autovit.ro
B SECTIUNI

Ai luat permisul auto? Iată câteva sfaturi să te ajute să îți cumperi prima mașină

După ce ai trecut de școala de șoferi și de emoțiile aferente, trebuie să te gândești atent ce fel de mașină vrei să-ți cumperi. Sau, de fapt, ce mașină este potrivită pentru tine, ținând cont de bugetul pe care îl ai. Dacă acesta este scenariul în care te găsești, te-ar putea ajuta să citești articolul următor.

 

În primul rând, chiar dacă dispui de un buget generos, nu îți cumpăra o mașină prea puternică, o altă recomandare fiind să te îndrepți spre o mașină rulată. Experiența nu se câștigă peste noapte, așa că în primele luni la volan este de așteptat să faci greșeli, mai mici sau mai mari. De aceea, o mașină la mâna a doua, cumpărată cu un buget redus, este cea mai bună alegere.

În primele mii de kilometri este foarte probabil să mai atingi mașina prin parcări, să nu reușești să eviți gropile din asfalt sau să nu găsești coordonarea perfectă dintre mână și picior atunci când schimbi treptele de viteză. Ce înseamnă asta? Costuri care pot apărea pentru revopsire, pentru îndreptarea sau schimbarea jantelor, a unor elemente ale trenului de rulare sau o uzură excesivă a ambreiajului.

Acestea cheltuieli pot fi reduse semnificativ dacă mașina pe care o conduci este una de valoare redusă, mai veche. În caz de accidente mici sau uzuri rapide, o mașină nouă va avea costuri de reparație net superioare unei mașini rulate.

În plus, recomandarea noastră este să nu cauți mașini puternice. Chiar dacă ai încredere în abilitățile tale, o mașină puternică te poate surprinde extrem de rapid. La viteze ridicate totul se întâmplă diferit și sigur nu ai experimentat așa ceva la școala de șoferi. Ai răbdare să câștigi experiență, să progresezi treptat și apoi vei ajunge să conduci și mașini puternice, dar în siguranță.

Un alt sfat merge spre importanța de a debuta la volanul unei mașini care are transmisie manuală. Dacă vei începe cu o cutie automată va fi foarte dificil să mai înveți să conduci o mașină cu o cutie manuală. Este mai greu la început, dar este calea corectă și vei avea ocazia să deprinzi un set complet de aptitudini la volan, care te vor ajuta în viitor, chiar dacă viitorul cutiilor manuale nu sună prea bine, ele fiind pe cale de dispariție.

De asemenea, este ideal să cauți o mașină de dimensiuni mici, care te va ajuta să te descurci în spațiile înguste din oraș. Dacă poți alege, mizează pe mașina care te face să te simți confortabil la volan și care oferă cea mai bună vizibilitate de jur-împrejur. Parcările nu sunt în sine greu de făcut, dar pentru a le executa într-un oraș aglomerat ai nevoie de experiență și de zeci de încercări reușite. O mașină mică te va ajuta să progresezi rapid la acest capitol.

Senzori de parcare

Este foarte important ca atunci când debutezi pe cont propriu la volan să ai parte de toți factorii pozitivi. Acordă-ți timp pentru a învăța, pentru a evolua și alege mașina corectă. Dacă faci totul cum trebuie vei conduce o viață, suficient timp pentru a testa numeroase mașini, de puteri și mărimi diferite.

Nu uita să-ți păstrezi mașina într-o stare de funcționare perfectă din punct de vedere tehnic. Asta te va ajuta să conduci liniștit, cu atenția distribuită doar pentru manevrele din trafic. Mergi la verificări regulat, fă revizia la timp și nu amâna nicio reparație pe care ți-o recomandă mecanicul.

Adauga un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.

CITESTE MAI MULTE DESPRE:
Ne gasesti pe:
Ai intrebari?

Acceseaza sectiunea Ajutor

(031) 860 90 90 (de Luni pana Vineri intre
09:00 - 18:00)