autovit.ro
B SECTIUNI

Top 10 mașini cu 7 locuri pe care le poți cumpăra second-hand

În contextul unei familii mari sau a unei găști de prieteni numeroase, este timpul să te orientezi către mașini cu 7 locuri, pe care le poți cumpăra second-hand. Prin urmare, dacă ai nevoie de o recomandare auto cu 7 locuri, cel mai probabil o vei găsi în rândurile de mai jos. 

De ce să cumperi o mașină cu 7 locuri

Categoria de mașini cu 7 locuri este ideală pentru o familie cu cel puțin 4-5 membri, așadar un număr mare de pasageri, însă utilitatea lor nu se oprește aici. Astfel de mașini pot fi practice în călătorii cu multe bagaje, fără a renunța la confortul interior, sau dacă ai un mic business și transporți ocazional mărfuri de dimensiuni mai mari, care nu încap într-un sedan sau hatchback. 

Ce trebuie să ai în vedere la categoria de mașini cu 7 locuri:

  • sistemele de siguranță disponibile, respectiv numărul de stele Euro NCAP obținut;
  • volumul de depozitare din portbagaj (litri), eventual existența unui sistem de bare transversale;
  • comoditatea și ușurința cu care rabatezi scaunele din spate, pentru a mări capacitatea inițială a portbagajului;
  • prezența unor locuri multiple de depozitare (buzunare în scaune, suport pahare/sticle, torpedou generos etc.);
  • fiabilitatea și cuplul de putere al motorului, care trebuie să fie suficient de bun pentru a susține greutatea și dimensiunea mașinii;
  • asistență la parcare și alte facilități importante, precum climatizarea zonală.

Cauți soluții suplimentare pentru depozitarea bagajelor? Descoperă 👉 cum alegi o cutie portbagaj auto plafon potrivită pentru nevoile tale, fie că pleci în vacanță cu familia, fie că portbagajul mașinii devine din ce în ce mai neîncăpător. 

Top 10 mașini second-hand cu 7 locuri

Cauți mașini de vânzare cu 7 locuri, respectiv monovolume, SUV-uri sau, de ce nu, un minivan? Inspiră-te din lista cu 10 mașini second-hand pe care ți le propunem imediat.

Dacia Lodgy

Până apare Dacia Jogger pe drumurile noastre, respectiv pe piața auto SH, poți rămâne în curtea brandului românesc care aparține de Renault, alegând o Dacia Lodgy (chiar și varianta Stepway) cu 7 locuri.

Monovolumul compact îl găsești cu 3 motorizări disponibile, de 1.2 l benzină, 1.6 l benzină și 1.5 l diesel. În lipsa unor pretenții de finisaje și dotări, modelul Lodgy rămâne o mașină cu 7 locuri decentă, la un buget rezonabil.

👉 Vezi AICI oferta noastră pentru Dacia Lodgy, cu prețuri care pornesc de la 3000 Euro.

dacia lodgy

Ford S-Max

S-Max a fost o mare revelație la lansarea sa, în 2006, fiind apreciată pentru design și fiabilitate în clasa monovolumelor. În 2007 a fost aleasă „Mașina Anului în Europa”. Cele mai apreciate și populare motorizări pentru acest model sunt fie 1.8 l TDCi, fie 2.0 l TDCi. Așadar, în cazul în care cauți mașini cu 7 locuri, cu combustibil pe motorină, Ford S-Max este o soluție viabilă. 

👉 Vezi AICI oferta noastră pentru Ford S-Max, cu prețuri care pornesc de la 2800 Euro.

ford s-max

Citroën C4 Grand Picasso

Grand Picasso este, de fapt, versiunea cu 7 locuri a modelului C4 Picasso, unul dintre cele mai apreciate monovolume. Interiorul este unul spațios, în care lumina pătrunde cu generozitate, iar comportamentul pe șosea este foarte bun. Motorizările sunt atât pe motorină (1.6 sau 2.0 l), cât și pe benzină (1.6, 1.8 sau 2.0 l), respectiv transmisii manuale sau automate.

Performanțele acestui model și ținuta de drum sunt și motivele pentru care mașinile cu propulsoare pe motorină, produse de Citroën, figurează într-un top 5 al celor mai fiabile motoare diesel din istorie.

👉 Vezi AICI oferta noastră pentru Citroën C4 Grand Picasso, cu prețuri care pornesc de la 3000 Euro.

