autovit.ro
B SECTIUNI

Tot ce trebuie să știi despre montajul cârligului de remorcare

Cârligul de remorcare este un accesoriu important pentru orice tip de autovehicul, iar montarea unui cârlig de remorcare te poate ajuta în multe situații. Astfel, poți atașa o remorcă mașinii tale, rulota la care ai visat, un suport de bicicletă, diferite ambarcațiuni sau o cutie de portbagaj cu prindere pe cârlig. Din aceste motive, ideea unui montaj cârlig remorcare pe mașina ta este utilă, dar este important și să achiziționezi un cârlig de calitate. În continuare vei afla tot ce trebuie să știi despre montajul unui cârlig de remorcare.

De ce este util cârligul de remorcare

Un cârlig de remorcare poate fi util într-o varietate mare de situații și te poate salva din circumstanțe neplăcute. De exemplu, dacă vei pleca într-o expediție la munte și vei merge alături de mai mulți prieteni, vei avea nevoie de suporturi pentru bicicletă.

Cu un cârlig de remorcare, vei putea lega suportul de bicicletă de mașină și totul va merge mult mai ușor. De asemenea, poți lega și cutiile de portbagaj de mașină atunci când ai nevoie de mai mult spațiu într-o călătorie mai lungă, iar portbagajul obișnuit nu îți ajunge. 

Dacă vrei să ai călătorii mai liniștite și cu mai puține bătăi de cap, cu siguranță că achiziționarea unui cârlig de remorcare ar fi cea mai bună decizie. Însă, înainte să faci orice fel de achiziție, este recomandat să fii bine informat.

⏩ Îți place să pedalezi pe cărările de munte și ai nevoie de o mașină foarte eficientă off-road cu care să transporți bicicletele? Află din acest articol care sunt cele mai fiabile SUV-uri japoneze și găsește-le în oferta Autovit.

carlig remorcare

Manoperă montaj cârlig remorcare – ce trebuie să știi?

Dacă iei în calcul un montaj cârlig remorcare, este indicat să știi câteva detalii importante înainte să achiziționezi acest accesoriu.

Cel mai important criteriu atunci când vine vorba despre montarea unui cârlig de remorcare este ce fel de mașină conduci. Modelul și marca mașinii tale sunt detalii importante când vrei un montaj cârlig remorcare. Apoi, trebuie să iei în calcul tipul caroseriei, anul de fabricație și forma mașinii tale. Prețul nu ar trebui să fie printre principalele criterii, întrucât este vorba despre un accesoriu auto pe care îl vei folosi pe termen lung și este important să fie rezistent și sigur.

montaj carlig remorcare

⏩ Pe Autovit ai în orice moment acces la zeci de mii de anunțuri auto. Găsește accesoriile și piesele de care ai nevoie pentru autovehiculul tău. Descoperă categoria PIESE din oferta Autovit.

Scopul în care îl vei utiliza este un alt element important atunci când te gândești la montaj cârlig remorcare auto. Trebuie să știi exact pentru ce vei dori să folosești acel cârlig de remorcare. Poate vrei să folosești un suport de biciclete sau vrei să transporți o barcă. Dacă știi că îl vei folosi des, atunci cu siguranță că ar trebui să optezi pentru unul cât mai de calitate, un cui puternic și cu stabilitatea necesară. 

Indiferent dacă ai nevoie de montare cârlig remorcare Ford Focus 2 sau Dacia Logan, ar trebui să cauți întotdeauna un raport bun calitate-preț, să cumperi de la o sursă autorizată și să fie un cârlig omologat RAR.

remorcare auto

⏩ Majoritatea dealerilor de pe platforma Autovit oferă mașini cu garanție. Cumpără cu încredere din oferta de masini rulate.

Tipuri de cârlige de remorcare

Există o mare varietate de cârlige de remorcare pe piață. Tocmai de aceea poate să fie dificil să iei o decizie corectă, având în vedere toate posibilitățile. Pentru ca totul să fie mai ușor pentru tine, mai jos vei vedea care sunt mai exact tipurile de cârlige de remorcare și ce caracteristici are fiecare.

