autovit.ro
B SECTIUNI

Cum gasesc masina potrivita?

Cel mai important lucru atunci cand incepi procesul de cautare al unei masini este sa nu te grabesti. Urmeaza sa cheltuiesti o suma importanta de bani, asa ca trebuie sa analizezi bine variantele disponibile si sa faci o alegere rationala bazata pe motive obiective, si nu pe impulsul de moment.

Cum majoritatea covarsitoare a masinilor disponibile spre vanzare sunt prezente pe internet, nu are rost sa pierzi timpul prin targuri sau parcuri auto. Pe autovit.ro si olx.ro sunt prezente peste 80% dintre masinile disponibile la vanzare in orice moment in Romania.

Pentru a face procesul de cautare mai eficient este foarte important sa folosesti criterii de cautare cat mai apropiate de ceea ce cauti.

De accea iti recomandam sa incepi cautarea de aici: http://autovit.ro/autoturisme/

Ce pasi iti recomandam in procesul de cautare:

  1. Prima data fa o cautare generala dupa pret, fara a selecta marca sau modelul, ci doar pretul minim si maxim in functie de bugetul tau pentru a vedea plaja de modele catre care ai putea sa te orientezi. Tine-le minte sau noteaza-le undeva.

Limita superioara o poti seta cu 10-15% mai mare decat bugetul tau pentru a lua in calcul si partea de negociere de la final.

  1. Dupa ce ai vazut in mare marcile si modelele potrivite pentru bugetul disponibil este momentul sa rafinezi cautarea.

Iti recomandam sa nu incepi cautarea cu setarea unei marci anume sau a anului de fabricatie ci sa fii deschis la mai multe optiuni.

Astfel, poti continua cu urmatoarele filtre in functie de cerintele tale, in aceasta ordine pentru a avea cat mai multe optiuni:

  • Stare
    • Timbrul de mediu platit sau nu.
    • Daca masina este inmatriculata sau nu.
    • Daca vanzatorul este primul proprietar.
    • Daca masina este fara accident.
    • Daca masina are carte de service.

Foarte important este filtrul referitor la VIN-ul afisat pe anunt pentru ca acest lucru indica, in general, un vanzator care nu are nimic de ascuns despre masina.

  • Optiuni financiare
    • Alege tipul vanzatorului: persoana fizica, firma sau Dealer Autorizat.

Alegand o masina de la o firma sau un dealer autorizat in majoritatea cazurilor vei beneficia de garantie dupa cumpararea masinii. Intreaba vanzatorul ce garantie ofera, in ce consta aceasta si care sunt conditiile.

  • Caroserie
    • Tipul de caroserie: berlina, break, SUV, etc.
    • Culoare, daca ai preferinte asupra unei culori anume.
  • Dotari
    • Bifeaza dotarile pe care le doresti.

Bifeaza doar ce este foarte important, dotari fara de care nu ai cumpara masina, pentru a nu elimina din rezultate anumite anunturi la care vanzatorul a uitat sa bifeze anumite dotari.

Abia la final iti recomandam sa aplici filtre precum: anul de fabricatie, combustibil, motorizare, marca, model. Dupa aplicarea fiecarui filtru uita-te printre rezultate si observa ce fel de masini raman. Daca dupa aplicarea unui filtru numarul de rezultate este prea mic sau te indepartezi de masina dorita, sterge filtrul.

 

Dupa ce ai aplicat filtrele astfel incat rezultatele sunt apropiate de ceea ce cauti, salveaza cautarea pentru a te putea intoarce la ea de fiecare data cand accesezi Autovit.ro. De asemenea, poti sa primesti notificari pe email cu masinile noi aparute pe site conform criteriilor tale.

Pentru a parcurge mai eficient rezultatele cautarii foloseste functia de salvare a anunturilor care ti se par interesante pentru a te putea intoarce la ele si a le le analiza in detaliu.

Odata ajuns pe un anunt citeste cu atentie datele masinii, datele vanzatorilui si descrierea anuntului.

Incearca sa eviti anunturile scrise numai cu majuscule si cu formulari precum: super oferta, ocazie, urgent.

Foloseste mesageria interna pentru a comunica cu vanzatorul. Asa vei putea pastra un istoric al conversatiei si vei putea urmari pe parcurs evolutia discutiilor.

Daca masina indeplineste cerintele tale si este in regula la prima vedere, din ceea ce scrie in anunt si din ceea ce vezi in fotografii, salveaza anuntul.

Daca nu gasesti masini care sa iti satisfaca cerintele sterge un filtru din motorul de cautare, adaugand astfel mai multe masini in lista de rezultate.

Urmatorul pas
De la cine cumpar?

5 Comentarii

Adauga un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ne gasesti pe:
Ai intrebari?

Acceseaza sectiunea Ajutor

(031) 860 90 90 (de Luni pana Vineri intre
09:00 - 18:00)