă în cadrul Salonului Auto de la Geneva este prima dintr-o serie redusă de șase exemplare. Designul este schimbat radical comparativ cu cel al unui Ferrari de serie, având o zonă frontală mai plată, cu blocuri optice care se prelungesc către interior. Jantele sunt și ele special realizate pentru Ferrari Sergio.

Puterea vine de la un motor V8 de 4.5 litri, capabil de 605 CP, care poate propulsa exclusivistul roadster până la 100 km/h în numai 3 secunde.

15. Gordon Murray T.50 – 3.08 milioane de dolari

Gordon Murray Automotive a dat startul oficial al producției supercar-ului T.50. Modelul de performanță, prezentat în 2020, va fi produs în doar 100 de exemplare.

În vara lui 2020, Gordon Murray a dezvăluit primul său supercar de serie, T.50. Modelul este considerat succesorul lui McLaren F1, o altă mașină creată de inginerul sud-african de origine britanică. Gordon Murray T.50 este propulsat de un motor V12 aspirat natural de 663 CP, cuplat la o cutie manuală cu 6 trepte.

14. Bugatti Chiron Pur Sport – 3.3 milioane de dolari

Reprezintă dorința francezilor de a oferi lumii o mașină care să îmbine în mod unic conceptele de putere, lux și viteză. Doar 60 de unități au fost fabricate și fiecare beneficiază de o personalizare unică în funcție de preferințele cumpăratorului. Creată nu doar pentru condus, ci pentru performanță, costă cu aproximativ un milion de dolari mai mult decât Chiron.

13. W Motors Lykan Hypersport – 3.4 milioane de dolari

Numit W Motors Lykan Hypersport, primul hypercar din istoria Orientului Mijlociu, dezvăluit recent la Salonul Auto de la Qatar, reuşeşte să impresioneze prin aspectului său SF. Tot la capitolul aspect merită a fi enumerate şi numeroasele inserţii, respectiv accente de aur, platină şi diamant, prezente atât în habitaclu, cât şi la nivel de exterior.

La capitolul tehnic, se poate lăuda cu prezenţa unui propulsor twin-turbo în şase cilindri, montat central, capabil să pună la dispoziţia celui aflat la volan 750 de cai putere şi 1.000 Nm. Aceste performanţe îi permit teoretic să accelereze de la 0 la 100 km/h în numai 2.8 secunde şi să atingă viteza maximă egală cu aproximativ 395 kilometri pe oră.

E necesar ca automobilele să fie fabricate din cele mai calitative materiale cu putință. De aproape 100 de ani, se studiază rezistența și flexibilitatea materialelor pentru industria auto, iar concluzia este că nu materialele brute sunt cele mai eficiente, ci, mai degrabă, cele compozite. Află totul despre fibra de carbon din acest articol.

McLaren Solus GT

12. McLaren Solus GT – 3.5 milioane de dolari

McLaren Solus GT este un supercar ce va fi produs în serie limitată, inspirat direct de conceptul dezvoltat de McLaren pentru jocul video Gran Turismo. McLaren Solus GT este un monopost cu motor V10 aspirat ce oferă 840 CP și 640 Nm, care va fi produs într-o serie limitată la doar 25 exemplare. Toate cele 25 de unități au fost deja vândute.

Lamborghini Sian

11. Lamborghini Sian – 3.6 milioane de dolari

Acest supercar dezvoltat de producătorul din Sant’Agata Bolognese are un design inspirat de conceptul electric Terzo Millennio și, în premieră pentru italieni, integrează un sistem mild-hybrid de propulsie. Lamborghini Sian va fi produs într-o ediție limitată la 63 de unități.

La baza sistemului hibrid pregătit de italieni stă motorul V12 de 6.5 litri capabil să ofere 785 de cai putere la 8.500 rpm și 720 Nm. Sistemul mild-hybrid include și un motor electric care generează 34 de cai putere și 38 Nm.

Viitorul auto este electric. Dacă intenționezi să-ți cumperi o mașină electrică la un preț rezonabil poți afla din acest articol care sunt cele mai fiabile masini electrice în 2023.

Lamborghini Veneno

10. Lamborghini Veneno – 4 milioane de dolari

Are sub capotă V12 de 6.5 litri și aproximativ 750 cai putere. Accelerează de la 0 la 100 km/h în numai 2.8 secunde și atinge o viteză maximă de 355 km/h. Impresionează printr-un aspect spectaculos, care pare să fi rezultat din combinarea unui avion de vânătoare cu cea a unui prototip din Cursa de 24 de Ore de la Le Mans.

9. Koenigsegg CCXR Trevita – 4.8 milioane de dolari

Pentru Koenigsegg CCXR Trevita, producătorul suedez a dezvoltat un nou finisaj exterior numit Koenigsegg Proprietary Diamond Weave, care presupune acoperirea fibrelor de carbon cu o rășină impregnată cu praf de diamant. Motorul este un V8 de 4.8 litri și 1.000 CP.