Citroen C4 Grand Picasso

Opel Zafira

Poate fi o alegere corectă, Zafira fiind un model apreciat în perioada când Opel aparținea de General Motors. Gama largă de motorizări, care să te ajute să alegi un raport putere-consum decent, și piesele de schimb ușor de găsit ar trebui să te convingă.

👉 Pentru o mașină cu 7 locuri, costurile de întreținere și reparații pot fi semnificativ mai mari. De aceea, este important să menții și interiorul mașinii în condiții cât mai bune. Află ce huse auto sa alegi pentru a proteja scaunele.

👉 Vezi AICI oferta noastră pentru Opel Zafira, cu prețuri care pornesc de la 1200 Euro.

Opel Zafira

Seat Alhambra

Modelul Alhambra aduce destul de bine cu Sharan, pentru că spaniolii de la Seat aparțin de grupul Volkswagen din anii ’80. Dacă îți place cum se prezintă acest monovolum cu iz spaniol, trebui să știi că există o singură motorizare pe benzină, de 2 l, respectiv două motorizări diesel, de 1.9 TDI și 2.0 TDI. 

👉 Vezi AICI oferta noastră pentru Seat Alhambra, cu prețuri care pornesc de la 1500 Euro.

Seat Alhambra

Mai devreme sau mai târziu, apar și diverse probleme cu funcționarea motorului. Află care sunt top 10 defecțiuni la motor și ce simptome specifice pot fi observate în comportamentul mașinii.

Skoda Kodiaq

Kodiaq, lansat în 2017, este primul SUV de la Skoda, de dimensiuni mari, care poate fi configurat cu 7 locuri. Dacă vrei un Kodiaq pe benzină, te poți orienta la un motor 1.4, 1.5 sau 2.0 TSI cu până la 187 CP, iar dacă vrei un motor diesel, ai 2.0 TDI cu până la 237 CP (varianta vRS). 

👉 Vezi AICI oferta noastră pentru Skoda Kodiaq, cu prețuri care pornesc de la 17000 Euro.

Skoda Kodiaq

VW Tiguan Allspace

Dacă nu vrei un Kodiaq construit pe platforma Tiguan, atunci achiziționează direct un Tiguan Allspace cu 7 locuri de la Volkswagen, fiind unul dintre cele mai vândute modele din grupul german de automobile. Ar trebui să găsești ușor o motorizare preferată, poate chiar cu o cutie automată DSG și, evident, cu 3 rânduri de scaune.

👉 Vezi AICI oferta noastră pentru VW Tiguan, cu prețuri care pornesc de la 5000 Euro.

VW Tiguan Allspace

Volvo XC90

Este evident faptul că SUV-urile mari sunt la modă în acest moment, așa că un Volvo XC90, supranumit și „cea mai sigură mașină din lume”, s-ar putea să fie ceea ce cauți. Un motor popular pentru acest model ar fi cel de 2.4 l diesel, care dezvoltă 185 CP. 

👉 Vezi AICI oferta noastră pentru Volvo XC90, cu prețuri care pornesc de la 2600 Euro.

Volvo XC90

Hyundai Sante Fe

În căutarea unei mașini cu 7 locuri, și Sante Fe este un SUV recomandat pentru o familie numeroasă. Este primul SUV al coreenilor de la Hyundai, botezat după un oraș celebru din Mexic. Cel mai puternic motor din gama diesel este, fără îndoială, cel de 2.2 l. 

👉 Vezi AICI oferta noastră pentru Hyundai Santa Fe, cu prețuri care pornesc de la 2600 Euro.

Hyundai Sante Fe

Mercedes-Benz Vito

Ce ai zice, totuși, de un minivan? La capitolul acesta, Mercedes-Benz, cu modelul Vito, care are 7+ locuri, stă excelent pe piața auto, fiind foarte popular pentru drumurile urbane și extra-urbane. Motorizarea 2.2 diesel este cea mai agreată pentru acest minivan.

👉 Vezi AICI oferta noastră pentru Mercedes-Benz Vito, cu prețuri care pornesc de la 2800 Euro.

Mercedes-Benz Vito

În concluzia acestui top 10 mașini cu 7 locuri, care pot fi cumpărate second-hand, poți observa că există suficiente alternative care să-ți îndeplinească cerințele esențiale. Acum, rămâne să te decizi și în funcție de bugetul pe care îl ai la dispoziție.

Sursa foto: Site-uri producători, Shutterstock

Adauga un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Ne gasesti pe:
Ai intrebari?

Acceseaza sectiunea Ajutor

(031) 860 90 90 (de Luni pana Vineri intre
09:00 - 18:00)