Cârligele de remorcare verticale

Cârligele de remorcare verticale sunt cele mai sigure dintre toate variantele existente pe piață. Pentru montarea lor, se va folosi o cheie lacăt, care va veni la pachet cu cârligul pe care l-ai comandat. Aceste cârlige de remorcare verticale, care vin la pachet cu un sistem antifurt, sunt mai scumpe, dar cu un grad mare de siguranță.

Cârligul de remorcare semidemontabil

Dacă dorești un cârlig de remorcare la un preț mai mic, vei putea să optezi pentru cârligul de remorcare semidemontabil. El se fixează de obicei cu două șuruburi și o cheie și totul va fi gata pentru tine în doar câteva minute.

Dacă spațiul din mașină nu mai este suficient pentru bagajele familiei tale, poate că a venit momentul să te orientezi spre o mașina mai mare. Află din acest articol de pe blogul Autovit care sunt cele mai bune masini pentru familii cu doi copii

Cârligul de remorcare demontabil automat cu maneta

Cârligul de remorcare demontabil cu maneta poate să fie eliberat fără probleme doar prin acționarea unei manete, astfel, nu va mai fi nevoie de unelte pentru a-l demonta. Aceste tipuri de cârlige demontabile automate reprezintă o variantă situată ca preț între primele două prezentate de mai sus.

Montare cârlig remorcare Timișoara, montaj cârlig remorcare Craiova, montaj cârlig remorcare București sau montaj cârlig remorcare Constanța? Indiferent de orașul în care locuiești, este foarte important ca montarea cârligului tău de remorcare să fie realizată de un mecanic într-un service profesionist.

tipuri de carlige auto

⏩ Cauți o remorcă de calitate la un preț bun? Descoperă categoria REMORCI de pe Autovit, platforma cu cel mai mare număr de dealeri profesioniști din România.

Schemă instalație electrică cârlig remorcare

Kitul de montaj al instalației electrice pentru remorcă, rulotă sau pentru suportul cutiilor de portbagaj ori pentru suportul de biciclete cu prindere pe cârligul de remorcare este necesar pentru a asigura transmiterea simultană a semnalelor și atenționărilor luminoase de la comanda vehiculului către stopurile sau blocurile luminoase încorporate în aceste unități tractate sau autopurtate.

Există două tipuri de instalații sau kituri electrice cu acest scop. Unele dintre acestea sunt cu 7 pini, iar o altă categorie este prevăzută cu 13 pini. Diferența dintre cele două tipuri de instalații este dată de numărul de funcții pe care le poate suporta fiecare în parte. 

  • Schema electrică a unei prize de remorcă cu 7 pini oferă doar luminile primare absolut necesare: semnalizarea de direcție, lumini de ceață, poziții, stopuri. Este un model suficient pentru suporturile de biciclete pe cârligul de remorcare, dar poate fi insuficient pentru alte ansambluri remorcate.
  • Modelele cu 13 pini oferă în plus lumini de marșarier, alimentarea iluminatului interior al unei rulote sau chiar a unor surse de curent pentru mini-frigidere din dotarea acestora.    

⏩ Nu este deloc plăcut să rămâi fără climatizare în mijlocul verii toride. Află din acest articol cum identifici un compresor de aer conditionat defect.

Cârligul trebuie să fie eficient și durabil pentru a nu avea surprize neplăcute atunci când pleci la drum lung. Montajul unui cârlig de remorcare este unul dintre cele mai importante procese atunci când vine vorba de o mașină, iar această lucrare trebuie să aibă loc la un service profesionist. 

Sursa foto: shutterstock

Adauga un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Ne gasesti pe:
Ai intrebari?

Acceseaza sectiunea Ajutor

(031) 860 90 90 (de Luni pana Vineri intre
09:00 - 18:00)