8. Bugatti Chiron Super Sport 300+ – 5.7 milioane de dolari

La începutul anului, Bugatti a atras atenția lumii după ce a reușit să doboare recordul de viteză de 490 km/h (300 mile/h) cu un prototip Chiron Super Sport 300+. Versiunea de serie va fi produsă în doar 30 de exemplare și va avea o viteză maximă limitată la 442 de km/h.

Bugatti Divo

7. Bugatti Divo – 6 milioane de dolari

Bugatti Divo, model care are la baza Bugatti Chiron, a fost fabricat în doar 40 de exemplare, fiecare unic în felul său. Acesta păstrează sistemul de propulsie W16 de 8.0 litri, cu 1.500 CP, dar caroseria a fost remodelată în totalitate.

6. Mercedes-Benz Maybach Exelero – 8 milioane de dolari

Maybach Exelero este o capodoperă. Comisionat de către Fulda, subsidiar german al companiei Goodyear, pentru a testa noile ei anvelope, Exelero a debutat în anul 2004. Mercedes a construit acest model pe scheletul unui Maybach și l-a dotat cu același motor twin-turbo V12, care produce 690 CP.

Conceptul retro-futuristic poate atinge viteza maximă de 351 km/h, accelerând de la 0 la 100 km/h în doar 4.4 secunde.

Dacă ești în căutarea unei mașini noi sau second-hand, cel mai mare site de anunțuri auto din România te poate ajuta să găsești mașina la care visezi. Vezi oferta de autoturisme de la Autovit.

5. Bugatti Centodieci – 9 milioane de dolari

Bugatti Centodieci, un nume care înseamnă o sută zece în italiană, este un omagiu adus legendarului EB110 din anii ‘90. Hypercar-ul din Molsheim costă 8.9 milioane de dolari și va fi replicat în doar 10 exemplare. Toate au fost vândute înainte chiar de lansarea oficială. Caroseria ascunde o platformă partajată cu Chiron și un puternic motor W16 cu patru turbocompresoare, care livrează 1.600 de cai putere.

4. Rolls-Royce Sweptail – 13 milioane de dolari

Sweptail este un Rolls-Royce inspirat din modelele clasice ale mărcii. Aproape fiecare parte a acestei mașini este unică. Proiectul a durat nu mai puțin de patru ani. Numele „Sweptail” provine de la elementul de design popular din mașinile de epocă Rolls Royce din anii 1920.

3. Pagani Zonda HP Barchetta – 17.6 milioane de dolari

Pagani Zonda HP Barchetta este o ediție specială creată pentru fondatorul Horacio Pagani. Proiectul Zonda HP Barchetta a fost pregătit de divizia Uno-di-Uno, iar italienii au mizat și pe elemente aerodinamice speciale, inspirate de vechile versiuni Zonda. Modelul are un motor V12 de 7.3 litri, furnizat de AMG.

Bugatti La Voiture Noire

2. Bugatti La Voiture Noire – 18.7 milioane de dolari

Bugatti La Voiture Noire are la bază modelul Bugatti Chiron și este propulsat de același motor W16 de 8 litri și 1.479 CP. Mașina a fost construită pentru a sărbători aniversarea a 110 ani Bugatti. Aceasta este un omagiu adus legendarului exemplar Type 57SC Atlantic, originalul „la Voiture Noire”, care i-a aparținut lui Jean Bugatti.

Rolls-Royce Boat Tail

1. Rolls-Royce Boat Tail – 28 milioane de dolari

Boat Tail este o maşină cu 4 locuri, cu partea din spate în formă de punte de iaht. Boat Tail are 5.8 metri lungime, ceea ce servește la evidențierea designului neobișnuit al „cozii ambarcațiunii”. Spatele nautic al noii mașini este o interpretare contemporană a clasicului model din 1932.

Cabina este îmbrăcată în lux, cu fiecare element realizat cu meticulozitate, fără a fi copleșitor. Pielea somptuoasă îmbracă scaunele și ușile, în timp ce lemnul și elementele metalice lustruite oferă o implicare senzorială. Există o apreciere distinctă a calităților luminii, proporției și materialelor aici, cu referințe nautice subtile.

mercedes slr coupe

Cea mai scumpă mașină din lume vândută la licitație

Un foarte rar Mercedes-Benz SLR coupe din 1955 care fusese păstrat în colecția producătorului auto german a fost vândut unui proprietar privat pentru 135 de milioane de euro, echivalentul a 142 de milioane de dolari.

Acest preț o face cea mai scumpă mașină despre care se știe că a fost vândută vreodată, potrivit Hagerty, o companie care urmărește valorile mașinilor de colecție. Cel mai scump Mercedes din lume a fost vândut la o licitație închisă, bazată doar pe invitație, la Muzeul Mercedes-Benz din Stuttgart.

Aceste autovehicule reprezintă modele de lux absolut și artă inginerească. Sunt adevărate bijuterii pe patru roți pentru colecționarii pasionați și cu resurse financiare pe măsură. Aceste mașini luxoase și foarte costisitoare sunt impresionante și merită admirația noastră.

Sursa foto: shutterstock

Adauga un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Ne gasesti pe:
Ai intrebari?

Acceseaza sectiunea Ajutor

(031) 860 90 90 (de Luni pana Vineri intre
09:00 - 18:00)