autovit.ro
B SECTIUNI

Dacia Duster 2021 facelift: noutăți, dotări și prețuri

Dacia Duster rămâne una dintre cele mai interesante propuneri din segmentul SUV și anul acesta, după ce în 2021 a primit un facelift discret, dar cât se poate de cuprinzător.

Dusterul nou se remarcă prin noua culoare Orange Arizona, iar odată pătruns la interior, vei putea observa noua tapițerie, precum și sistemul multimedia actualizat.

Ca să rămână o propunere pertinentă pentru administratorii de flote auto, Dacia Duster are noutăți importante în privința motorizărilor. În rândurile de mai jos, analizăm în detaliu atuurile folosite de noul model Duster pentru a se menține competitiv.

Dacă ești în căutarea unui SUV pentru firma ta, este important să știi mai multe despre scutirile și reducerile de impozit auto. Află mai multe despre obligațiile financiare asociate cu o nouă achiziție auto!

Designul abordat de noua Dacia Duster

Primul lucru pe care îl vei observa, când vei privi noua Dacia Duster, va fi semnătura luminoasă a farurilor, pe care o vei recunoaște de pe noile generații Logan și Sandero. Acestea sunt echipate, acum, cu un ansamblu de LED-uri de zi în forma literei Y, iar semnalizatoarele au abandonat soluția becului cu filament. Tot de LED se folosesc farurile și pentru faza scurtă, conform tehnologiei ECOLED, care păstrează becul clasic numai pentru momentele în care mașina rulează cu faza lungă activată. 

Nici blocurile optice spate nu mai sunt aceleași. Duster 2021 facelift are stopuri care preiau, la rândul lor, motivul literei Y, sub forma unei baghete de LED-uri. Grila frontală are un design mai aerisit, iar acesta este ultimul Duster care va mai folosi actualul logo Dacia.

Interiorul modelului dispune de o consolă centrală mai înaltă, iar între cele două scaune cu tetiere revizuite și-a făcut apariția o cotieră culisantă. Aceasta ascunde un spațiu de depozitare cu capacitatea de 1,1 litri. Noul ecran, de 8 inchi, îmbunătățește vizibil habitaclul lui Duster 2021 facelift.   

Pentru ca mașina să nu genereze costuri neprevăzute, este nevoie de PIESE din surse de încredere și la preț convenabil. Descoperă gama noastră variată, cu repere noi, disponibile cu livrare!

design dacia duster

Ce motorizări are Dacia Duster 2

Poate cel mai important aspect al unei mașini capabile să transporte cinci pasageri și un portbagaj plin, cum este Dacia Duster, se găsește sub capotă. Toate motoarele pentru care poți opta întrunesc normele Euro 6, iar cel mai puternic propulsor pe benzină poate fi comandat împreună cu specialitatea Renault, în materie de transmisii cu dublu ambreiaj: cutia de viteze EDC, cu șase rapoarte. În rest, opțiunea standard constă în cutia de viteze manuală, cu șase trepte.

Noua Dacia Duster poate fi comandată, așadar, cu oricare dintre următoarele motorizări:

  • dCi, cu 115 cai putere și tracțiune față sau integrală (Dacia Duster pe motorină);
  • TCe, cu 130 de cai putere și tracțiune față (Dacia Duster pe benzină);
  • TCe cu 150 de cai putere, cu tracțiune integrală (Dacia Duster pe benzină);
  • TCe, cu 150 de cai putere, cu tracțiune față și cu transmisie automată EDC (Dacia Duster pe benzină);
  • ECO-G, cu 100 de cai putere și cu tracțiune față (Dacia Duster pe benzină + GPL).

Chiar și un SUV se poate dovedi neîncăpător, iar marfa și pasagerii trebuie transportate în condiții optime, cu vehiculul potrivit. Descoperă oferta noastră de AUTOUTILITARE!

motorizare dacia duster

Care sunt dotările oferite de noul Duster

Trecute sunt vremurile în care Dacia Duster era numai o propunere rezonabilă, în segmentul SUV-urilor. Astăzi, modelul fabricat la Mioveni rivalizează cu modelele din clasa compactă ale producătorilor europeni, când vine vorba despre arsenalul tehnologic pus la dispoziția șoferului, respectiv pasagerilor. Noul model Duster oferă sisteme moderne atât în sfera infotainmentului, cât și în privința protecției pasagerilor. 

Sisteme de siguranță și asistență disponibile pe Dacia Duster

Noul Dacia Duster pune mai mult ca oricând accent pe siguranța activă. Acesta este motivul pentru care Duster oferă mai mult decât clasicele airbag-uri frontale și laterale (pentru cap și torace), pentru șofer și pentru pasagerul din față sau airbag-uri cortină pentru pasagerii din spate. Pe lista de dotări de siguranță mai intră următoarele elemente, în standard sau în funcție de nivelul de echipare ales:

  • sistem de prindere ISOFIX pentru locurile laterale spate;
  • sistemul de stabilitate electronică (ESP);
  • sistem de asistență a pornirii în rampă (H.S.A.);
  • sistem de asistență pentru unghiul mort;
  • sistem de control la coborârea pantelor.

Dotări funcționale oferite de Dacia Duster

Departe de a fi un model de lux, noul model Duster facelift reușește să fie un all-rounder, când vine vorba despre pachetul oferit în schimbul prețului. Chiar dacă habitaclul mașinii oferă mai multă tehnologie ca oricând, SUV-ul românesc pune accentul pe latura utilă, prin elemente ca:

  • gardă la sol de 217 mm;
  • sistem de monitorizare a tracțiunii integrale, cu ecran tactil de 8 inchi, cu acces la următorii parametri: unghiul înclinării laterale, unghiul înclinării față/spate, busolă, altimetru și controlul la coborârea pantelor;
  • sistem video Multiview, cu 4 camere video, activat automat la cuplarea marșarierului;
  • asistență pentru unghiul mort;
  • sistem Media Nav, cu telefon, radio și navigație GPS.

Un SUV poate fi util atât în mediul urban, cât și pe șantier. Pentru utilaje potrivite cu acest domeniu de activitate, intră în secțiunea CONSTRUCTII și găsește cele mai bune oferte!

pret dacia duster

Prețuri Dacia Duster

De departe, cel mai convingător argument pentru noul SUV Dacia este oferta tentantă. În cazul în care studiezi segmentul SUV, pentru a identifica un model potrivit cu nevoile de flotă ale unei companii, ai la dispoziție o paletă largă oferită de producătorul autohton. Prețurile pentru noul model Duster sunt următoarele, în funcție de nivelul de echipare ales:

  • Dacia Duster Essential: de la 15.300 euro;
  • Dacia Duster Comfort: de la 16.950 euro;
  • Dacia Duster Prestige: de la 18.850 euro;
  • Dacia Duster Prestige Plus: de la 19.200 euro;
  • Dacia Duster SL Extreme: de la 23.000 euro.

Cu un pachet mai tentant ca oricând, Dusterul nou revitalizează SUV-ul Dacia și îl face mai competent ca oricând în fața concurenței. În același timp, Dacia Duster facelift poate fi accesorizat astfel încât să facă față cu brio atât nevoilor unei familii, cât și solicitărilor din mediul profesional. 

Credit foto: Dacia

Adauga un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ne gasesti pe:
Ai intrebari?

Acceseaza sectiunea Ajutor

(031) 860 90 90 (de Luni pana Vineri intre
09:00 - 18:00)